Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga Dökümantasyon Projesi Yayında !
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Dökümantasyon Projesi Yayında !  (Okunma Sayısı 24895 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 04, 2007, 19:27:46 ÖS »

Türkçe Amiga dökümanlarından oluşan "Amiga Dökümantasyon Projesi-ADP", commodore.gen.tr altında yayına girdi. Amiga konusunda merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını bulabileceğiniz, daha önce çeşitli dergi ve yayınlarda yayınlanmış olan yazıların Amiga severler için güzel bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Bu projeye yazıları ve çalışmalarıyla katkıda bulunan ve son olarak sitemizde yayınlanması için üstün çaba sarf eden Deniz Can Çelik arkadaşımıza çok çok teşekkür ederiz... Hepimize hayırlı uğurlu olsun..

http://www.commodore.gen.tr/adp

Not: Sitenin dökümantasyon sistemi yayına girdiğinde bu makalalere farklı şekilde ulaşmakta mümkün olacaktır.

Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2007, 19:44:35 ÖS »

Bence asıl teşekkürü dağılmanın eşiğine gelmiş Amiga camiasını toparlayan commodore.gen.tr yönetimi ve LW3D hakediyor. ADP yine bir şekilde bir sitede yayınlanırdı ama kendine bu kadar okuyucu bulamazdı.

Ayrıca yeri gelmişken ADP'nin kurucusu Güvenç Kaplan'a da teşekkür etmek gerekir. ADP'nin hâlâ (gelişerek) yaşadığını görseydi gözleri yaşarırdı herhalde...
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2007, 19:47:37 ÖS Gönderen: daima genç » Logged
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2007, 21:11:24 ÖS »

Oley!

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2007, 22:18:02 ÖS »

Teşekkürler

1) Proje için
2) "hâlâ" kelimesinin kullanımındaki hassasiyet için

Ayrıca yeri gelmişken ADP'nin kurucusu Güvenç Kaplan'a da teşekkür etmek gerekir. ADP'nin hâlâ (gelişerek) yaşadığını görseydi gözleri yaşarırdı herhalde...
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2007, 22:55:48 ÖS »

Teşekkürler

1) Proje için

peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2007, 23:27:15 ÖS »

harika, emegi gecen herkese te$ekkurler.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2007, 00:22:31 ÖÖ »

Dikkatli bir gözlem,ince bir dokunuş. Ama Türkçemizde aksanlı harf yok. 29 harfimiz belli, yumuşatma işaretli olan bir "ğ" var. Aksanlı "hala" arapça bir kelime, onun yerine "şimdiye kadar","o zamana kadar" ve henüz gibi türkçe alternatiflere yönelmeliyiz. Bunları yapmadan kelimelere tam karşılık geliştirmek de zor olacaktır. Görevim gereği hatırlatmadan geçemiyorum, kusuruma bakmayınız.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2007, 01:39:55 ÖÖ »

Dağınık olan dökümanların bir arada toplanması çok güzel gerçekten.Başta daima genç'e , LW3D'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Forumumuzda değişik AmigA modelleri ve işletim sistemlerini kullanan bir çok arkadaş var.Listede olmayan ve bulunmasında fayda gördüğümüz konuları kendimiz ekleyerek bu güzel projeyi sanal kitap haline getirebiliriz diye düşünüyorum.

Hoşça kalın

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2007, 12:45:21 ÖS »

biri bana mı seslendi hertürlü amiga bulunur,

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2007, 18:23:45 ÖS »

Dağınık olan dökümanların bir arada toplanması çok güzel gerçekten.Başta daima genç'e , LW3D'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Forumumuzda değişik AmigA modelleri ve işletim sistemlerini kullanan bir çok arkadaş var.Listede olmayan ve bulunmasında fayda gördüğümüz konuları kendimiz ekleyerek bu güzel projeyi sanal kitap haline getirebiliriz diye düşünüyorum.

Hoşça kalın

Evet, kaldı ki oradaki dökümanların bir çoğu 5-6 yıl önce yazılmıştı. İşin doğrusu dökümanlardan bazılarında benim de çok az tuzum var ve şöyle kabaca baktığımda neredeyse hepsinin ciddi güncellenmeye ihtiyaçları da var. Öncelikle oradaki dökümanların hepsinin yine şu anda içinde bulunduğumuz tarzda bir foruma üye bir grup insanın gayretleriyle ortaya çıktığını söylemeliyim.

Yani projeyi canlandırıp, büyütmek ve hatta güncellemek yapamayacağımız birşey değil. Herkes bildiği konu üzerine olan makaleyi okuyup yenilikleri ya da yanlışları bildirirse çok iyi olur.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2007, 21:32:58 ÖS »

gercekten super dokumanlar varmis, oncelikle zamaninda bu dokumanlari oturup yazan kisileri ve akabinde bunlari bugun derleyip toplayan arkadaslari ictenlikle tebrik etmek istiyorum. Sayenizde son 10 dakika icinde A1200'umu icinden cikan 60 MB HDD ile kullanmak zorunda olmadigimi eski 6.4 GB HDD'mi basit bir kablo ile kullanabilecegimi ogrendim Amiganin IDE destekledigini bilmiyordum. Ayrica SIK SIK muhabbeti gecen scan doubler'in ne oldugunu ve nicin gerektigini ogrendim. Ayrica Amiga icin C kullanimi ile ilgili tutorial da bir ara incelenecekler listeme eklendi.

Kisacasi zaman zaman basima gelen "faydali dokumanlarla dolu site bulunca ' uuuufffff alllaaaa bunlarin hepsini okudun mu kim tutar seni' hissiyati" bir kez daha ADP sayesinde yasanmis oldu

Son olarak commodore.gen.tr ana sayfaya bir button falan seklinde ADP'ye link konulmasini onermek istiyorum.

Sevgiler ve tesekkurler
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2007, 17:58:19 ÖS »

Anasayfamız henüz hazır değil Bir türlü ilgilenemedim. Geçici bir tuş koyabiliriz ama sistemi tam anlamıyla bitirdiğimizde sanırım, güzel bir döküman arşivimiz olacak..

ADP'nin ciddi elden geçirilmesi gerekiyor. Bazı yazılarda verilen linklerin çalışmadığını keşfettim. Bu dökümanları elden geçirip, uygun ekleme ve düzenleme önerileri yapacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Biz sadece önceden olanı siteye yerleştirdik. Şimdi bize düşen bunu daha da ileri götürerek, düzenlemelerini yapmak ve yeni yazılar eklemek. Herkes tutabildiği tarafından yakalarsa güzel olur...

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2007, 18:19:40 ÖS »

emegi gecen herkesin ellerine saglik gercekten pek faydali bilgi kaynagi bakalim su donem raporunu bitireyim belki supriz bir dokuman cikarabilirim ADP'ye ...

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2007, 18:20:20 ÖS »

LW3D , sitenin anasayfasını ve planlanan diğer bölümlerin tamamlanmasını OS4,0'ın çıkmasını bekler gibi bekliyoruz Acelemiz yok

ADP'nin ciddi bir şekilde güncellenmeye ihtiyacı var.ADP içindeki dökümanlar bir çok yerde bulunan ve bulunmayan dökümanların güzel bir şekilde birleştirilmiş faydalı bir hali.Geliştirme konusunda da ben kendi payıma düşeni yapmaya hazırım ve zaman içerisinde de yapacağım.Yanılacağımı sanmıyorum ama Mathman,Coze,Ozkano,Daima Genc,Juda,Alp Yener,Arda ve daha bir çok arkadaşımında elinden geleni yapacaklarına inanıyorum.

Hoşça kalın

Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2007, 20:46:47 ÖS »

ADP'de bazı linklerin çalışmadığı doğru. Bunlardan benim gözüme çarpanı, intuitionbase.com'da yaptığım MicroA1 çevirisinin sayfası. Ben bu konuda site yetkilisine yazı yazmıştım ama cevap vermedi. Belki bir kez daha irtibat kurmak gerekebilir.

Intuitionbase'de yaptığım çevirilerin ikisi de bende mevcut. Eğer telif hakkı sorunu oluşturmayacaksa, bu yazılar için dışarıya link vermektense yazıları commodore.gen.tr'ye koyabiliriz. Belki bunun hakkında da konuşulabilir...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: