Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetikinci el sitelerindeki garip/saçma/uçuk ilanlar
Sayfa: 1 ... 102 103 [104] 105 106 ... 133   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ikinci el sitelerindeki garip/saçma/uçuk ilanlar  (Okunma Sayısı 1065473 defa)
0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1545 : Aralık 05, 2020, 17:34:25 ÖS »

Bir konuyu unutmayın. commander64 arkadaşımız epey tecrübelidir. Herhalde en az 20 yıldır retro dünyasındadır. Kendisi fırsatçılara dikkat çekmiş. Ben fırsatçılığı şöyle anladığım için kendisine katılıyorum:

1. letgo'da ürünü alırken ürünü kötülemek, bunun ederi en fazla 100 lira demek, özellikle kadın, çocuk, bilgisiz satıcıları yanlış bilgilendirmek, ürünü aldıktan sonra bu çok güzel deyip katlarınca fiyata satmak, satmaya kalkmak, bunun fırsatını kollamak.

2. sosyal medyada ihtiyacı olan alsın diyerek verilen hediyeleri ihtiyacı olmasa da almak, bunları satmak, bunlardan çıkar elde etmek.

3. bit pazarında, forumda, ikinci el sitelerde 2 liraya satılan ürünü bin bir cinlikle pazarlıkla 1 liraya alıp, ebay'deki fiyatı 10 lira diye satmaya çalışmak.

4. evinde 33 tane Amiga 1200, 28 tane SNES olsa da yeni bir tane bulunca arkadaşlarına haber vermek yerine kendisi almak.

5. ben kazık yediğim için başkalarını kazıklama hakkına sahibim demek.

6. çalışmayan ürünü denenmemiş diye satmaya çalışmak.

7. retroyu hobi yerine gelir kaynağı görmek.
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 17:35:56 ÖS Gönderen: BioMenace » Logged

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1546 : Aralık 05, 2020, 17:45:22 ÖS »

Bir konuyu unutmayın. commander64 arkadaşımız epey tecrübelidir. Herhalde en az 20 yıldır retro dünyasındadır. Kendisi fırsatçılara dikkat çekmiş. Ben fırsatçılığı şöyle anladığım için kendisine katılıyorum:

1. letgo'da ürünü alırken ürünü kötülemek, bunun ederi en fazla 100 lira demek, özellikle kadın, çocuk, bilgisiz satıcıları yanlış bilgilendirmek, ürünü aldıktan sonra bu çok güzel deyip katlarınca fiyata satmak, satmaya kalkmak, bunun fırsatını kollamak.

2. sosyal medyada ihtiyacı olan alsın diyerek verilen hediyeleri ihtiyacı olmasa da almak, bunları satmak, bunlardan çıkar elde etmek.

3. bit pazarında, forumda, ikinci el sitelerde 2 liraya satılan ürünü bin bir cinlikle pazarlıkla 1 liraya alıp, ebay'deki fiyatı 10 lira diye satmaya çalışmak.

4. evinde 33 tane Amiga 1200, 28 tane SNES olsa da yeni bir tane bulunca arkadaşlarına haber vermek yerine kendisi almak.

5. ben kazık yediğim için başkalarını kazıklama hakkına sahibim demek.

6. çalışmayan ürünü denenmemiş diye satmaya çalışmak.

7. retroyu hobi yerine gelir kaynağı görmek.

Bu hesapla
3. maddeye göre; bit pazarında gezip tozup arayıp ucuza bulup piyasa ortamında gerçek fiyatından yada gerçek fiyatının üstünde satılığa çıkarıp talep beklemek fırsatçılık ve kötü bir şey oluyor. Bunun nedenini anlayamadım. Bir C64'ün ya da bir Amstrad CPC6128'in gerçek fiyatı nedir ki? Üstünde tavsiye edilen tüketici fiyatı etiketi mi bulunuyor? Gerçek fiyat satıcı ve alıcının anlaştığı fiyattır. Bu tip ürünlerde piyasa fiyatından da bahsedilemez ayrıca. Ortalama piyasa fiyatı vardır, onu da yapabiliyorsanız hesaplar bulursunuz. Ekmek değil ki bu her vatandaş alabilsin diye belli bir fiyat aralığında tutulması gerek olsun, bir standarta bağlanması gereksin.
4. Maddeye göre istifçilik ayıp kötü adi bir iş oluyor ve fırsatçılık olarak değerlendiriliyor. Elimde bir şeyin ikincisi olduğundan değil, yok da zaten ama olmasının kötülenmesini anlamıyorum. Ekmek midir su mudur, süt müdür yoksa bulgur mudur? Adam karşısına çıkıyorsa 500 adet de alabilir, istifleyebilir. Ha evet çok takdir edip alkışlanacak bir davranış değil. Aynı şekilde yerilecek, kötülenecek bir davranış da değil.
7. Retroyu biz seviyoruz, gönül işi olarak bakıyoruz diye herkes böyle bakmak zorunda mı? Hobi ürünleri ve/veya malzemelerini satarak bundan gelir elde eden(yani ticaretini yapan kısaca) herkes fırsatçı mı oluyor şimdi? 'Ahşap İşlerini Sevenler' derneğine elindeki kaliteli ham/işlenmiş vs. odunu/ağacı satan oduncu/işletmeci sırf Ahşap İşlerini Sevenler bunu gönül işi olarak görüyor diye kötü adam mı oldu? Retro, hobi olarak görülmesi zorunlu bir alan mıdır?
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 17:53:32 ÖS Gönderen: ZeldaZonk » Logged
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1547 : Aralık 05, 2020, 18:11:52 ÖS »

Kısaca burası retyoyu sevenlerin sitesi. Ne var abartmasanız. Zamanında benden aldığı 1200'ü aynı sitede (başka bir retro sitesi)  aynı hafta içinde iki katına satanı da gördüm. İçim sızladı. Bir de bu yönden baksanız.
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 18:13:48 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1548 : Aralık 05, 2020, 18:14:27 ÖS »

ZeldaZonk a katilmakla birlikte cok tartışılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum isteyen istediğini istediği fiyata satabilir ,isteyen almaz . Bu ayıp da değildir ama hakaret etmek yanlis .Biraz daha büyük resme bakın. Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor degil mi?Bizim karnimiz tokken onlar acliktan öluyor . Biz karnimiz tokken adilik yapiyoruz bu insanlara dedik mi hic kendimizi sorguladik mi ?(Butun dunya icin lafim)Her şeyin hakkıyla olduğu bir dünyada mı yaşıyoruz ki bunda da hakkaniyet %100 doğruluk arıyoruz ?
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 18:17:32 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1549 : Aralık 05, 2020, 18:24:50 ÖS »

İstifçilik hakkındaki önceki olumsuz düşüncelerim değişti. Eğer istifçiler olmasaydı Bugün satınalacak retro bilgisayar bulamazdık, birçok retro bilgisayar istifçiler sayesinde gerigönüşümden kurtuldu. (Ne yazık ki eski tip trafolu adaptörlerin çoğu hurdacıların elinden kurtulamadı.)

Haydar Abi'nin bahsettiği konuda, site içinde bir yaptırım uygulaması konulabilir. "Sitedeki ilanlardan satınalınan cihazların 1 aydan kısa sürede yüksek kârla takrar satıldığının tesbiti durumunda alım-satım yapan üyenin belli bir süre için ilanlara erişiminin kısıtlaması" kuralı getirilebilir.
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 18:31:00 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1550 : Aralık 05, 2020, 18:44:03 ÖS »

Haydar abinin yerine koyunca ona hak veriyorum ve duygularini anliyorum. Ama soyle bir sey de var. Haydar abi cihazi satti,sonucta hediye etmedi. Ya demeliydi ki kanimca "ben cihazi bu fiyata veriyorum lutfen ihtiyaci olan alsin " aksi halde fiyati kendi yanlis belirlemis oluyor gibi dusunebiliriz. Sinan abinin de digi gibi ayni ay kurali bence cok mantikli.  
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 18:52:09 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1551 : Aralık 05, 2020, 18:58:31 ÖS »

eğer cgtr'yi sadece serbest piyasa iktisat kurallarının işletildiği bir pazar alanı gibi görürsek yanlış yoldayız demektir.

burası retro konusunda çalışmaların, projelerin, fikir alışverişinin yapıldığı  güzel nostaljik anılar paylaşıldığı ... ve ... retro cihazların bir kolleksiyonerden diğerine el değiştirdiği kapsamda alım/satımın de olduğu bir platformdur...

en azından ben öyle görüyorum...

dolayısıyla haydar_abi ve fort_apocalypse e katılıyorum...

nightfall
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1552 : Aralık 05, 2020, 19:01:37 ÖS »

Kısaca burası retyoyu sevenlerin sitesi. Ne var abartmasanız. Zamanında benden aldığı 1200'ü aynı sitede (başka bir retro sitesi)  aynı hafta içinde iki katına satanı da gördüm. İçim sızladı. Bir de bu yönden baksanız.
Aynı durumdayız benim amiga 1200 verdiğim fiyatın 4-5 katına gitti.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1553 : Aralık 05, 2020, 22:16:56 ÖS »

(Ne yazık ki eski tip trafolu adaptörlerin çoğu hurdacıların elinden kurtulamadı.)

Fethiye de babamların yanındayken hadi gel hurdacıyı gezelim dedi (ikinci el toplamayı seviyor, olayı abartmış hurdacılara da dalmış) Bende kırmadım gittik, orada kuzu gibi iki commodore Amiga adaptörünü gördüm, saçlarından tuttuğum gibi (kablolarından yani) hurdacının yanına vardım, bunlar kaça dememle bana abartılı bir fiyat vermesi bir oldu (kabloları çok pahalıymış ) Bende kızarak vazgeçtim, sonradan keşke bağlantı bölümlerini kesip alsaymışım diye düşündüm, ama her türlü kesilmelerine kıyamadım sanırım, böyle de bir şey oldu işte...Yani dediğiniz şeyde haklısınız, canlı şahidim.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1554 : Aralık 05, 2020, 23:23:20 ÖS »

Alıntı sahibi: ZeldaZonk
Bu hesapla
3. maddeye göre; bit pazarında gezip tozup arayıp ucuza bulup piyasa ortamında gerçek fiyatından yada gerçek fiyatının üstünde satılığa çıkarıp talep beklemek fırsatçılık ve kötü bir şey oluyor. Bunun nedenini anlayamadım. Bir C64'ün ya da bir Amstrad CPC6128'in gerçek fiyatı nedir ki? Üstünde tavsiye edilen tüketici fiyatı etiketi mi bulunuyor? Gerçek fiyat satıcı ve alıcının anlaştığı fiyattır. Bu tip ürünlerde piyasa fiyatından da bahsedilemez ayrıca. Ortalama piyasa fiyatı vardır, onu da yapabiliyorsanız hesaplar bulursunuz. Ekmek değil ki bu her vatandaş alabilsin diye belli bir fiyat aralığında tutulması gerek olsun, bir standarta bağlanması gereksin.
4. Maddeye göre istifçilik ayıp kötü adi bir iş oluyor ve fırsatçılık olarak değerlendiriliyor. Elimde bir şeyin ikincisi olduğundan değil, yok da zaten ama olmasının kötülenmesini anlamıyorum. Ekmek midir su mudur, süt müdür yoksa bulgur mudur? Adam karşısına çıkıyorsa 500 adet de alabilir, istifleyebilir. Ha evet çok takdir edip alkışlanacak bir davranış değil. Aynı şekilde yerilecek, kötülenecek bir davranış da değil.
7. Retroyu biz seviyoruz, gönül işi olarak bakıyoruz diye herkes böyle bakmak zorunda mı? Hobi ürünleri ve/veya malzemelerini satarak bundan gelir elde eden(yani ticaretini yapan kısaca) herkes fırsatçı mı oluyor şimdi? 'Ahşap İşlerini Sevenler' derneğine elindeki kaliteli ham/işlenmiş vs. odunu/ağacı satan oduncu/işletmeci sırf Ahşap İşlerini Sevenler bunu gönül işi olarak görüyor diye kötü adam mı oldu? Retro, hobi olarak görülmesi zorunlu bir alan mıdır?

3. Nedenini neden anlayamadınız, gayet açık yazdım.

4. İstifçilik size göre takdir edilecek bir davranış da değil, yerilecek bir davranış da değil. Hmm...

7. Bunu da gayet açık yazdım, ben neden bahsetmişim siz neden bahsetmişsiniz. Retroya herkes hobi gözüyle bakmak zorunda değil. Ama hobi topluluklarında, mesela bu forumda, bilgi / cihaz / aksesuar / ıvır zıvır paylaşmak bir amaç değil, araç. Ve buna retro / hobi kültürü diyoruz.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1555 : Aralık 05, 2020, 23:41:05 ÖS »

Bir çok üyenin, bu forumdaki ilanları da buraya örnek vermek istediğine ama ayıp olmasın ya da bir drama çıkmasın diye yazmadığına eminim.

Nispeten bu forum takipçileri tabii ki makinelere daha hakim o yüzden fahiş fiyatlı cihazlar 4-5 indirime girdikten sonra ancak satılabiliyor. Hatta aylarca duran şeyler de var. Bir zamanlar forumda A1200 veya 500 çıktıktan bir kaç saniye sonra satılırken neden şimdi aylarca kalıyor hiç düşündünüz mü?

Fiyat konusunda herkese katılıyorum, serbest piyasa kuralları geçerli buna kimsenin müdahale etme gücü yok, çünkü satıcılar 10 liraya satabildiği şeyi 5 liraya satmaz. 10 liraya satabileceği şeyi 2 liraya alabiliyorsa da kimseye bırakmaz, çok örnekleri var.  Ama birileri de bu konular hakkında yorum yapınca rahatsız olmaması lazım.

Hatta bu kafadaki satıcı arkadaşların foruma açılan her "merhaba" başlığına da potansiyel müşteri geldi diye baktığını bile düşünmeye başladım

Artı olarak her ne şartlarla olsun fiyatları eleştirebiliriz neden bu konu tabu olsun ki, insanlar alıyorsa alsınlar bu bizim fahiş fiyatları konuşmayacağımız anlamına gelmiyor, zaten 105 sayfa ile herhalde izmirmaster'ın fazlalıklarından sonra en kalabalık olan bu konu başlığı altında da genelde fiyatların saçmalığı konuşuluyor. Bir kaç sayfa önce fiyatlar hakkında esprili yorum yapan arkadaşların şimdi bunu söylemesi daha da trajik.
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1556 : Aralık 05, 2020, 23:50:56 ÖS »

Alıntı sahibi: ZeldaZonk
Bu hesapla

3. Nedenini neden anlayamadınız, gayet açık yazdım.

4. İstifçilik size göre takdir edilecek bir davranış da değil, yerilecek bir davranış da değil. Hmm...

7. Bunu da gayet açık yazdım, ben neden bahsetmişim siz neden bahsetmişsiniz. Retroya herkes hobi gözüyle bakmak zorunda değil. Ama hobi topluluklarında, mesela bu forumda, bilgi / cihaz / aksesuar / ıvır zıvır paylaşmak bir amaç değil, araç. Ve buna retro / hobi kültürü diyoruz.

BioMenace, tabii ki anlamakta zorluk çekmiyorum. Anlamıyorum kelimesini mecazen kullanıyorum. 3. madde için şunu söyleyebilirim ki size, bit pazarına sabahın köründe gidip, gününü buna harcayıp, cihaz bulup, adaptörünü vs eksiğini tamamlayıp, temizliğini onarımını yapan kişi buna bir emek harcamıyor mu sonuç olarak? Aldığı fiyatın üzerine eklediği kâr kişinin gezerken ve pazarlık ederken (eğer yapmışsa onarım ve temizlik yaparken) harcadığı zamanına ve eforuna biçtiği değerdir. Bu değeri kendisi ve alıcısı dışında kim belirleyebilir başka.
Ayrıca evet istifçilik takdir edilecek bir davranış da yerilecek bir davranış da değil bana kalırsa. Hatta insanların istifçiliğini yargılamak bize de düşmez. "Bu adam istifçidir, biriktirir biriktirir piyasa bize mal bırakmaz, ne kadar ayıp çirkin işer yapıyor yazıklar olsun" vesaire bir yargılama o kişiye yapılacak bir saygısızlıktan ibarettir bana kalırsa. Birisini bu şekilde yargılama ve bir nevi "ayrıştırma" bir hobiyle ilgilenerek bir alt kültüre dahil olabilmiş bizlerin yapacağı en son şey bile olmamalı. Takdir edilecek bir davranış da değil çünkü ortada bir başarı bir fayda gibi bir şey yok neyi takdir edelim ki zaten?. Sonuçta istifçilik bir huydur, psikolog değilsek üzerine çok da kafa yormaya gerek yoktur.
Son olarak, burası bir hobi ortamı ve pazar değil buna katılıyorum. Satış burada amaç değil araç olarak görülebilir buna da katılıyorum. Fakat bu satışın satış olduğu gerçeğini değiştirmez. Satışlar belli kurallar çerçevesine oturtulabilir forumun yetkililerince, onların bileceği iştir. Fakat satış işleminin söz geçirilmesi mümkün olmayan yanları vardır. Mesela kimse kalkıp burada "bir C64'ün taban fiyatı 300 taban fiyatı 800 olarak belirlenmiştir." şeklinde bir şey diyemez. Bu satış işleminin doğasına aykırıdır. Böyle bir kural konulduğunu varsayarsak, satış bölümü kendi kendine ölecektir. Dolayısıyla satış bölümü varsa belli kurallar elbette olmalıdır fakat bölümün varlığı devam etsin isteniyorsa, satış fiilinin doğasına müdahale edilmesi anlamsız olur ve beklenemez. Kurrallar çok sıkı olursa bu aynı zamanda bir noktada forumun satışta sorumluluk almasına neden olur. Forumun satışlardan sorumlu olması da çok manalı bir işlem olmaz. Dolayısıyla bir denge söz konusu ve olmalıdır da zaten. Bu denge satış işleminin temel doğasına müdahale etmemekten geçecektir.
Uzun sözün kısası "Bu pahalıdır, satıcı yüksek fiyat istiyor." demek bambaşka "Bu pahalı çünkü bunlar fırsatçı bunlar adi bunlar cindir." demek apayrı bir şey.
Bütün bunların dışında bilmeyen birini fark edince yolabileceğini düşünerek hareket etmek, bunu yapan satıcı da olsa alıcı da olsa çirkin bir harekettir bu noktada size katılıyorum. Sırf piyasada yeni diye koparabildiğini koparmak ayıptır. Ne güzel ki forumdaki satış başlığımızda ilan fiyatıyla beraber açılıyor.
Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2020, 23:59:54 ÖS Gönderen: ZeldaZonk » Logged
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1557 : Aralık 06, 2020, 00:03:23 ÖÖ »

Gercekten yazilanlarla işin egoya vardigini düşünüyorum .

Herkes istedigi fiyattan satar

Yuksek bulan almaz

Pahali bulan elestirebilir ama hakaret edemez

Bu ucune de katilmayan oldugunu sanmiyorum ki konu bu kadar basit

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1558 : Aralık 06, 2020, 00:53:32 ÖÖ »

bence en önemlisi ürünü doğru tanıtmak, iyi paketlemek ve zamanında para alışverişinin tamamlanması ve yazışmalarda belli bir seviyede dilin muhavaza edilmesidir.
fiyat konusuna gelince, bu ürünler hayatımızın olmazsa olmazı değil olarak değerlendirirsek fiyatlarda normal seviyeyi bulur.
fiyat hem alıcıyı hemde satıcıyı memnun etmelidir.
bu iş azlık ve talepten kaynaklanıyor.
malum cihaz sınırlı sayıda ve talep olan bir süreçteyiz. fiyatı zorlayanlar olabiliyor. bu fiyat kabul görmez ise fiyat mecbur talep görecek bir düzeye inecektir.

harika eğitim videoları olan KHAN ACADEMY 'den ekonomi konusu
https://www.youtube.com/watch?v=AJjI5VHT4YA

Khan akademiyi takip etmenizi tavsiye ederim, bir çok konuda harika video var

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1559 : Aralık 06, 2020, 10:01:26 ÖÖ »

Bu forumdan , ya listemden yada beni arayıp elinde A’dan varmı diye soran , sonra ne olur 50 dedi isem 40 olurmu diyen, sonrada o parçanın en temizini bekleyen , alan , aradan geçen zaman sonra aynı parçadan , bitpazarı veya letgodan fazlasını bulup, 150 den koyup satan arkadaşlar var.
Sırf bu yüzden artık buraya makul fiyat ile bir şey koyamıyorum çünkü , benden 250 ye alıp az bi daha sonra 1000 tl ye aynı cihazdan koyanlar biliyorum ve bu gücüme gidiyor.
Hatta listemde ben yakın zamanda 250’ye satmışken 1000 tl ye satılanı , cevher bulmuş gibi alan minyonlarada şaşırıyorum Ney
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2020, 10:04:08 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax