@cdemir:
Bağlantı hızıyla işletim sisteminin hızı arasında bir orantı olacağını sanmıyorum... Web uygulamaları "Çevrimdışı" da çalışabiliyor çünkü. Ayrıca işin içinde HTML 5 de var. Yani çevrimdışı çalışmalarımız ilk çevrimiçi olmamızda eşitlenebilecek...
Hocam o durum aklıma gelmemişti de ama eğer çevrimdışı da çalışabilecekse web den çalışmasının ne mantığı olacak yani bir sürü programı vb yine HDD' e saklı tutacaksak diğer sistemlerden pek bir farkı kalmaz gibi geliyor bana

Ayrıca Bilecik'te kablotv olmadığı için 3G çıkada kadar telekoma mahkumum hocam.
Aslında biraz iyileşme de yok değil, 3G'nin etkisiyle fiyatlar daha da düşerse güzel olacak. Geçenlerde VDSL2'nin bizim bölgede kullanılabildiğini, 32Mbps/1Mbps/sınırsız aboneliğin 130TL/ay olduğunu, 24 aylık abonelik taahhüdü ile 300TL'lik 4port/kablosuz/VDSL2 modemin ücretsiz verildiğini öğrendim. Aslında bu abonelik türü önümüzdeki yıl ucuzlar ve asimetri de azaltılırsa (1Mbps yerine örneğin 4Mbps upload) ChromeOS vb işler için gayet uygun olur.
Hocam 130 TL benim için epey yüksek internet için maksimum 50-60 civarı ayırabilirim sanırım.
Aslında 3G geçiş yapsam evdeki telefonuda kapatırım. 5 dakika konuşsak bile 20 TL civarı fatura geliyor. Eğer 3G de 70 TL civarında uygun bir paket olursa sanrım geçmeyi düşünebilirim. Ayrıca internetimi yanımda taşımak gibi bir avantajımda olacağı için 3G daha iyi olacak gibi ama bekleyip göreceğiz.
Kimbilir Telekomda daha farklı bir şeyler yapar ve yine telekomda kalabilirim.
Bu arada Vodafone 3G testlerinde 28 Mbps hızlarına çıkılmış sanırım. Upload nasıl bilmiyorum ama download için bence gayet tatmin edici bir hız.