Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genel.tap - Casette Adaptor - C64
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: .tap - Casette Adaptor - C64  (Okunma Sayısı 9543 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eskiDOSt
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 01, 2009, 01:00:59 ÖÖ »

Forumu araştırıp içinden çıkamadığım ufak bir problemim var. Aslında ilgili konular açılmış ama kimse bu konuya değinmemiş.

Sorun şu: .tap dosyasından .wav dosyasına çevirdiğim c64 oyununu media player yardımıyla çalabiliyorum. Şu araçlarda cd player, mp3 çalar gibi aygıtları araç teybinde çalmamıza yarayan "Casette Adapter" aletini datasete koyup kablosunu da bilgisayarın ses çıkışına takıyorum. Oyunu yüklemek için Shiftlock+run stop düğmelerine basıyorum. Sorunsuz yüklemeye başlıyor. Ancak oyunun adının çıktığı yere gelince teyip kendiliğinden duruyor ama bilgisayardan .wav dosyası çalmaya devam ediyor. Buradan sonra doğal olarak düzgün bir yükleme yapamıyor. Sadece 1 kere manuel olarak çalan sesi durdurup zamanında başlatmayı başardım ve oyun çalıştı. Diğer denemelerimde ise başarısız oldum. Bunu nasıl halledebilirim. Bu konuda fikri olan var mı acaba?
« Son Düzenleme: Mart 01, 2009, 01:02:47 ÖÖ Gönderen: eskiDOSt » Logged
sitkisiyrik
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2009, 11:25:29 ÖÖ »

Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. 
Bende bu konuyu bir çok defa denedim, ancak pek başarılı olamadım. Bu siteyede bu yüzden üye oldum.
Arkadaşla aynı yöntemleri denedim fakat olmadı.
Yardımcı olurlarsa benim gibi bir garibi sevindirmiş olurlar  Masum
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2009, 20:17:48 ÖS »

Konuyla direk alakasız ama hafif alakalı olarak aşağıdaki linkleri tavsiye ediyorum..

C64TPC Projesi (%100 Yerli Malı) Kahkaha

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=1648.0 (CGTR Konusu)

http://cancarpet.com/saymantek/c64tpc_en.html (Home Page)

http://www.google.com.tr/search?q=c64tpc&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a (Google Aramaları)

sitkisiyrik
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2009, 01:16:25 ÖÖ »

Cihaz çok güzel gerçekten yapan arkadaşımı tebrik ediyorum.
İlgiyle takip ediyorum.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2009, 10:22:19 ÖÖ »

Herkese merhaba,

eskiDOSt:
sitkisiyrik:

c64, oyunun ismini bulduğu an teybi durdurur ve beklemeye geçer
beklemede uzun kalırsa .wav dosyası çalmaya ettiği için veri kaybı olur
oyun ismi göründüğünde hemen space tuşuna basın, bekleme yapmayın

not: ara yüklemeli kaset oyunlarında 1. bölüm çalıştığı an .wav dosyasını pause yapmanız lazım. 2. bölüm yükleneceği zaman devam edersiniz.

« Son Düzenleme: Mart 02, 2009, 10:24:48 ÖÖ Gönderen: Metallic » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2009, 10:36:34 ÖÖ »

C64 kaset oyunundan kaset oyununa değişir...Turbo yüklemeli ve standart yüklemede belirtildiği gibi isim göründüğünde durur ve space tuşuna basılmasını bekler ama orjinal bazı yüklemelerde isim görünür ve devamdda eder...

Burada asıl sorun sanırım verinin stereo değil, mono olması gerekliliğinden kaynaklanıyor. Veriyi wav'a dönüştürürken, ya da wav'dan mediaplayer'a aktarırken, mono olarak almak belki çözüm olacaktır. Biraz deneme yapmak lazım... Ben Atari800XL'de benzer bişey denemiştim ve sol kanaldan mono kayıt edince sanırım, düzgün sonuç almıştım.

eskiDOSt
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2009, 12:22:21 ÖS »

Acaba bu oyunun isim olayı çıkmadan .wav dosyasındaki veriyi c64 yükleyip daha sonra da datasete boş bir kaset koyup c64 deki veriyi bu boş kasete kaydetme şansımız olabilir mi?
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2009, 14:44:37 ÖS »

cassette adapter ile bir oyunu yükledikten sonra
boş bir kasete kaydetmek en kolay bir freezer kartuşu ile olur
Action Replay v6 (Multi Ice v6) , Expert Cartridge vs.
bu aslında tavsiye edebileceğim bir yöntem değil
bence oyunlar pc'de .wav olarak dijital ortamda kalsınlar
LW3D'nin dediği gibi .wav dosyalarının mono olmasına dikkat edin
media player'ın ve ses kartının ekolayzer'ını, çevresel efekleri kapatın
shogo
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2009, 04:15:52 ÖÖ »

slmlar bu konunun çaresi var arkadaşlar bende sorun yaşadım fakat bikaç bişey salladım sanırım çözüm olucak şimdi anlatayım..

bitane 6 voltluk röle alınacak,sonra teyip ünitesinin içini açın,motor kablolarının oldugu yerden iki kablo lehimleyin bu yer motorun üstünde + ve - olmak üzere iki uç var(siyah ve kırmızı kablolar) oyunun ismi ekrana geldiğinde buradaki 6 volt kesiliyor ve kaset duruyor normalde oyun ismi çıkınca space e basınca kaset tekrar dönüyodu bu süreyi beklemeden geçirmek için commodorun içini açın klavyeyi elinize alın ve içini açıp (A YAZAN YERDEN BİR KABLO- 4 YAZAN YERDEN BİR KABLO)lehimleyin burası space tuşuna hükmeden yerler sonra motora lehimlediğiniz kabloları rölenin voltaj girişine lehimleyin ve commodorun klavyesine lehimlediğiniz uçlarıda rölenin kontak uçlarına lehimleyin zaten seside pc den cassette adapter ile taşımıştık problem böle çözülmüş oluyor.commodore dan press play yapıp PC den sesi çaldığınızda motora güç gelicek (6 volt)röle çalışacak oyun yüklenmeye başlıcak oyunun ismi ekrana gelicek o anda motor gücü kesecek ve güç kesildiğinde rölenin kontagına bagladıgınız (commodor un klavyesinden lehimlenen uçlar)birbirine temas edecek yani space tuşuna devamlı basıyorsunuz bu birebir aynı şey ama elle değil otomatik arka arkaya bu sayede de pc den çalınan ses ve commodore arasında bekleme yapmammış oluyorsunuz ve dosyada çalışmış oluyo şimdilik sorunu gideriyor ama daha iyi bişeyler için çalışmaktayım mesela space tuşuna devamlı değilde sadece motor gücü kestiğinde (oyunun veya programın ismi ekranda listelendiğinde)bir kez basmasını sağlamak daha iyi olacaktır.Birde eski cd romlar dan bitanesini mesela creative in 48 x infra gibi üstünde play-pause-stop gibi özellikleri olan bi cd rom a commodore sesleri çekip onun üstünden bu olayları gerçekleştirmek gibi kaset player yerine cd player aynı şeyleri yapsın istiyorum birşeyler yapabilirsem sizlerle tekrar paylaşıcağım kalın sağlıcakla sorularınız anlamadığınız birşeyler olursa lütfen çekinmeden sorun : )

shogo
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2009, 04:25:55 ÖÖ »

röleyle fln ugraşamam diyenler commodorun klavyesine lehimlediği (A ve 4 yazan yerler) uçları bir butona lehimlerlerse oyunu yada programı yükleyene kadar butona basılı durumda bırakıp yüklemeden sonra da off duruma getirirlerse de aynı şey olmuş olur

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: