Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTablet Dünyasına Hoşgeldiniz.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tablet Dünyasına Hoşgeldiniz.  (Okunma Sayısı 41712 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Ocak 10, 2011, 18:08:45 ÖS »

@wizofwor
Yeni birçok sistemde aktif gözlükler kullanılıyor ve görüntü tarama hızı 2 katına çıkılarak her iki göz açısında çekilen alterne görüntüler peşisıra gösterime sunuluyor (örneğin 2x60Hz). Bu sayede renklerin üstüste bindirilmesinden kaynaklanan artefaktlar da ortadan kalkmış oluyor.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Ocak 10, 2011, 18:18:27 ÖS »

Bilgi için teşekkürler.

Hologram olana baktım ama diğeri gözümde canlanmadı. prizmatik lcd olarak arattım bilgi bulamadım.
Örnek video vb varmı ?

Youtube' da böyle bir şey buldum ama sanırım bu da göz aldanmasıyla hologram görüntü hissi veren bir uygulama.

Ben dilim döndüğü kadarıyla açıklayayım şu anda kullanılan 3D teknolojisi "Stereographic display" denen bir temele dayanıyor. Aynı insan gözünde olduğu gibi arasında açı farkı olan iki kamerayla aynı anda kayıt yapılıyor. Sonra bu görüntü farklı renk tonlarında kaydediliyor. 3D gözlükler işte bu tonlamaya göre görüntüyü filtreleme yapıyor. Yeni gözlükler daha sofistike olmakla beraber eski gözlüklerle aynı teknolojiye sahip. Eski gözlükler kırmızı tonları bir göze, mavi veya yeşil tonları diğer göze veriyordu.

Prizmatik led teknolojisinde ise kullanılan led düz değil üçgen prizma şeklinde. Böylece normal ekrandan dik bir ışın çıkarken, burda arasında açı olan iki ışın çıkıyor ve gözlük kullanmaya gerek kalmıyor. Tabi gözleriniz tam olarak ışınların dik geldiği eksende olmalı. Burada da sorunlar başlıyor.  
Ok şimdi daha fazla anladım

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #62 : Ocak 10, 2011, 19:06:26 ÖS »

3 boyutlu görmemizi sağlayan, her iki gözümüzün izlediği nesneyi farklı olarak görmesidir. Bu fark gözlere yaklaştıkça artar, gözlerden uzaklaştıkça azalır. Eğer 2 boyutlu bir düzlemde, birşeyi gözlerimize 3-D olarak algılatacaksak, her iki göze, birbirinden ayrı iki noktadan (iki gözün birbirinden uzaklığı kadar) görünümünü iletmemiz gerekir.

Daha önceki renkli gözlüklerde, bunu renklerin filtre etme özelliği (karşı renk ile) yapıyorlardı. Yani mavi kırmızı gözlükle baktığınız resimde, kırmızı gözlükten kırmızı geçerken, mavi öldürülüyor (filtreleniyor), mavi kısımdan mavi geçerken, kırmızı öldürülüyordu. Sonuçta her iki gözede farklı resim ulaşıyor, 3-D etkisi gerçekleştiriliyordu...

Günümüzde ise, her iki göze farklı görüntülerin ulaştırılması ve filtreleme işlemi Active Shutter dediğimiz gözlüklerde, her iki gözlük camının, farklı anlarda açılıp kapanmasıyla sağlanıyor. 120 Hz üzerindeki ekranlarda nvidia'nın nvision sistemi gibi bir sistemlede 3-D oyun oynayıp film izliyebiliyorsunuz. Bunun kötü yanı, hem gözlükler pahalı ve ağır, hem de açma kapama nedeniyle renk kaybı var...Biraz daha karanlık...(Şu andaki TV'ler ve sinema salonlarındaki Xpand sistemi böyle çalışıyor)

Diğer yöntem ve benim için makul ve tatmin olanı ise polarize gözlükler. Bu sistemde gözlüğe ulaşan ışınlar, sağ ve sol gözlük camında yer alan polarize camlar tarafından filtreleniyor. Hem gözlükleri çok ucuz ve hafif, hem de 3-D etkisi başarılı. Henüz yeni yeni LCD ekranlara uygulanmaya başlandı ve seri üretime geçildi mi henüz duymadım (sadece haber). Sinema salonlarında RealD'nin başını çektiği bu sistemin ekranlara ulaşması ne zaman alır bilmiyorum. Ama 3-D patlaması sanırım o zaman olacak...

Olayı tablet patlamasından 3-D patlamasına bağlamaktaki başarımızdan dolayı kendimizide tebrik etsek yeridir

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Ocak 10, 2011, 20:40:03 ÖS »

Olayı tablet patlamasından 3-D patlamasına bağlamaktaki başarımızdan dolayı kendimizide tebrik etsek yeridir

Bu iş FB, GS ve BJK ligde nasıl neden patladıya kadar gider Kahkaha

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Ocak 10, 2011, 22:48:31 ÖS »

Tablete geeeel Ulen cinde kilo ile satiolar burda ates pahasi
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: