Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 3.1  (Okunma Sayısı 6418 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 28, 2012, 15:03:45 ÖS »

http://www.michaelv.org/
Özleyenler için...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2012, 15:39:52 ÖS »

Amiga'nın gözünü seveyim

fatihcavus
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2012, 16:27:28 ÖS »

amiga güzel lakin IBM UYUMLU PC lerin DOS VE OS/2 WINDOWS 3.X serileri ile multimedia olayına girmesi
commodore ve diğer firmaların sonunun başlangıcı oldu

Amiga'nın gözünü seveyim

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2012, 16:38:53 ÖS »

Minesweeper anılarını canlandırmak için denenebilir.

@fatihcavus

Windows 3.1'deki multimedyanın Amiga ile kıyaslanabilirliği yok. Ancak Windows 95'den ve CD sürücüler yaygınlaşmaya başladıktan sonra multimedyada bir atılım yapabildiler. PC'yi Amiga'ya göre ön plana çıkartan etmenler olarak; ucuz 3.5 inç'lik HDD'lerin PC'de standart olması (buna karşılık Amiga'daki 'diskswapping' kabusu), Wolfenstein 3D ile başlayan 3D oyun furyasına 'planar' grafik mimarisi nedeniyle yanıt verememesi, Motorola'nın CPU'larının fiyat/performanslarının düşük üretim hacimleri nedeniyle Intel mimarisin gerisinde kalması (bu mimarideki son CPU'nun 486 muadili astronomik fiyatlı 68060 olması da cabası), AGA çipsetinin en az 2 yıl geç çıkması ve buna bağlı olarak oyunlarda 256 renk standardının gecikmesi (ayrıca ses çipinde hiçbir iyileştirme yapılmaması) sayılabilir. Ayrıca konsollardaki yükseliş (NES, SNES, Megadrive, 3DO ve son olarak da Playstation 1) de son darbeyi vurmuş oldu.
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2012, 16:52:16 ÖS Gönderen: witchdoktor » Logged
fatihcavus
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2012, 17:27:07 ÖS »

amiga ile ilgili çok güzel tespit elinize sağlık
@witchdoktor

zaten bende sonun başlangıcı dedim 1994 yılında windows 3.1 ile WFW ile ve xing player ile 386 dx makinede film izleme zevki bir başkaydı o dönemde amiga ile tanışmadım media durumu nedir bilmiyorum
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2012, 17:36:30 ÖS Gönderen: fatihcavus » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2012, 17:53:20 ÖS »

386 döneminde xing player varmıydı ? yanlış hatırlıyor olmalısın... Ben Amiga'yı bırakmayıp uzun süre kullanmış ve sonunda 486dx2 66 ile PC dünyasına geçmiştim (Amiga hala elimin altındaydı). 486dx2 66 da dahi Mpeg doğru dürüst oynamazdı..

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2012, 18:03:23 ÖS »

386 döneminde xing player varmıydı ? yanlış hatırlıyor olmalısın... Ben Amiga'yı bırakmayıp uzun süre kullanmış ve sonunda 486dx2 66 ile PC dünyasına geçmiştim (Amiga hala elimin altındaydı). 486dx2 66 da dahi Mpeg doğru dürüst oynamazdı..

MPEG ile kastettiğiniz, VCD kalitesindeki 352x240 çözünürlüklü videolar olsa gerek ki bunları 486 da dekode edebilir sanırım.

Yoksa 'muzır' VCD'lerden MPEGAV klasöründeki AVSEQ01.DAT dosyalarının uzantılarını MPG olarak 'rename' edip arşiv mi yapıyordunuz?   AVSEQ01.DAT deyince bir tuhaf oluyor insan
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2012, 19:48:44 ÖS »

O zamanlar sürekli bir gelişim ve değişim vardı,önce amiga 500 ile tanıştım,sonra 286,386,486 sonra pentium serisi başladı,bilgisayar değiştirmekten yalama olduğum yıllardı.Disketlerden bişeyler yüklemeye çalışmak,helede bulmanın zor olduğu zaman öyle tatlı oluyorduki:)
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2012, 19:55:46 ÖS »

kıssadan hisse:birşeye ne kadar kolay ulaşıyorsan onunla işin bitmiş demektir.(bir pekin atasözü)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2012, 21:16:23 ÖS »

O zamanlar sürekli bir gelişim ve değişim vardı,önce amiga 500 ile tanıştım,sonra 286,386,486 sonra pentium serisi başladı,bilgisayar değiştirmekten yalama olduğum yıllardı.Disketlerden bişeyler yüklemeye çalışmak,helede bulmanın zor olduğu zaman öyle tatlı oluyorduki:)

Çözünürlükler, renk sayısı, bellek, HDD kapasitesi, CPU gücü, monitörler vb sürekli gelişim sürecindeydi. Şimdi bakıyorsunuz, oyun manyağı değilseniz 3-4 yıllık bilgisayarınız hala işinizi görüyor.

Ivır zıvır birçok şey de uğraştırırdı insanı. Base memory'yi arttırmak, ses kartı, modem gibi cihazları tanıtmak, jumper ayarlarıyla uğraşmak, I/O portlarını konfigüre etmek gibi boş işler.
Sürekli arşiv tutmak, tutulan arşivleri indekslemek de ayrı bir uğraştı. Bir ara CD yazıcım olmadığı bir dönemde manyaklık edip floppy'leri 2MB olarak formatlayıp arşivleme yapmaya uğraşıyordum.

Kaliteli bir mod player'a  (bence DOS'taki en baba player CubicPlayer'di), kaliteli C64 emülasyonu (CCS64 pabucunu dama atana kadar C64S vardı) ve iyi bir Amiga emülasyonuna (UAE) ulaşma çabaları da dinamik bir hadiseydi.

Şimdi herşey çok kolay ve durağan, pek bir emek gerektirmiyor. Bu yüzden pek heyecan da vermiyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: