|
Def Leppard
|
 |
« : Nisan 21, 2011, 12:37:30 ÖS » |
|
Bugün beni denetleme kurulundan biri arada ve gg üzerinden satış yaptığımı ve bununla ilgili konuşacağını söyledi. Bana yakın bir yerde oldukları için hemen gittim ilgili kişiyle görüştüm 2000 TL lik bir satış yapmışım gg üzerinde değişik zamanlarda ve bunlarda Genelde Amiga ürünleri bu yüzden yüzde 15 vergi ödeyeceğimi söyledi. bende benim sattıklarım 2.el faturasız ürünler olduğunu izah ettim o kişide gerekli incelemyi yaptı doğrusu amigaları bilende biriydi ve benim haklı olduğumu söyledi. yalnız 1000 tl üzeri ne satarsanız satın devlet artık yüzde 15 vergi alıyormuş , gg listeleri yolluyormuş. ya da fatura keseceksin kestiğin faturaları da tabiki gösterceksin. yada ne olursa olsun 1000 tl üzeri olursa vergi dairesine beyanname vermek zorundasın. görende bir sürü mal satıp para kazanmışım zanneder. böyle şerefsizlik hiçbir ülkede olmaz PİS partinin yeni yeme oyunları ile karşı karşıyayız. benim sattıklarımın hepsi amiga bu amigalardan zamanında devlet vergi almış satan firma fatura kesip kdv ödemiş 20 senelik bilgisayar ben buna nasıl fatura kesebilirim. devlet sattığın herşeyden ne olursa olsun artık vergi alacak. görünen oki yakında soluduğumuz hava için bile vergi isteyecekler.
|
|
|
|
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
lostface
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2011, 12:40:01 ÖS » |
|
şerefsizler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siber06
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2011, 12:58:23 ÖS » |
|
toplamda mı 1000 tl üzeri yoksa tek seferde mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Def Leppard
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2011, 13:00:26 ÖS » |
|
Tek sefer diye bakmıyorlar sattığın malın toplamı. artı birşey daha dikkatimi çekti ne sattığınıza kaç adet sattığınızada bakmıyorlar. ellerinde bi liste var 1000TL üzeri satış yapanların oraya çağırıp bu sattıklarının faturası varmı yada bu satışlar için beyanname verip verdinmi diye soruyorlar. ordaki ilgili kişi beni haklı buldu ama yapabilceğim birşey yok dedi...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2011, 13:02:42 ÖS Gönderen: defleppard »
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
Leon
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2011, 13:04:30 ÖS » |
|
Inanilmaz gercekten. Giderek daraliyor cember.
Gittigidiyor'a da hesap soruyorlar miymis, benim kredi kartimdan cektikleri komisyon ücretinin faturalarini bize niye göndermiyorlarmis diye?
|
|
|
|
|
|
Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
|
|
|
|
Def Leppard
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2011, 13:17:52 ÖS » |
|
Satışlardan yüzde 10 komisyon alıyorlar bunun mutlaka bir kısmı devlete vergi olarak ödeniyor. devlet ordanda vergi alıyor konu şuki devlet bankalarla bir olup yasal tefecilik yapıyor bu kadar basit.
|
|
|
|
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2011, 13:39:36 ÖS » |
|
ne yazık ki bu konudaki uyarıları yaklaşık 1 yıl önce yine forumda yapmıştık. Ne yazık ki böylesine saçma, kötü bir uygulama söz konusu...Konuyla ilgili donanimhaber.com forumlarında bayağ mesaj var.. http://forum.donanimhaber.com/m_39587014/mpage_1/key_/tm.htm"Yasalar örümcek ağına benzer, küçük sinekler ağa takılır kalır, büyük sinekler ağı deler geçer"
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2011, 13:41:21 ÖS Gönderen: LW3D »
|
|
|
|
|
|
MagicAmiga
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2011, 14:20:34 ÖS » |
|
Nietzsche der ki: ''Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir za...man özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir! Haydi şimdi oylar AKP ye  OMG !!!
|
|
|
|
|
|
A 500 HD8+ GVP
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2011, 14:40:46 ÖS » |
|
dostum nerede görüştün adamlarla, hangi vergi dairesi, hangi daire? Dosya numaran, ilgili genelge falan belli mi? Dolandırıcılık olabilir aman dikkat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Def Leppard
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2011, 15:47:28 ÖS » |
|
Arkadaşlar mevzuyu biraz daha açıyım. dolandırıcılık değil o kesin denetleme ne zıkkımsa öyle bi kurum. ben 2007 de filan gg ye üye oldum 2011 e kadar yaptığım satışların toplamı 10 u geçmez satış fiyatım olsun 3000 TL. ve boş bir pc kasası dışında sattığım malzemeler hepsi amiga ile iligili. donanımhaberde gg şartnaması aynen şöyle diyor.
Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir.
Ben bu kurala kesin uyan biriyim. benim anlamadığım nokta 2000 tl lik satış yapmışım diye benden yüzde 15 vergi istemeleri ve sattıklarım ortada. ordaki memur baktı sattıklarıma sen haklısın dedi ama 1000 tl üzeri olduğu için bunu ödemek zorundasın ödemesse maliye bir gün tahsil edecektir bir şekilde dedi. yani gümrük olayı gibi aldığın ürün 150 euro yu geçerse yüzde 18-20 vergi ödersin gibi birşey. donanımhaberi inceledim biraz ama ordaki insanların hepsinin çok işlemi var göze batan insanlar benim 4 senede 10 satışım ve bunun ticari olmadığı gayet açık ve net devlet haraç istiyor işte. yiyici çok yetmiyor demekki...
|
|
|
|
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
ozgur106
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2011, 15:52:19 ÖS » |
|
50 tane user acar oradan satarız esyamızı ne alaka ya tıcaret ıcın yapan dusun bunu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozgur106
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2011, 16:00:36 ÖS » |
|
yada sahıbınden com da get sız satarsın satmaktan vazgectım ı işaretlersin gıbı bence sadece gg a saldırıcaklar ebay de aldı ya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2011, 16:06:19 ÖS » |
|
50 tane user acar oradan satarız esyamızı ne alaka ya tıcaret ıcın yapan dusun bunu
50 kullanıcı içinde 50 banka hesabı açmalısın...zor bir durum... Bence satışları olabildiğince 2.el siteleri dışında forumlarda vs. satmak, bankayla, kargoyla pek yüz göz olmamak gerek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Def Leppard
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2011, 16:15:55 ÖS » |
|
Forumlardaki satışlarıda inceleyip şu tarihte siz şu kişiye bişiler satmışsınız deyip devlet haraç isterse onada şaşırmam artık:)
|
|
|
|
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2011, 16:19:31 ÖS » |
|
o kadar değil canım  özelden yazışıyor zaten herkes...mesajlaştıktan sonra mesajlarınızı silerseniz kayıt kalmaz (sanırım). ama sana yapılan hakikaten çok yanlış, ayıp birşey...1-2 yılo içinde 10-20 satış nedir ki ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|