Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: a1200 için hd önerisi  (Okunma Sayısı 16844 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 29, 2006, 12:22:01 ÖS »

Ben bildiğim kısmını cevaplıyayım...IDE-CF Amiga için özel bir çözüm değil. Hatta bir ara gittigidiyor sitesinde satılıyordu. Diğer soruları ozkano sanırım ayrıntılı cevaplayacaktır

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ekim 29, 2006, 15:02:42 ÖS »

nacizane önerim şu; amiga 1200 çıktığında, ne os3.9 varı ne de 80gig lik harddiskler... keza, amigayı amiga yapan sevdiren özelliği bence "orjinalliği" bu bakımdan, amiga mümkünse küçük, 2.5" bi hd bağlayın. aslanlar gibi KiCK 3.0 rom'u ile... kurun workbenchi, belki en fazla "magic workbench" i... ve aynen 1991 deki gibi kullanın. takılan yeni her donanım bence amiga'nın bekaretini bozuyor. hatta scoopex'den stingray ile yaptığım bi muhabbette, TBL (The Black Lotus) demolarından nefret ettiğini, amiganın kendi orjinal donanımını kullanmadığını, amigada blitter olduğunu, 2mb chip (eğer 1200 ise) olduğunu, bu orjinal donanım ile birşeyler yapmak olduğunu söyledi bana. bende aynı fikirdeyim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 29, 2006, 15:08:30 ÖS »

Ama TBL en azından ek ses veya ekran kartı gerektirmeyen demo'lar üretiyor. CPU upgrade + RAM gerektiren bir demo (StarStruck) ile Assembly 2006'da ödül aldılar. (Keşke WinUAE yerine bir A1200'den izleyebilseydim )
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ekim 29, 2006, 23:35:55 ÖS »

hahha... keşke dediin gibi olsa, güyya, yolda gelirken 060 kartları bozulmuş.. demo, yarışmaya winuae üzerinden katıldı... hatta millet "yok artık, bundan sonra amiga demo compo yerine winuae demo compo olsun çüüş" dediler... kalms ile breakpointde konuşmuştum. olay şu, adamların pc'de yazdıkları bi demo-engineleri var. demoyu komple pc'de yapıp, amiga için export ediyolar. kabaca, amiga, sanki özel formatde bi video play ediyo gibi çalışıyor... keza dikkatli bakankar, planlar arasında "transition" efektleri olduunu, bununda amiga ile yapmanın (2-4-8 renk dışında) İMKANSIZ olduğunu bilirler .... genede, TBL'i, halen amiga'ya support veren, yeni genç kuşağın "ilgisini" çektirmeyi sağlayan bi grup olduğu için taktir ediyorum ve saygı duyuyorum
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2006, 23:41:46 ÖS Gönderen: vigo » Logged
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2006, 13:08:29 ÖS »

bu ide 2 CF kartları diğer hd lerden hiç bir farkı yok, direk amiga boardunun uzerine takılıyor, her hangi bir yazılım istemiyor hdtoolbox la partionları yapıp bi format yeterli oluyor, bu kartlar notebooklar için yapılmış, hd kadar da hızlı olmasa özellikle amiga nın ide portunun çok yavaş oldugu dusunulurse amiga da hd takma ile aynı performansı veriyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: