|
yatuyu
|
 |
« Yanıtla #45 : Nisan 02, 2010, 12:11:05 ÖS » |
|
yatuyu,
usb zaten çalışıyor. (usb stick vs görüyor) eğer netbook'a usb cdrom üzerinden kurulumdan bahsediyorsan o da var artık.
demek istedigim UNetbootin isoyu flash'a kurup, usb bellegi hdd olarak kullandigi sekilde bir aros mumkun mu? eger usb'den boot edilebilen aros varsa kullananlarin deneyimleri lurfen 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #46 : Nisan 02, 2010, 12:22:38 ÖS » |
|
son nightly build'lerinde geldi o. aros-exec'in forumlarında deniyor insanlar. hatta icaros ve arospire web sitelerinde bootable usb stick'le satılacak aros yakında.
ben denemedim daha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #47 : Nisan 08, 2010, 16:22:53 ÖS » |
|
Sağol kurzon, Aros 1.1.5'i - 1.2.1'e update ediyorum. Bende Nvidia TI4200 Ekran kartı var. VGA çıkışına bir LCD monitör, DVI çıkışına da bir LCD TV bağlı. Bunlar devamlı takılı tuttuğum şeyler. Düne kadar Aros'un Nvidia desteği benim Ekran kartını kapsamıyor sanıyordum. Meğer Aros Nvidia modunda görüntüyü direk (kapalı olan) LCD TV'ye veriyormuş. VGA portundaki monitörde de siyah bir ekran olduğu için ben kartım desteklenmiyor sanıyormuş, o yüzden aylardır VESA modunda boşuna sürünüyormuşum  Şimdi sorum şu, kabloları sökmeden görüntüyü nasıl VGA'ye yönlendirebilirim? Bir Kernel parametresi olmalı bunu sağlamak için... Yabancı kaynaklarda bulamadım acaba bilen çıkar mı burda? kurzon ençok senden umutluyum... 
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #48 : Nisan 08, 2010, 16:41:09 ÖS » |
|
Hmm, Linux kernellerinde "nodvi" diye bir parametre vardı... Acaba AROS destekler mi ki? neden denemiyorum ki ben ya... Buraya yazarken geldi aklıma, bak... Dur şu güncelleme bi bitsin de deniyim... 
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #49 : Nisan 08, 2010, 16:48:41 ÖS » |
|
"nodvi" işe yaramadı 
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #50 : Nisan 09, 2010, 14:03:11 ÖS » |
|
kurzon ençok senden umutluyum...  eüüü... seni hayal kırıklığına uğratacam ama vallaha bilemedim. sök kabloyu kurtul. =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #51 : Nisan 09, 2010, 15:49:45 ÖS » |
|
Valla ben de çok aradım, deneme yanılma ile bulmaya çalıştım, olmadı... Bulamadım. Şimdilik Aros'u açacağım zaman TV'nin fişini çekiyorum  Aros-Exec'e mail atıcam, bakalım olumlu bir cevap verirlerse buraya yazarım artık çözümü...
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #52 : Nisan 11, 2010, 21:14:13 ÖS » |
|
iki tane mükemmel haberim var: Aros / AmigaOS ve Morphos içim AMC adında bir media center yazılımı geliyor: http://www.aresone.de/Aros için mplayer güncellemesi yayınlandı. Benim için en önemli güncelleme fullscreen özelliği oldu. Eski mplayer'da fullscreen de yapsanız video windowed moddaki boyutunda kalıyordu, şimdi tam fullscreen oluyor artık. Bu arada benim Asus 1000H netbook'a Icaros1.2 kurup 1.2.1 update'ini yaptım (Ubuntu'yu görmezden geldi nedense, grub uğraştırdı) iMica'nın yaratıcısı clusteruk'in web sayfasında netbook'lar için özel ses sürücüsü var, resmi Aros sürümlerinde bulunmuyor. aros-exec'te alınan ortak karar sonucu bireysel çabaları nedeniyle clusteruk'in bunu bağış sistemiyle dağıtması uygun görülmüştü. Web sitesinden ücretsiz indirip çalışırsa Paypal üzerinden bağış yapıyorsunuz. Bende çalıştı vallaha müthiş bir şekilde. (Bağışımu da yaptım =) ) Network bağlantısı da olursa, ki wifi bounty 2000$'da ve biri sahiplenmiş durumda, tadından yenmez bu aletin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #53 : Nisan 12, 2010, 11:13:53 ÖÖ » |
|
@kurzon: 1.2.1 güncellemesinden sonra SDL ile derlenmiş programlarda grafik sorunu başladı. Sende de var mı?
NOT: Extras'taki oyunlardan birin açıp deneyebilirsin, mesela ZeldaROTH'u...
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #54 : Nisan 12, 2010, 12:38:07 ÖS » |
|
grafik sorunu derken? dün akşam pushover ve opentyrian oynamıştım ama zelda'ları da akşam dener haber veririm.
1.2.1'den sonra sende de bir stabilite iyileşmesi oldu mu? bende çok fark etti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #55 : Nisan 12, 2010, 13:20:17 ÖS » |
|
SoftReset yapamıyordum (Ctrl-LAmiga-RAmiga), çakılıyordu, elim HardReset düğmesine gidiyordu... Şimdi attığım, 5 SoftReset'ten biri çakılıyo...  Biraz iyileşme var yani...
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #56 : Nisan 12, 2010, 14:14:15 ÖS » |
|
İşte o reset atmalarımı gerektirecek durumların sayısında bariz bir azalma var gibi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #57 : Nisan 13, 2010, 09:22:46 ÖÖ » |
|
alpyre, oyunlara baktım dün gece gayet normal çalışıyor? ne gibi bir sorun var sende?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #58 : Nisan 13, 2010, 13:29:45 ÖS » |
|
VESA 1024x782 24bit Ekran modunda ZeldaROTH NVidia 1280x1024 24bit Ekran modunda ZeldaROTH Sadece Zelda değil, tüm SDL programlar böyle bozuk görünüyor...
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #59 : Nisan 13, 2010, 14:18:47 ÖS » |
|
senin problem nvidia'da ama. vesa bende de normal, nvidia deneme şansım yok maalesef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|