Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmithlon hakkında herşey!
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amithlon hakkında herşey!  (Okunma Sayısı 361230 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #165 : Haziran 13, 2009, 20:53:40 ÖS »

Alper yetişş!!
internal image dediğiniz çalışıyor ama diğer seçeneklerde ekran birbirine girip kalıyor :S neden acep?

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #166 : Haziran 14, 2009, 12:13:26 ÖS »

Internal image'da Amithlon için OS3.9 kurulumu var. Diğer seçenekler ise senin bir diske, partisyona veya sanal disk'e (bkz. döküman) Amiga OS3.9 kurmanı bekler. Eğer kurmadıysan Workbench ekranında kalır. Ekran kartı driverları (Picasso96) yüklenmediği için ve ekran kartın belki tam uyumlu olmadığı için renkler karışık çıkıyo olabilir. Ayrıca normal OS3.9 kurulumu da çalışmaz. Amithlon CD'sindeki OS3.9 kurulumlarından birini yapman gerek.

Eğer problem bu anlattıklarımla ilgili değilse, basitçe Internal Image'daki Workbench kurulumunu, kendi partisyonuna kopyala, (HDToolbox'tan bootable yapmayı da unutma). Böylece çalışan bir Workbench kurulumun olur, onun üzerinde özelleştirmelerini yaparsın.

Alper
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #167 : Haziran 14, 2009, 12:15:39 ÖS »

Gerçekten epey bir karışık görüntü çıkıyor peki bigird.gz kullanımıyla kaybedeceğim bi özellik var mı? Kurulumu gerçekleştirdim. Driver olaylarını çözemedm henüz :O

Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #168 : Haziran 14, 2009, 16:19:27 ÖS »

Var tabi, bigird.gz içindeki Workbench ReadOnly'dir. Ayarlarını kaydedemezsin, yeni kütüphaneleri yükleyemezsin vs...

Alper
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #169 : Haziran 14, 2009, 16:21:35 ÖS »

peki diğeri neden böyle bir sorun yapıodur? small du galiba adı :O

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #170 : Haziran 14, 2009, 23:16:28 ÖS »

Cevap bir önceki iletideydi aslında ghores...

Smallird.gz ile Bigird.gz'nin arasındaki tek fark, Bigird'in içinde bir Workbench imajı var. Bu imaj ReadOnly ve bir Amiga sabitdiski gibi sisteme mount ediliyor.

Sen nasıl bir OS3.9 kurulumu yaptığını açıklamamışsın. O yüzden benim önerim ikinci kez şu:
Sistemi Bigird.gz ile (yani Internal HD Image) ile aç. Daha sonra Workbench kurulumu yapacağın partisyona kurulum yapmak yerine, InternalHD Image'in içerdiği Workbench'i (tüm dosyaları) kopyala ve bu partisyonu HDToolbox'da bootable hale getirmeyi unutma.

Daha sonra Smallird.gz ile açtığında görüntü düzgün olacaktır. Daha sonra bu Workbench kurulumunu dilediğin gibi geliştirebilirsin.

Alper
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #171 : Haziran 15, 2009, 00:45:04 ÖÖ »

Kurulu sistemi Bigird.gz ile açtığımda yaptığım kurulumlar ve ayarlar disktekine göre gerçekleşiyor. Ama bu kurulumlu halde smallird.gz ile görüntü çarpık çıkıyor. Dediğini denemedim, o yöntemle ortada sorun kalmayabilir. Deneyip sonuçları yazarım. Tabi senle driverlar üzerine de konuşmam lazım tam anlamadım driver mantığını open pci vs yi kurdum ama kurulu ve kurulu olmadığı hal arasında donanıma etki göremedim :S

Konfigurasyonu yazayım;
P4 2.4
1 GB Ram
20 GB HDD
Nvidia 6600
MS'in kablosuz klavye mouse setinden (usb) klavye sorunsuz çalışıyor.
--------------

USB Mass Storage tanımadı sistem hiç bi şekilde, o sayede çok daha rahat sistemle oynayabilirim.

Şimdilik bu kadar Çok sağol.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #172 : Haziran 15, 2009, 02:09:30 ÖÖ »

Amithlon'u Bigird.gz ile başlattığında, (normal koşullarda) sistem Bigird.gz içindeki imajdan boot eder. Çünkü o imaj için mount edilen HDH0: sanal sürücüsünün Boot Priority'si -5 (oldukça yüksek). Yaptığın ayarlamalara ve kurulumlara göre başlaması için sistemin senin kurulum yaptığın partisyondan boot etmesi gerekir. Bigird.gz ile bunun olması için ise her defasında, kernel yüklendikten sonra iki fare tuşuna aynı anda basılı tutarak, Early Startup Control'e girmeli ve Boot Device olarak kendi kurulumunun olduğu partisyonu seçmelisin. Eğer bunu yapmıyorsan, sistem senin kurulumundan boot etmiyor demektir.

Ha bir de Özay Turay'ın hazırladığı Booter'ın listesinde Bigird.gz'yi kullanan seçenek (Amithlon Rescue) Vesa modunu kullanıyor. Belki Amithlon senin ekran kartında sadece Vesa modunu destekliyordur.

Aklıma gelenler bunlar. 1 hafta sonra görüşmek üzere... Tatile çıkıyorum... İnternet bulamayabilirim

Alper
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #173 : Haziran 30, 2009, 11:12:11 ÖÖ »

bu konudaki tüm mesajları okumuştum ama bir gelişme olmuyor artık sanırım
ghores
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #174 : Haziran 30, 2009, 23:06:54 ÖS »

Bende epeydr ilgilenemdim işten güçten, illa birşey söylemem gerekirse emulator crash hatası alınabilio zaman zaman ki bu da hevesinizi kursağınızda bırakabiliyor...

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #175 : Temmuz 01, 2009, 09:27:07 ÖÖ »

Bir gelişme beklemeyin bence. Sonuçta kernel aynı sistem aynı mantık aynı. Yeni bir şey yapılması şu an için mümkün degil, bunun için iyi bir yazılımcı olmak kesinlikle şart. Ancak üzerine eklenti yapılabilir, ki alper'de saten öyle yapıyor. Kısacası Amiga'nın bitik oldugundan daha fazla Amithlon çok daha bitik. Eger projeye devam etmiş olsalardı AmigaOS4 Vari sistemler çoktan x86 tabanlı sistemlerde çalışıyor olacaktı
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2009, 12:20:50 ÖS Gönderen: Blasterreal » Logged

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #176 : Temmuz 07, 2009, 16:50:26 ÖS »

@Kyon: gelişme oluyor... Türkiye'de belki de yalnızca bizim forum çabaladığı için olabildiğince yavaş oluyor... Zaten Blasterreal'ın söylediği gibi, bizim seviyemizdeki kullanıcılar için yapılabilecek pek birşey de yok.

Belki iyi bir linux uzmanı olsaydık, ileri derece de C bilseydik ve tabii ki çok geniş boş zamanımız olsaydı şaşırtıcı gelişmeler olabilirdi... Internet'teki kaynaklarla, kendi Amithlon kernelimizi bile derlerdik belki de...

Çok daha önce söz vermiştim ama ancak kısmet oldu... Geçtiğimiz iki ay benim için oldukça yoğun geçti... Ama yine de bitirebildim...

---

Yeni Amithlon Dağıtımımız... V1.2

Artık iki parça çünkü arşiv büyüklüğü 300mb'tı geçti...

AmithlonDistV1.2.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/ahbc77e/n/AmithlonDistV1_2_part1_rar

AmithlonDistV1.2.part2.rar
http://www.filefactory.com/file/ahbdbeb/n/AmithlonDistV1_2_part2_rar

Neler yeni? :
- Boot Menü'ye GRub desteği eklendi (daha doğrusu Özay Turay ekledi). Sisteme Grub'u kurmak için artık floppy'ye gerek yok. Tüm işi CD'den hallediyoruz.
- "AmigaOS3.9+BB2+Tüm Güncellemeler+Üçüncü Parti Yazılımlar" kurulumunda:
   - Bazı dosya sistemi hataları giderildi.
   - Pekçok gereksiz dosya silindi.
   - Pekçok library güncel versiyonlarıyla değiştirildi.
   - Programlar daha güncel versiyonlarıyla değiştirildi. Yeni programlar kuruldu...
   - İkon set'i Ken's Icons v3'ten v4'e yükseltildi. (artık WB ikonlarımızda "alpha blended anti-alias ve saydamlık" var... Gözleriniz bayram edecek)... Ayrıca dileyen, bu harika çalışması için Ken'e ufak da olsa bağışta bulunabilir.
   - USB desteği eklendi.
   - E-UAELoad'da bazı düzeltme ve geliştirmeler yapıldı.
   - Tüm yol adları SYS: olarak değiştirildi. Böylece kurulum partisyonunuza dilediğiniz adı koyabilirsiniz (yani artık "Workbench" koymak zorunda değilsin Blasterreal)
   - Dağıtımın BeniOKU dosyaları artık AmigaGuide formatında.

---

Şimdi bu yeni CD için, yeni bir kurulum kılavuzu yazmalıyım. 
Amiga'cının görevi hiç bitmiyor...

Alper
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #177 : Temmuz 07, 2009, 18:46:06 ÖS »

yeni cd mükemmel görünüyor aslında uzun süredir araştırdığım birşeyler vardı işlev olarak olmasada görünüş olarak aynı bir amigaos gibi görünün linux dağıtımı yok mu diye ama rastlayamadım bu arada bişey söylemek istiyorum mac ve mac os un durumunu amiganın geçmişteki haline benzetiyorum stratejileri tamamen aynı ve teknolojileri yine çok mükemmel ve yine fiyattan kaybediyorlar tarih devamlı tekerrürden ibaret
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2009, 18:48:04 ÖS Gönderen: Kyon » Logged
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #178 : Temmuz 08, 2009, 00:29:51 ÖÖ »

Eline sağlık. kılavuzu da en kısa sürede bekliyoruz.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #179 : Temmuz 08, 2009, 22:13:44 ÖS »

Emeği geçen herkezin eline sağlık bende Amitlon a uygun bir sistem hazırlayıp sistemi kuracağım...

Amiga Repair Service
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: