Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga'nın içine bir Amigalık malzeme daha nasıl sığdırılır?
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga'nın içine bir Amigalık malzeme daha nasıl sığdırılır?  (Okunma Sayısı 40342 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2009, 11:54:23 ÖÖ »

300 watt bu dediğim şekilde bağlanırsa sorun olmaz, amigada 12 voltu kullanan devreler ve analog entegreler var çünki..

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2009, 12:01:06 ÖS »

Benim Klasik Amiga Power'ımın altında Made In W.Germany (düşün işte kaç yıllık) by ISMET yazıyo. Boştayken açtığımda viyk viyk ses yapıyo... Ayrıca güç altında bi ısınıyo bi ısınıyo, öyle böyle değil. Samsun'da HongKong yapımı power bulabileceğimi sanmıyorum. AT PSU deniycez artık.

Not: Defleppard'ın Black Amiga'da kullandığı Klasik Amiga Power'ı HongKong yapımıymış.

@tabu
Ama CDRom sürücüyü +5V ile besliyoruz. Amiga'nın +5V girişiyle paralel bağlıyoruz. Ama bazı supply'lerle (gerek AT/ATX, gerek Klasik olsun) CDSürücü ya hiç açılmıyor, ya da stabil değil. 5V'da da entegreler var mı?

Alper
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2009, 12:10:24 ÖS »

Alpyre, siz bu akşam bir deneme yapın da hele, sonuçları bildirirsin. Dertsiz başımıza dert açıyoruz ya, dur bakalım...

"The user is an important input hardware of a computer system"
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Şubat 06, 2009, 12:20:51 ÖS »

Yanılıyo olabilirim ama tüm cd-romlara slimde dahil 12 volt da giriyo olması lazım tek 5 voltla beslenen sürücü hatırlamıyom,çalışmama ondan olabilir.Slim cd romlar floppy fişi ile besleniyo çünki...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Şubat 06, 2009, 12:43:26 ÖS »

Bu DVDRom sürücü 5V ile çalışıyor, Laptop'tan fazla güç çekmemesi için öyle tasarlanmış olmalı... Harici 5V girişiyle sorunsuz çalışıyor ayrıca. Başka bir problem var... ama ne? Bakalım AT PSU ile sonuç ne olacak...

* DVDRom.jpg (54.02 KB, 400x400 - Görüntüleme: 1515 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2009, 12:45:14 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Şubat 07, 2009, 02:29:19 ÖÖ »

Bölüm 6,5 : Amiga Power Supply'ı CD/DVDRom Sürücü ve 5Volt problemi...

Defleppard Amiga'nın iç düzenlemelerini yaparken, ilerde böyle bir problemle karşılaşabilirsin diye uyararak, harici bir 5V girişi hazırlamıştı... sağolsun.
- Aşağıdaki resimdeki PSU'yu Amiga'ya bağladım. DVDRom sürücüyü ve fanları sağdaki bağlantıya bağladım. Amiga açıldı... DVDRom sürücü çalışmadı.
- PSU'nun içinden ayrı bir 5V çıkışı buldum, onu Amiga'mın harici 5V girişine bağladım ve DVDRom sürücüyü ve fanları soldaki bağlantıya geçirdim. DVDRom sürücüm yine açılmadı.
- Bundan şu dersi çıkardım. Benim kullandığım Amiga Konfigürasyonu diyor ki:

Arkadaşım ben DVDRom'umun 5V'unu, ille de harici ayrı bir 5V adaptörden alacağım.

Ben de Samsun Konak sinemasının altındaki elektronikçilerden aldığım 2Amp'lik 5V adaptörü PSU'nun içine yerleştirdim... (İkisi aynı switchle açılıp kapanacak şekilde bağladım). Artık stabilite sorunları olmadan, güç kaynağının ısınma ve çökme sorunları olmadan rahat rahat çalışabileceğim... (Yuppi!)

Problemin kaynağı hala bilinmiyor, ama nasıl üstesinden gelinebileceği sanırım açıklığa kavuşmuş oldu...

Not: PSU için teşekkürler Defleppard...

Not2: PSU değerleri:
IBM 90W Max AT PSU
+ 5V    13.0 Amp
+12V     1.8 Amp
 - 12V     0.3 Amp

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 07, 2009, 02:52:24 ÖÖ »

Bölüm 7 : Bebeği eve getirmek...

Çift ekran kartlı, 3 işlemcili, VGA çıkışlı Amiga1200'ümüzü, SpeedComputer'in atölyesinden eve getiriyoruz. Yolda çok dikkatli sarsmadan taşıyoruz, aman diyim, Indivision AGA yerinden atıverir...

Ve bu proje de burada sona eriyor... İlgilenen herkese teşekkürler... ve...

Special Thanks To:
- Amiga için Commodore'a, rahmetli Jay Miner, Dave Haynie, Carl Sassenrath'a ve tüm ekibine...
- PowerPC ve BVision için Phase5'a...
- Indivision AGA için Individual Computers'a...
- Bunları bize sağlayan Amikit.com'a, Devilish'e...
- Tüm bunları sizlerle paylaşmamızı sağlayan Commodore.gen.tr'ye...
- Ve son olarak ve en önemlisi, bu aşamaları çok daha kısa sürede gerçekleştirebilmemi sağlamak için atölyesini kullanmama izin veren, A1200'ün tüm kasa işçiliğini yapan ve ayrıca neredeyse her aşamada tecrübesini, yardımını ve imkanlarını esirgemeyen Defleppard'a sonsuz teşekkürler...

Bir başka projede görüşmek üzere...
Sağlıcakla kalın!

Alper
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Şubat 07, 2009, 10:06:14 ÖÖ »

Power supply dvd-rom ile neden çalışmıyor anlamıyorum. Benim black amigada da tabunun dediği hong kong malı iyi bir amiga power  ile çalışmıştı o sistemdede powerpc bvision vardı. herhangi bir ısınma sorunuda hiç yaşamamıştım. Lakin normal at power aynı şekilde cd-rom u görmeye çalıştığı zaman donup kalıyordu.
  Demekki Amigada böyle projeler yaparken fazla zorlamayıp olanı yapmak gerekiyor:)
  Böyle bir projede yer almak benim içinde ayrı biz zevkti. Amiga ile uğraşıp bir şeyler ortaya çıkarmak çok büyük bir zevk, bunu anlatmak da zor yaşamak lazım.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2009, 10:10:09 ÖÖ Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Şubat 07, 2009, 11:20:01 ÖÖ »

PSU tam 5 v vermiyor olabilir. DVD ROM'da buna hassas olabilir. Bundan baska birsey gelmedi aklima.

Alpyre eline saglik Cok guzel bir proje olmus. Zevkle kullanirsin artik.

Çift ekran kartlı, 3 işlemcili,

Indivision tam olarak bir ekran karti sayilmaz, cunku goruntu yaratma isini ustlenmiyor, varolan sinyalin formatini degistiriyor sadece. Bu arada o uc islemciden biri atil (1200'un kendi EC020'si) digerleride es zamanli calismiyor, PPC kodu calisacagi zaman PPC, 68k kodu calisacagi zaman 68k devreye giriyor. Diyerek biraz oyun bozanlik yapayim  Kahkaha

Retro Hincal Uluc
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Şubat 07, 2009, 13:28:31 ÖS »

"Zaten ilk ekran kartı indivision değil Denise çipi ile birlikte çalışan ve Agnus çipinin alt sistemleri olan Blitter ve Copper'ın uyumlu çalışması sonucu tüm sisteme entegre müthiş bir görüntü alt sistemi var Amiga'nın." diyerek ben de oyunbozanlığa oyunbozanlık yapayım.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Şubat 07, 2009, 20:10:23 ÖS »

PSU tam 5 v vermiyor olabilir. DVD ROM'da buna hassas olabilir. Bundan baska birsey gelmedi aklima.

konu ile alakasız ama:
ya bu adaptör/güç kaynaklarının gerçek çıkışlarını nasıl ölçebiliriz? Örneğin, elimdeki sony kameranın adaptörünün üzerinde 8.4v yazıyor, ölçüyorum 11v civarı bir rakam veriyor. diğer 6v'lık adaptör 10v gösteriyor, yine zoom modemimin 12v'luk adaptörü 18vgösteriyor.. Avometre'min doğru gösterdiğini biliyorum çünkü evde 3 adet var ve sonuçlar aynı. yük altında mı ölçmek lazım anlamadım ki?

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 08, 2009, 01:28:40 ÖÖ »

@Coze : PSU tam 5Volt vermiyor olabilir... evet ama bu sistemi 2 Klasik Amiga, 2 AT PC PSU ile denedim. Dördü birden mi 5V'tu tam veremiyor? Başka bişey vaaar... Çok gizemli, modern bilimin çözemediği, ancak metafizikle açıklanabilecek bir olay
Kahkaha
@Arda : Analog Multimetreler nedense, 1-10Volt genellikle arasını isabetli ölçemiyorlar. Dijital bir multimetre ile daha isabetli ölçüm yapabilirsin.

Alper
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Şubat 10, 2009, 07:56:33 ÖÖ »

Peki, şimdi bütün bu alet edevatın doğru düzgün çalışabilmesi için sistemin nasıl kurulması gerektiğini, neler yapılması gerektiğini kim anlatacak? Kahkaha

"The user is an important input hardware of a computer system"
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Şubat 10, 2009, 12:21:44 ÖS »

Bunu anlatmak zor değil ama yapacak insan burda önemli. Burda asıl konu el beceresi, maalesef el becerisi olan biri bu gibi bir amiga yapabilir kanımca

Amiga Repair Service
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Şubat 10, 2009, 12:28:39 ÖS »

@arda, adaptorun çıkışı fazladır cunku yuk binince o gösterdiği akım düşer
@alpyre, indivisiul ın sahip oldugu sıkıntı benim a600 un turbo kartındada var, en ufak sarsıntıda kart chip in uzerinden çıkıyor , daha önceden tabu nun a600 e yaptıgı gibi yapıcan, çipi çıkarıcan bacakları board a 90 derece dikleyip yeniden lehimlicen, basit gibi görune bilir ama değil, en guzel yontem bu
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2009, 12:32:42 ÖS Gönderen: ozkano » Logged

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: