Arkadaşlar,
Ben mi şanssızım yoksa Türkiye'de bu işler gerçekten mi zor çözemedim

Beta amaçlı az sayıda (max. 10 adet) kart üretimi için Türkiye'de yer araştırıyordum, Internet'te bir yer buldum, üretim yetenekleri sitelerinde yazdıkları kadarı ile UFE'yi rahatlıkla üretebilecek derecedeydi...
Ben de teklif almak için kart boyutu, yol kalınlığı gibi özellikleri yazıp e-mail attım. Teklif verebilmek için çizim dosyalarını göndermem gerektiğini söylediler... Ben de gönderdim.
Bir gün bekleyip de adamlardan hiç ses çıkmayınca telefon ile aradım. Telefon konuşması şöyle geçti:
Baskı Devre Üreticisi: Eee, hocam, şimdi bu devre hem sizi üzerr, hem de bizi...
Ben: (?? Şaşkın) Ne açıdan?
BDÜ: Bu devrenin yolları çok ince ve birbirine yakın, biz bunu yapamayız...
Ben: E iyi de, sitenize bu incelikte ve yakınlıkta yolları yapabildiğinizi yazmışsınız?
BDÜ: Şimdi, hocam, biz bazı yerlerde bu incelikte olunca yapabiliyoruz da... Her yeri böyle ince olunca yapamıyoruz...
Ben: (Haliyle kızgın) Peki o zaman niye sitenizde bunu doğru düzgün belirtmiyorsunuz? Hem benim vaktimi boşa harcadınız, hem de kendinizinkini.
BDÜ: Ee, hocam... Peki o zaman, tamam... Yapalım biz sizin o devreyi..
Ben: (Tekrar şaşkın) Daha şimdi yapamayız biz onu dediniz?!?
BDÜ: Hocam... şimdi bizim burda bi arkadaş var... Mustafa... Biz ona yaptık böyle bi devre... Aynı buna benziyodu, belki de aynıdır... 3 tane yaptık ondan 3'ü de çalıştı. Ama biz müşteriyi daha baştan kaybetmek istemiyoruz. Ondan öyle dedik.
Ben: (İçimden: Kaybettiniz bile...) Peki, yaparsanız kaça olacak?
BDÜ: 3 tane yaparız 150 lira alırız...
Ben: (İçimden: Yuh!) OK, ben de bunu öğrenmek istiyordum. Teşekkür ederim.
Dedim ve kapattım telefonu.
Karşılaştırma açısından, Çin'de üretim yapan Our-PCB sitesinde yazan fiyatlar: 10 adedi için $64. Ondan sonra da, üretim olduğu gibi Çin'e kaydı, rekabet edemiyoruz diye ağlarlar... Bari profesyonel olsanız hiç olmazsa.
Üreticinin adı bende saklı, public olarak erişilebildiği için forum buraya yazmıyorum, merak eden varsa özel mesajla sorabilir