Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7DX Demo Party 2010  (Okunma Sayısı 90814 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 02, 2010, 16:31:25 ÖS »

Selam arkadaşlar,

Yapılan bir anket sonucunda 7DX Demo Party serisinin her sene değişen ismi 7DX olarak sabitlendi. Yani bu sene 7DA değil 7DX ismiyle duyuruyoruz partiyi.

7DX Demo Party'nin bu seneki ayağının son 3 senedir yapıldığı gibi Aralık ayında Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılması planlanıyor. Eğer kabul ederseniz commodore.gen.tr forumundan konuşmacılar bulunmasını istiyorum partide. Aslında bu sene iki farklı noktayı vurgulamak istiyorum tek bir seminer bünyesinde birden fazla konuşmacıyla.

Türkiye'de bilgisayarla hobi olarak ilgilenen kitleler.
* Scenerlar
* Koleksiyoncular
* Donanımcılar
* Diğer

Elbette ki "diğer" parti içeriğimizde yer almıyor. Parti katılımcı kitlesi sizlerin de bildiği gibi scenerlardan, koleksiyonculardan ve donanımcılardan oluşuyor.

Scene ile ilgili konuşmacı ben olabilirim ya da birini bu konuda görevlendirebilirim. Ancak sizlerden koleksiyoncu ruhu taşıyan, bit pazarlarını düzenli olarak tırtıklayan arkadaşlardan bir ya da birkaçı, bunun yanısıra bir de donanım geliştiren arkadaşlardan partiye gelebileceklerden konuşmacılar istiyorum. Dilerseniz donanım projelerinizi ayrı bir seminer/tanıtım konusu olarak da değerlendirebiliriz. Bu konuda geçen sene de yapmış olduğum gibi commodore.gen.tr'deki dostlarıma açık çek sunuyorum.

Konuşma içeriği elbette ki akademik bir sunum olmayacak. Aksine bu semineri oldukça samimi, eğlenceli olarak planlıyorum. Bit pazarında yaşanılan komik anılardan tutun (apple floppy diye alınan aletin wii çıkması gibi ) floppy emulator yaparken karşılaşılan ilginç buglara kadar herşeyi paylaşabilirsiniz.

Yaklaşık 4.5 aylık bir zaman var partiye. Bu erken bir duyurudur, parti yaklaştıkça bumplanacaktır. Sizden ricam katılım göstermek isteyen kişilerin bu mesaja yanıt vermesidir.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2010, 22:12:39 ÖS »

Üstteki ana başlıklarda sayılmamış ama talep olursa wii homebrew camiası ile ilgili bir sunum hazırlayabilirim. Hali hazırda oyun konsolları için doğru düzgün homebrew yazan (ben dahil : WiiCrazy) Türk ne yazık ki yok. Belki katkısı olur.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2010, 23:49:36 ÖS »

@I_R_on: bu teklifini derhal not ettim. diğer organizatörlerle değerlendireceğiz. başlıklarda sayılmamış olmasının nedeni aslında wii homebrew gibi konuları "scenerlar" başlığı altında değerlendirmiş olmam. yani elbette ki her bu tür çalışmaları olan scener değil ancak şöyle de bir faktör var.

http://www.pouet.net/prodlist.php?platform%5B%5D=Nintendo+Wii&order=&page=1&order=&x=22&y=4

Yani programcı/grafiker/müzisyen olup da scener olmayanlar da ilk gruba dahil diye düşünebilirsiniz. Sonuçta kendinizi scener olarak görmeseniz de bir scene partisine katılım gösteriyor, bundan zevk alıyor, arkadaşlıklar kuruyor hatta hatta compolara/seminerlere katılım gösteriyorsanız zaten siz scener olmuşsunuz da haberiniz yok diyebilirim.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2010, 23:57:49 ÖS »

Hem bunu bump etmiş olalım hem de cevap olsun

@Skate : Verdiğin linkteki intro'ları daha önceden görmüştüm. Programcılardan biri olan Nonameno az çok tanıdığım bildiğim bir vatandaş. Yalnız Nintendo wii sahnesi daha çok hacking / korsan ve emülasyona odaklı yürüyor. Bu tip introlar falan çok fazla ilgi çekmiyor. Yayınlanmış olan o introları yapmak ta çok öyle maharet gerektirmiyor aslında.

Pek tabii kasıp belli klasmanlara göre misal boyut sınırına göre bir şeyler yapmak yine yetenek isteyen şeyler olmasına rağmen bu tip işleri yapan vatandaşlar bile gördüğüm kadarıyla sahnede değil. Wii üstünde şu an en etkili işleri yapan grup Team Twiizers misal ama  scene anlamında hiç bir katılımlarını göremedim. Yani wii'de scene iki parça halinde, biri lokal tamamen wii ile ilgilenen kitleye hitap eden, bir de genele hitap eden bu üstte linkini verdiğin release listte görüldüğü gibi.

Kendi adıma aslında sorum daha çok ilk mesajda ekstra konuşma için belirlenmiş klasman ile ilgiliydi. Kendimi  scene'in dışında hissetmiyorum aslında her ne kadar katılma fırsatım olan geçen sene ki partiye biraz da şartlar elvermediğinden dolayı katılamamış olsam da.

Bu arada klasmanlarla ilgili tüyolar almak mümkün müdür? Ona göre şimdiden çalışmalara başlayalım. Bir yandan çalışırken hele de evli bir kişi için bu hobiyi yürütmek epey zor olabiliyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2010, 01:01:05 ÖÖ »

Mecvut sitedeki (www.7dx-party.org), yani 7d9'a ait birçok şeyi 2010'daki parti için de geçerli olarak kabul edebilirsiniz, büyük bir değişiklik olmayacak. Compec'in düzenlediği Codecraft gibi yarışmalar değişiklik gösterebilir (henüz kendileriyle konuşmadım) ancak geri kalanlar üç aşağı beş yukarı aynı olacaklardır. Sadece birkaç kural değişikliğine gidilebilir. 7d8 ve 7d9'u karşılaştıracak olursanız onların da arasında devasa bir fark olmadığını göreceksiniz zaten. Bu seneki 9. parti olacak. 9 senede taşlar epey bir yerine oturduğu için devasa değişiklikler olmuyor.

Gelelim Team Twiizers, hacking ve demoscene olaylarına. Bu konuyla ilgili Breakpoint 2008'de güzel bir seminer verilmişti. Aşağıdaki linke bir göz atın. Başlığı bile kendini anlatıyor zaten.

http://debugmo.de/wp-content/uploads/2008/03/breakpoint-2008-slides.pdf

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2010, 01:50:08 ÖÖ »

Evet tmbinc TT'nin de hardware bağlamında en yetkin üyelerinden biri. Wii'nin ilk hack edilme aşamalarında da epey emekleri geçmiş bir eleman.

Ama o prezentasyon da biraz havada kalmış gözüküyor. 2008'de yapılmış ve xbox360 için bu güvenlik önlemleri bizi durduramaz falan denmiş. Lakin pratikte pekala durdurmuş gözüküyor. xbox360 üstünde unsigned code çalıştırmak hala mümkün değil.

Yine TT'nin de katıldığı 25C3'ün de sonunda sistemler arasında karşılaştırma yapılmıştı ve ps3'ün kırılmama sebebinin hali hazırda homebrew'e destek vermesi gösterilmişti. Yakında bildiğimiz üzere Sony'nin other os özelliğini kaldırması ile o kale de çöktü.

<a href="http://www.youtube.com/v/lyVuY_S5VcI&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lyVuY_S5VcI&rel=0</a>

Konsolları homebrew için hack eden elemanlar konsol üreticileri tarafından korsanlar ile aynı kefede değerlendiriliyorlar, problem de buradan çıkıyor. Kullanıcıların da büyük bölümünün beklentisi korsan olunca haliyle gerçek homebrew'e (buna demosu introsu şusu busu dahil) olan ilgi de oldukça az oluyor.

Türkiyede korsan had safhada, onu geçelim yurtdışında da ciddi oranda korsan söz konusu. Scene söz konusu olduğunda tüm konsollarda şu anda geçmiş zamanlardan farklı olarak bir savaş söz konusu. Konsol üreticileri ve konsollarda homebrew enable etmeye çalışan elemanlar arasında geçiyor savaş.

Artık savaşı kim kazanacak ya da bu hep bu şekilde mi sürecek bilemiyorum.

twitter | blog
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2010, 01:26:48 ÖÖ »

Ben PS3 kullanıcısıyım ve bu nedenle en çok PS3 hacking haberlerini yakından takip ettim. PS3 hacklense aslında ne korsan bir uygulama çalıştırma, ne de PS3'e uygulama geliştirme hevesim var. Benim bu haberleri takip etme nedenim biraz merak, biraz da yaşadığım bir olaya sinir olmuş olmamdan kaynaklanıyor. Çoğunuzun bildiğini tahmin ettiğim Plastic grubunun "Linger In Shadows" isimli bir demosu var. Bu aslında Sony destekli yani commercial bir demo. Ancak Breakpoint 2008'de release edildiği için (compo'ya girmedi, sadece party'de gösterildi) pouet'de de yer alıyor.

http://www.pouet.net/prod.php?which=50170

Bu demoyu PS3 almadan önce video olarak izlemiştim. Elbette ki PS3'ü alınca oyun bile oynaman ilk iş olarak bu demoyu gerçek donanım üzerinden izlemek istedim. Saf bir insanoğlu olarak sanıyorum ki USB stick ile demoyu PS3'e aktarıp izleyebileceğim. Tabii bundan önceki tüm console tecrübelerim GP2X türü open cihazlarla olduğu için böyle düşünüyordum. Kısa sürede acı gerçeği öğrendim ve PS3'ün storeunda demoyu buldum. Ama demo bile paralıydı. Komik gelmesine rağmen 4.95$ gibi bir fiyat çok koymayacağı için almaya karar verdim. Tabii bu da 2. saflığım oldu. Bir baktım Türkiye'den store'a erişim yok. O zamana kadar hiç araştırmamıştım bu konuları. Hatta çevremde konuşulan bu tür şeyleri o güne kadar Play Station kullanıcısı olmadığın için beynim otomatik olarak ignore etmiş.

PS3'ü zor yollardan hacklemek benim ilgi alanıma girmiyor. Ancak en azından parayı ödeyip demoya sahip olmak için bir deneme yaptım. Adres bilgisini Amerika'daki valid bir adres olarak girdim. Yani tüm kullanıcı bilgilerim bir Amerikan vatandaşına uygundu. Ancak tabii kredi kartında çuvalladım bu seferde. Amerikan bankalarına kayıtlı bir kredi kartı olması gerekiyordu. Elbette ki Amerika'da tanıdıklarım var ama bir demoyu izleyebilmek için daha çok emek sarf etmeyi gereksiz bulup vazgeçtim.

Özetle hacking dünyasını pek takip etmesem de gönlüm yalnızca yukarıda bahsettiğim durumlardan dolayı bu cihazların hacklenebilmesinden yana. Ama tabii aynı zamanda hacklenebiliyor olmalarının da korsan oyun oynamak için değil de daha yaratıcı işler için kullanımasını temenni ediyorum.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2010, 18:14:59 ÖS »

Yer ve tarih belli oldu.

Mekan konusunda bazı alternatifleri araştırdık ancak yine bu sene için aynı mekanı uygun gördük. Mekan aynı yer ve tarih 25-26 Aralık 2010. Site (www.7dx-party.org) henüz güncellenmedi ama mekan bilgisi aynı olduğu için geçerlidir. Yeni sitenin çalışmaları devam ediyor. Bittiği gibi tüm detaylar yayınlanacaktır. Bilginize.

Start your engines...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2010, 22:56:49 ÖS »

mekan bence güzel...Önemli olan katılımın canlı ve yoğun olması...Bu sene commodore.gen.tr camiası daha kalabalık olacak gibime geliyor...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 28, 2010, 08:33:26 ÖÖ »

özlem ve sabırla bekliyoruz geçen sene aksilik çıktı gece kalamadım bu sene acısını çıkartıcam (iki gün önceden gidip gece mekanda tek başıma kalıcam )
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 28, 2010, 09:48:37 ÖÖ »

Bu sene zaman ayırıp partiyi görmek iztiyorum. Umarın bir aksilik olmaz.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2010, 01:17:19 ÖÖ »

İnşallah bu sene geçen sene olduğu gibi saçma sapan bir düğüne falan gitmek zorunda kalıp partiyi kaçırmam.

Dört gözle bekliyorum.

twitter | blog
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2010, 07:16:36 ÖÖ »

LW3D geçen sene demiştiki ,
7DX partilerde tüm katılımcı üyelerimiz (commodore.gen.tr)bilgisayarlarını getirir,
hep bir arada olunur, hardware ve software problemlerinin çözüldüğü, hattla ufak tefek lehim işlerinin bile yapıldığı, bir mutluluk yumağı haline gelinirdi

Acaba bu sene bu konu hakkında "üstad" olan arkadaşlarımız ne düşünüyor?

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2010, 08:52:24 ÖÖ »

Tam teçhizatlı Retrocumuz Ozkano, bu sene canlı yayında PC Engine DUO tamir edecek yine ROM'lar yazacak, yine sevgi yumağı olacağız (geçen sene pek olamadık ama bu sene hazırlıklara başladık, saatlerimizi ayarladık

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2010, 08:57:12 ÖÖ »

geçen sene aksilikler çıktı,kimseyi fazla göremedim bu sene inşallah acısını çıkartırız.
Sayfa: [1] 2 3 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: