Çok çoook önceleri hatta ilk bilgisayarımı da almadan önce.
Nerdeyse çıkan tüm PC dergilerini alır okurdum. (Şimdi internet geldi mertlik bozuldu.

)
BYTE dergisinde Jerry Pournelle 'in köşesi olurdu. En çok sevdiğim köşelerden birisiydi.
Bilgisayarlarıyla neler yaptığını anlatırdı. Yazılarından anladığım kadarıyla çok bilgili birisiydi.
Yazdığı çoğu teknik terimi anlamasam bile,(anlamaya çalışırdım) anlatımından oldukça zevk alır bir sonraki dergiyi beklerdim.
Şimdi diyeceksiniz ki Jerry Pournelle ve commodore.gen.tr arasında ne gibi bir bağ var.
Şöyle bir bağ var. Foruma aktif olarak katılım yapan arkadaşların çoğu bence birer Jerry Pournelle. Retro bilgisayarda çıkan sorunları, çözümlerini başka konulardaki aranızdaki yazışmaları çoğu zaman anlamasam bile anlamaya çalışıyor ve okuduklarımdan keyif alıyorum.. (Teşekkürler Türkiye

)
Bazen bende anladığım yada forumda daha önce okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla konulara katılmaya çalışıyorum. Umarım, ulem hem anlamıyorsun hemde konunun ortasına balıklama dalıyorsun, diye düşünmenize neden olmuyorumdur.

Birde şöyle bir durum var, iyi kötü, başıma gelen sorunları kendim çözebiliyorum ama bazen tıkandığım noktalar oluyor.
Çok sık karşılaşılan bir sorun olmadığı için cevabını nette de bulmam sorun oluyor.
Üye sayısıyla devasa olmuş forumlarda sorsam, daha önceki tecrübelerimle söyleyebilirim ki; sorum arada derede kalıyor, ya çözümü bilen kişilerin gözüne çarpmıyor yada gerçekten o kadar kişi arasında o konuyu bilen birileri yok.
Bu yüzden takıldığım konuları burada soruyorum. Biliyorumki ya direkt çözümler gelecek yada çözüme ulaşmamı sağlayacak öneriler yönlendirmeler gelecek. ( Bu durumda tecrübeyle sabitlenmiştir

)
Bu duruma göre toplumsal mesajımızı da arada verelim.
"Forumlarda üye sayısının çokluğu değil kaliteli üye sayısının çokluğu önemlidir."
Forumu ayrıca filmlerde uzakta dağ başında, kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde bulunması zor bulunan yerlerde bulunan, sade görüntülü, uçuk kaçık alimlerin bilgelerin yaşadıkları gizli evlerine benzetiyorum..
Neyse uzun lafın kısası iyiki varsın commodore.gen.tr