Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetV - Visitors Geri Dönüyor...
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: V - Visitors Geri Dönüyor...  (Okunma Sayısı 25784 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2009, 18:10:56 ÖS »

Anlaşılan bu Visitors <=> Victory meselesi galat-meşhur olmuş. Yani doğrusu Victory ise bile, Visitors yanlış kullanımı o kadar yaygınlaşmış ki, artık doğru kabul edilmeye başlamış.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2009, 20:11:18 ÖS »

http://video.hollywoodreporter.com/services/player/bcpid6555681001?bctid=46077519001

ilk sekiz dakikalık bölümü yayınlandı.

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2009, 20:47:53 ÖS »

Anlaşılan bu Visitors <=> Victory meselesi galat-meşhur olmuş. Yani doğrusu Victory ise bile, Visitors yanlış kullanımı o kadar yaygınlaşmış ki, artık doğru kabul edilmeye başlamış.

sadece bizde de değil, her yerde böyle. Misal diziyi indireceğim torrentten, rapidden. İkisinde de Victory diye aratıyorum çıkmıyor, Visitors diye aratıyorum şakır şakır dökülüyor listeler önüme. Demek ki insanlar o kadar çok sevmişler ki diziyi, kendi yakıştırdıkları ismi takmışlar ve öyle kabul etmişler.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2009, 22:05:19 ÖS »

"Victory" olarak hiç duymadım ismini. Orjinal ismi "V", biz ve bizim gibi birkaç ülke "Visitors"ın o dildeki karşılığı şeklinde kullanmış. Ancak orjinali "V".
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2009, 01:39:26 ÖÖ »

"Victory" olarak hiç duymadım ismini. Orjinal ismi "V", biz ve bizim gibi birkaç ülke "Visitors"ın o dildeki karşılığı şeklinde kullanmış. Ancak orjinali "V".
Evet, orijinal adı V. Biz ve bizim gibi birkaç ülke derken de sanırım Avrupa'nın ve Amerika'nın tamamı buna dahil Kahkaha Hem Avrupa hem de Amerika Torrent sunucularında Visitors olarak geçiyor bu dizi çünkü.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 27, 2009, 02:20:49 ÖÖ »

http://www.tv.com/v/show/76298/summary.html

When UFO's place themselves over major cities around the world and claim they are here to help Humans, different characters become suspicious of the 'V's (visitors) real intentions and try to investigate what is really going on before it is too late so they can claim Victory (V)!

Kıssadan hisse şöyle diyor: Dünyaya yardım için geldiğini söyleyen uzaylıların gerçek amacı Ziyaret mi yoksa Zafer mi?

Bu biraz söz sanatlarından tevriye gibi olmuş. Aynı kelimenin iki uzak anlamı birarada modeli:

Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zahirdir
Malikî benim mezhebim zira
İtikadımca kelp tahirdir.

Açıklaması:

Tahir efendi bana kelp (köpek) demiş.
İltifatı bu sözde aşikârdır, bellidir, açıktır.
Benim mezhebim Malikîdir.
İnancıma göre, Malikî mezhebine göre kelp (köpek) tahirdir. (Tahir: Temiz).

İsteyenler olaya bir de şöyle bakabilirler:

V=>Visitors=>Victory
Z=>Ziyaretçiler=>Zafer
M=>Misafirler=>Muzafferiyet

Gibi geyikler de çevirlebilir. Maksat polemiğe malzeme verelim.

http://v.wikia.com

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 27, 2009, 09:18:52 ÖÖ »

Preview sunumun link'i:

ed2k://|file|V.2009.S01E01.Preview.WEBRip.XviD-InSUBs.avi|130916274|1B0161D3FE5FA1EC71C5DEB693529576|/

Bu sunuma ait Türkçe altyazı:

http://divxplanet.com/sub/s/144619/V.html
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Ekim 27, 2009, 09:45:09 ÖÖ »

şu fare yiyen kadın degilmi  bu
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ekim 27, 2009, 10:51:02 ÖÖ »

torrentlerin o şekilde olmasının en basit mantığı tek harfli keyword searchün iyi sonuç vermeyeceği düşüncesi olabilir mi acaba?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 27, 2009, 15:18:44 ÖS »

@Skate

Evet, aslında "V S01E02" gibisinden aramalarla doğru dürüst sonuç alamayacağız gibi

Meraklıları Eztv sitesinden gününü takip eder artık.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 28, 2009, 10:24:51 ÖÖ »

Ilk bölüm ABC kanalinda 3 Kasim'da gösterilecekmis.

http://abc.go.com/shows/v

Bizde de Digiturk 2011 gibi verir herhalde...

Orjinal serinin Diana'si Jane Badler, müzik albümü cikarmis...

http://www.myspace.com/janebadler

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 28, 2009, 11:28:32 ÖÖ »

Vızıtors güzel diziydi, ama son bölümleri biraz bence sıkıcı olmaya başlamıştı.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ekim 28, 2009, 14:05:55 ÖS »

Ya simdi seyretsek hepimiz kahkahalarla güleriz, ama o zamanlar cok etkileniyorduk her seyden, pek de iyi mi kötü mü diye sorgulayacak hayat görüsümüz oturmadigi icin. Ama Battlestar Galactica'nin son bölümlerinde cuvalladigini cocuk halimle bile farketmistim...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 29, 2009, 19:44:44 ÖS »

Ya simdi seyretsek hepimiz kahkahalarla güleriz, ama o zamanlar cok etkileniyorduk her seyden, pek de iyi mi kötü mü diye sorgulayacak hayat görüsümüz oturmadigi icin. Ama Battlestar Galactica'nin son bölümlerinde cuvalladigini cocuk halimle bile farketmistim...

Ben geçen ay çekip tüm diziyi seyrettim.
Bana da çok gülecekmişim gibi geliyordu ama hiç öyle olmadı. Tabii, zamanın teknik imkanları ve efektleri gülünç derecede basit. Ama dizinin vermek istediği mesajları çok daha iyi anlayabilecek bir yaşta seyredince insan ne gülüyor, ne de hayran oluyor, düşünmeye başlıyor.

Dizi, "Dünyanın tüm direniş savaşçılarına ithaf olunur" diye başlıyor ve ne pahasına olursa olsun baskıya, sömürüye, önce kendine mecbur bırakıp sonra da insanları köle gibi kullanan, hatta kendi istekleri ile köleliğe boyun eğmelerini sağlayan tüm yönetimlere karşı nasıl direnileceğini anlatıyor. Gülünecek hiç bir tarafı yok. Dikkatli seyredip, ders alınması gereken çok şey var.

delta35
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 29, 2009, 23:44:12 ÖS »

ben çocukken sürekli takip ederdim fakat yıldız kızı uzay gemisine binince bitmişti devamını izleyemedim ve hep aklımda kalmıştır TRT de devamını vermemişti bir link verirsen bende indirip izlemek isterim 

Ben geçen ay çekip tüm diziyi seyrettim.
Bana da çok gülecekmişim gibi geliyordu ama hiç öyle olmadı. Tabii, zamanın teknik imkanları ve efektleri gülünç derecede basit. Ama dizinin vermek istediği mesajları çok daha iyi anlayabilecek bir yaşta seyredince insan ne gülüyor, ne de hayran oluyor, düşünmeye başlıyor.

Dizi, "Dünyanın tüm direniş savaşçılarına ithaf olunur" diye başlıyor ve ne pahasına olursa olsun baskıya, sömürüye, önce kendine mecbur bırakıp sonra da insanları köle gibi kullanan, hatta kendi istekleri ile köleliğe boyun eğmelerini sağlayan tüm yönetimlere karşı nasıl direnileceğini anlatıyor. Gülünecek hiç bir tarafı yok. Dikkatli seyredip, ders alınması gereken çok şey var.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: