@Coze : Çok doğal değil mi? PPC üzerinde çalışacak yeni "AmigaOS" yazmak istiyorsun. Kerneli yeni baştan yazmandan daha doğal ne olabilir?
Ayrıca Haage&Partner'ın 68k için OS3.5 ve OS3.9 sürümleri var... Hangi OS? Tabii ki "AmigaOS"

Bence workbench (68k) ile Amiga OS (PPC) farkli sistemler.
Bu durumda "68k için olanlara Workbench, PPC için olanlara AmigaOS" denir diye bir ayrım yapmak, hiç de mantıklı gelmiyor bana. (lakin AmigaInc. OS4'ün yapımında baz alınan 68k işletim sistemini de "AmigaOS 3.1" diye anıyor.)
Sonuçta bu firmalar AmigaOS ismini kullanabilmek için AmigaInc'ten lisans hakları satın alıyorlar ya da ticari sözleşmeler yapıyorlar.
Gelelim ilgili davaya:
Tamamını değil ama bir kısmını okudum ve bu davanın AmigaINC'in bir ayıbı olduğu kanısına bir kez daha vardım. Özetle:
Davayı AmigaINC. açıyor.
Kurallarına riayet etmediği için Hyperion'la sözleşmelerinini fesh ettiğini, bu yüzden Hyperion'un artık Amiga ismiyle satış yapamayacağını ve OS4'ün tüm kaynak kodlarını kendisine yollaması gerektiğini söylüyor. Bu kaynak kodlar için Hyperion'a sözleşme gereği 25.000 USD ödediğini belirtiyor.
Hyperion ise böyle bir ödeme yapılmadığını, kendisinin ise sözleşmenin tüm maddelerine uyduğunu iddia ediyor ve bu iddialarının hepsini resmi belgelerle de kanıtlamış.
Ayrıca AmigaInc. bu 25.000$'ın faturası veya makbuzunun olmadığını da peşinen itiraf etmiş. 25.000$'ı, Belçika'daki bir şirkete elden nakit olarak nasıl ödedi acaba!??? Zaten son önergesini desteklemesi için gereken süreyi de zaman aşımına uğratmış AmigaInc.
Sonuçta bu davayı kim kazanırsa kazansın, vahim olan, AmigaINC'in böyle çamur işlerle uğraşarak, Amiga'nın saygın ismine leke düşürüp durması.
@max_damage:Daha iyisi çıkıncaya kadar (Veropeida vs...) Wikipedia'ya devam. Bununla birlikte internet kullanıcılarının Wikipedia'ya oldukça iyi sahip çıktıklarını düşünüyorum.