Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTablet Dünyasına Hoşgeldiniz.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tablet Dünyasına Hoşgeldiniz.  (Okunma Sayısı 41736 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ocak 08, 2011, 14:38:48 ÖS »

Iki gun once ipod touch aldim. Elimden birakamiyorum. Harika bir cihaz. oyunlar super. 1 liraya onescapee yi aldim super olmus. Monkey island special editionin da grafikler super.

Benim cep telefonlarıyla pek aram yoktur. Beni tanıyanlar iyi bilirler... Bu nedenle şimdiye kadar bir cep telefonundan beklentim hep kısıtlı oldu. Konuştursun yeter... En külüstür eski telefonları yıllarca kullanırım... Iphone'u bir iki defa inceleyip güzel bir cihaz olduğunu düşünmüştüm...Ama fiyatı bana hiç makul mantıklı gelmedi... Taaa ki, 7-8 ay kadar önce şöyle elde kullanılabilecek wifi özelliği olan ve güzel internet deneyimi yaşatacak bir cihaz nedir diye düşünürken, arkadaştaki ipod touch'ı görene kadar... Diğer alternatiflerini görmedim ama IpodTouch bir bilgisayardan beklediğiniz hemen hemen tüm günlük işlerinizi halledebileceğiniz bir alet. Iphone'un telefon özelliği olmayan versiyonu...İçindeki uygulamalar, ekranı, kamerası, üretim teknolojisi, kalitesiyle "daha ne olsun" dedirtiyor. Tabii bunların hepsi jailbreak edilmiş bir cihaz için geçerli Coze'nin dediği sınırlamalar, sıkıntılar kalkmamış olsa şu andaki kadar memnun olmam...

Uzun zamandır tablet dünyasını göz ucuyla takip ediyoruz. Ipad gibi sınırlamayacak, USB girişi olarak çok iyi alternatifleri çıkacağını hep söyledik... CES2011'de bu ürünler teker tekerde boy gösterdi (bu aralar engadget'e biraz göz atarsanız göreceksiniz)... Gönlüm açıkçası Ipad alternatiflerinde olsada, Ipad 2 ile Apple'ın yine en iyi kullanıcı dostu ve üretim kalitesi açısından en iyisini sunacağına inanıyorum... Ne yapayım kendimi kandıramıyorum

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ocak 08, 2011, 14:44:34 ÖS »

ya aslinda su anda ki durum biraz Commodore/Amiga - Intel/Windows donemindeki duruma benziyor. O donemde neler oldugunu hepimiz biliyoruz O donem yanlis tarafi tuttunuz bu sefer dogru yolu bulun arkadaslar Robotic Liberation !

<a href="http://www.youtube.com/v/2SdGkkp1aq8&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2SdGkkp1aq8&rel=0</a>

Retro Hincal Uluc
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 08, 2011, 14:49:04 ÖS »

örneğin ben telefonu 10 kere elime alıyorsam bunun sadece biri görüşme yapmak içindir.&nbsp; &nbsp; &nbsp;

ya aslinda tam bu dedigin durumu aciklayan bi haber yayinlandi, haklisin, dogrudur

http://newsthump.com/2009/03/31/iphone-users-too-busy-demonstrating-features-to-make-calls/

Retro Hincal Uluc
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ocak 08, 2011, 15:37:25 ÖS »

Haaa şunu da söyliyeyim mali durumu düzeltince bir macbook alacağım.
Sırf merak ettiğimden kurcalamak istediğimden.
Ama beni Nvidia 320 grafik kartına mahkum eden makineden ne bekliyeyim.

Sunu gözardi etme: Bu mahkumiyet sana son derece kontrollü bir driver yönetimi ve stabil bir isletim sistemi olarak geri dönüyor.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ocak 08, 2011, 15:50:12 ÖS »

En son hangi Android cihazi kullandin bilmiyorum ama son (2.2) android cihazlarin i-phone'dan bir eksigi yok (app store'un genisligi disinda. ki o da yakin bir sure icinde kapanacaktir) Retina bahsettigim ubidik ozelliklerin basinda geliyor. SLCD veya amoled ekranlardan farki bence cok marjinal (evet i-phone fani arkadaslarim sagolsun, cok retina ekran gormuslugum, cesitli app ler kurcalamisligim vardir). Kesinlikle uzerinde dakikalarca konusulacak, yeni bir telefon almayi tetikleyecek bir ozellik oldugunu dusunmuyorum. ayrica sonucta bu cihaz bir telefon. Saatlerce ekrana bakmayi gerektirecek bir durum olmamali (evet i-phone veya herhangi bir smartphone uzerinde film seyretme, uzun soluklu produksiyon islerine girisme (iMovie'de film editleme gibi) girisimlerini cok anlamsiz buluyorum. bu tip isler buyuk ekran, normal input araclari ve rahat bir koltuk gerektirir her sekilde)

Ekran tepkisi kesinlikle ayni degil. Bu cihaz üzerinde minimum sayida tus barindiran ve onunla iletisimini ekran üzerinden dokunarak  kurdugunuz bir cihaz. Dokunmatik tecrübede herhangi bir gecikmeye, tepkisizlige, takilmaya tahammülüm bile olamaz.

Türkiye'de kac tane telefon rafta Android 2.2 ile satiliyor ki?

Anroid mevzusunu 2008 basindan beri takip ediyorum. Amacim bir IOS-Android tartismasina girmek degil, taraf ta degilim bu konuda. Zaten Android telefonlarim oldu ve DONANIM yetersizliklerinden dolayi elimden cikarmak durumunda kaldim. Yoksa Android hem telefonlarda, hem tabletlerde alsin basini yürüsün isterim.

Esasinda Windows - Linux arasindaki duruma benzer bir durum var IOS - Android arasinda sanki. Kullanicilar elbette ki Android'in tarafinda yer alacaklardir. Alsinlar da, bu rekabet yaratir ve teknolojiyi ileri götürür.

Ama Apple bir cok seyi yeniden tanimlamistir, bizi dumur edecek yeni ürünleri cikarma ihtimali en yüksek firmadir. Dün PowerMac Dual Core G5 makinemin icini actim. Yasadigim soku size tarif edemem. Cihazin icinde herhangi bir kablo göremedim.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
gprs78
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Ocak 08, 2011, 17:49:12 ÖS »

motorola android 3.0 cihazı kaçtan vericek acaba?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ocak 08, 2011, 22:03:59 ÖS »

örneğin ben telefonu 10 kere elime alıyorsam bunun sadece biri görüşme yapmak içindir.&nbsp; &nbsp; &nbsp;

ya aslinda tam bu dedigin durumu aciklayan bi haber yayinlandi, haklisin, dogrudur

http://newsthump.com/2009/03/31/iphone-users-too-busy-demonstrating-features-to-make-calls/

100% katılıyorum.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ocak 09, 2011, 01:31:46 ÖÖ »

i-Pad'in rakipleri (!)

http://www.engadget.com/features/tablets-at-ces-2011/

2011 gercekten bir tablet patlamasi yasayacagimiz bir sene olacak gibi gorunuyor ...

Retro Hincal Uluc
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ocak 09, 2011, 11:27:26 ÖÖ »

1.5 seneyi aşkın süredir patlaya patlaya gidiyoruz zaten

Tablet değil ama oyuncular için switchblade diye bir cihaz çıkıyor piyasada tutunursa güzel bir cihaz. Bir video da switchblade için ekleyelim.

<a href="http://www.youtube.com/v/UiQ0AnlfBu4&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/UiQ0AnlfBu4&rel=0</a>

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 09, 2011, 11:31:35 ÖÖ »

Yok...Tablet piyasası ancak patlayacak...Ipad'in doğru dürüst rakibi yoktu, ama 2011'de dizüstü piyasası sanırım iyice daralıp, tabletler çoğu insanın bilişim alışkanlığını değiştirecek...

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ocak 09, 2011, 11:56:54 ÖÖ »

Dizüstü bilgisayara hiç bir zaman ısınamadım.
Dizimde durmuyor çünkü
İlla kayıyor, sabitlesem bu sefer de mouse u koltukta yürütmek zor oluyor.
Laptop üzerindeki Pad leri zaten sevmiyorum parmakla tırnakla küçüçük kare içinde bişeyler iteklemek, masa üstünde sinek fiskelemeye benziyor.

Tabletler bu yüzden çok hoşuma gitti.
Yatakta üstünüze alabiliyorsunuz, yastığın altında eşinizden gizleyebiliyorsunuz, cebe giriyor, ince, aşırı ısınmıyor pili daha çok gidiyor. Internet elinizin altında vs.

Android 3.0 mayısta geldiğinde kasıma 4.0 hesapları yapacağımızdan kasmaya gerek yok.

Yukarıdaki özellikler + internet + Angrybirds emin olun 300$ a değer !

Ayrıca unutmayalım ki bizler hala A1200 e 250 TL veren insanlarız.
Effektifliğiyle 450 TL bu camiaya koymaz
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2011, 11:59:25 ÖÖ Gönderen: Gökçe Bozkurt » Logged

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ocak 09, 2011, 16:13:07 ÖS »

bisey kacirdim herhalde;
450tl olan cihaz nedir, hangi model?
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Ocak 09, 2011, 16:36:00 ÖS »

Archos 70 279$
Archos 101 299$

https://store.archos.com/archos-internet-tablet-p-5004.html
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2011, 16:38:23 ÖS Gönderen: Gökçe Bozkurt » Logged

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 09, 2011, 18:02:14 ÖS »

Yok...Tablet piyasası ancak patlayacak...Ipad'in doğru dürüst rakibi yoktu, ama 2011'de dizüstü piyasası sanırım iyice daralıp, tabletler çoğu insanın bilişim alışkanlığını değiştirecek...

Amiga zamanlarının üretkenliğinden bahsedip dururken enformasyon bombardımanı altında artık insanların (bizler dahil) bilgisayarlarını ne kadar da pasif kullanır hale geldiğinden yakınıyorduk. Üretkenlik beklentinizin olmadığı bu dünyada fiilen klavye ve mouse da bir fazlalık halini almıştı. Sonuçta internet dünyasının (birçoğu gereksiz) enformasyon bombardımanı altında birşeyler üretmeye zamanımız kalmamaya başladı. Sonuçta tablet bilgisayarlar da tam bu noktada devreye girince (demek ki 10 yıl önce bu olgunluk yakalanamamıştı), Apple'ın da önderliğinde yeni bir patlama yaşandı ve muhtemelen yakında nispeten kısa soluklu netbook dünyasının pabucunu dama atacak. Youtube, Twitter, internet, mesajlaşma vb derken günün nasıl geçtiği anlaşılamaz hale geldi. Yakın bir gelecekte internet'e bir başkaldırı gelecek herhalde. Düşünün, 20 yıl önce kıt kaynaklarla daha üretkendik.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Ocak 09, 2011, 18:56:10 ÖS »

Youtube, Twitter, internet, mesajlaşma vb derken günün nasıl geçtiği anlaşılamaz hale geldi.
Aynen yaa... Vakit nasıl geçiyor anlaşılmıyor... İşletim sistemlerinin ve internetin yavaşlığının bu duruma katkısı büyük bence... Bilgisayar ve Internet'te yapılan her tıklama için geçen o küçük bekleme süreleri, sanki birikip birikip saatlerimizi ziyan ediyor gibi geliyor bana...

Daha hızlı Internet ve daha yeni kullanıcı arayüzleri ile bu kayıp zaman geri kazanılacaktır bir gün... Hiç şüphem yok ki o yenilikleri ilk göreceğimiz ürünler yine Apple olacaktır...

Alper
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: