Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İlk ve Son Defa  (Okunma Sayısı 23117 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2007, 11:03:24 ÖÖ »

@Joker_

Alıntı
okudum birazda ben yazayım
@silencer hocam yanlış anlama bana göre sen özü sözü bir kişisin,gerçekten seni kutluyorum savunduğun doğruların arkasındasın.
fkamanlı arkaşdaşımızın yazdıklarını tek başına üstüne alınma bende paylaşayım,

Yorumunnuz için teşekkür.Eylemlerim bu siteden de kovulmadığım sürece devam edecektir.Aslında diğer arkadaşlar da bir gün
belki anlayacak niyetimin kötü olmadığını.

@fkamanlı

Sn. Fkamanlı

Dediğim gibi sizle kişisel bir derdim yok olamazda.Siz dediğimi yanlış yorumladınız.Ben kendimden örnek verdim.Uzaklaştırma aldığım forumlar Türkiye'nin sayılı forumlarıdır.O mekanlarda da aynen burda olduğu gibi gerçek olan durumları dile getirdim
ve genelde bu gerçeklerin dokunduğu kişisel Moderator olunca sizi uzaklaştırmaktan başka çareleri kalmıyor.Sizde de herkesden
gelen bir tepki olduğu için demekki bu işin ucu birilerine dokunuyor ve sizin fiyatlarınızda anormak bir durum var dedim.

Aslında mesajlarımla sizi ateşin önüne filan da atmak istemedim.Gerçek olan bu...sizin GG üzerinden fiyatları yükselttiğiniz
Kişiliklerin yorumu kişiden kişiye farklılık gösterebilir ama görülen bir durum var ortada.Neden kabul etmediğinizi anlamış
değilim gerçekten de.Yaşınızın benden büyük olması sizin herşeyi doğru yaptığınız ve yapacağınız anlamına gelmez öyle değilmi.

Alıntı
Ben bu sitede benim elimdeki malzemenin 2 katı malzeme olan insanlar biliyorum. Bazıları hala raic üstü fiyatlardan sitede satış yapıyor, gıkınız çıkmıyor, hatta mallar kapış kapış gidiyor.

Bildiğiniz bir şey var ise isim söyleyebilirmisiniz? biz bilelim.Çünkü ben sizin fiyatlar ile yarışabilecek birini tanımıyorum şu an.

Kısacası bizimle birlikte olun bu camiaya verebilecek ,katabilecek kişileri mutlu edebilecek bir potansiyeliniz olduğunu düşünüyorum.GG'de olanlar geçsin bitsin.Fiyatlarınızı tekrar revize edip ve Türkiye Commodore ailesinin sevilen bir ferdi
olmanızı bende isterim neden istemeyeyim ki? Sizinle polemik yapma gibi merakım yok...sadece dışardan objektif olarak görülen
bir durumu dile getirmek istedim.Saygısızlık yapmak istemedim sadece sizinde çorbada tuzunuz olsa kötü mü olur dur?

Bu arada NightShift'e bir daha sefer de geleceğimi sanmıyorum.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2007, 11:09:37 ÖÖ »

fkamanliyi belkide hepinizden eski tanıyorum. Muhtemelen ilk nostaljik sistemide bana satmıştır. Zaman içerisinde kendisine çok kızdığım, darıldığım konular oldu. Bazen "- vay be bunuda bulmuş türünden içimden helal olsun" dediğim oldu. Forumlarda ve çeşitli platformlarda arkadaşlarla sohbet ettiğimizde kendisinin koleksiyon yapıyorum diyerek, iyi niyetli insanların  "bir commodorcunun işi görülsün" türünden düşünceleriyle çok ucuza verdikleri cihazlar ve dergileri, yüksek fiyatla sattığını duydum. Bu hiç ama hiç hoşuma gitmedi. Ama bu haklı eleştirinin dışında, fiyatları ve GG satışlarına hiçbir yorum getirmedim..getirmemde.. Neden ?

Öncelikle bu cihazlar temel ihtiyaç maddesi değil. Keyfi takip edilecek sistemler. Eğer birinin fiyatını yüksek buluyorsanız, almazsınız olur biter. Ebay'dan alırsınız. fkamanli gibi saatlerinizi günlerinizi bu cihazları aramaya vakf edersiniz. Sabahın saat 05:00'de bit pazarına gidersiniz...vs.vs..

Ama bunların çok kolay olmadığını sizde biliyorsunuz. Sabah 05:00'de sıcak yatağı terk etmek kolay değildir (bilirim..yıllarca bit pazarına gittim.Bazen eşimle darıldık. Şikayetler oldu. Fkamanli içinde aynıları geçerli). Forumlarda aylarca araştırıp tarayıp cihaz bulmakta kolay değil. Ama kolay olmayan asıl ne biliyormusunuz? Fiyatlar sizce makul olacak seviyeye ineceği sırada birilerinin parayı bastırıp bu cihazları alması, sizin seyretmek zorunda kalmanız. Burda kızmanız gereken fkamanlı'mı? yoksa onun ürünlerine o parayı verenmi ? Bir düşünün.. Bunu düşünmek gerçekten zor değil... Fkamanlinin haksız olduğu, hatalı olduğu yerler vardır..Kendiside kabul ediyor. Ama günah keçisi olması bence haksızlık...

Örnekler o kadar çok ki.. Geçenlerde Sega Genesis sistem vardı.. daha öncede yazdım. Satıcıyla önceden alışverişimiz olduğundan özelden yazıştım. 80 YTL'ye veririm sana dedi..80 YTL kimine göre çok olabilir. Ama ben geri dönüp ok'dir diyene kadar iki kişi fiyatı 100'ün üzerine çıkartmıştı. Akşama ise sistem 250 YTL görmüştü. Şimdi kim diyebilir ki bu fiyat normal? Peki kim bu fiyattan dolayı satıcıyı suçluyabilir?

Fkamanlı ilk sıfır A500'leri 200 üzerinde fiyattan sattı. Aldığı kişi ona ucuz fiyattan vermişti. O da bu forum üyesi. Ama işin komik tarafı bu sıfır A500'ler forumdan 80YTL'ye satışa çıktı. Kimse rağbet etmedi. Alan belki 1-2 kişi oldu. Fkamanli bunlardan aldı ve GG'ye koyup 200-250 arasına sattı. Fkamanlıda belki satacağını düşünmüyordu ama birçok kişi 200-250 arasına cihazları aldı. Eğer o fiyatlar verilmese fkamanlı bugunki fiyata belkide ikinci haftasında inecekti. Sıfır A500'ler hala var.. Bugun 100 YTL civarı...Pahalı mı ? Kimine göre pahalı..kimine göre değil..Ama 40 YTL'yede A500 var.. Alan var mı? yok..Laf üreten..çok..

Eğri oturup doğru konuşalım.. Eğer bilinçli alıcı olursa, fiyatlarda zamanla belli bir seviyeye düşer. Ama piyasada az olan arzı, dengeleyecek düzgün ve bilinçli talep yok. Sorun buradan kaynaklanıyor. Satıcıların istedikleri fiyat tek başına belirleyici değil. Satılmayınca nasılsa fiyatı düşüyor. Ama sizin uçuk dediğiniz fiyatlardan alanlar var.. Ne yazık ki..

Bir diğer konuda Gittigidiyor sitesine ve fkamanliya kızan insanların, gün geldiğinde elindeki cihazları o değerden sattığınıda çok gördüm.

fkamanli, ahmet, mehmet, murat vs.. fiyatları yüksek olabilir. Ama bunların bir değer ürettiklerinide unutmayalım. mesela Fkamanlidan gecenlerde bir Memotech MTX 512 aldım. 80 YTL civarına verdi. Bit pazarında görseniz 2-3 YTL'ye alırsınız. Biri belki size hediye eder, belkide bir başkası çöpe atar. Ama bu cihaz bana gerekliydi. Bu cihazı ebaydan alabilirdim. Ama fkamanlı biryerlerden bulmuş ve bana sattı. Fkamanli olmasa belki kırılıp gidecekti. Biri parçalarına ayırıp metal fiyatına satacaktı. Fiyat çokmu az mı? tartışılır. Daha az olsa memnun olurdum Ama kendi çabalarımla bulmamın zor olacağı bir cihazı aldığım için mutluyum. Yarın lazım olan bir başka cihazı fkamanlı bulur satışa koyar, bütçem ve ihtiyacım el verirse alırım. Yoksa almam..Alana hayırlı uğurlu olsun derim...

murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2007, 15:38:25 ÖS »

sn. fırat kamanlı. beni daha öncede dediğim gibi hangi cihazı kaç liraya sattığınız ilgilendirmez. isterseniz a500 ü 1000 ytl ye satın. alanın sorunudur. beni ilgilendiren insanların paylaşım amaçlı cüzi fiyatlarla sattığı makineleri forumlardan toplayıp bu iyi niyetleri suistimal ederek başka bir yerde yüksek fiyatlara satmanız ve buyndan faydalanabilecek insanları mahrum bırakmanızdır. ben bu durumu hiçbir ticari ahlaka sığdıramıyorum. insanlar pekala kendileri de satabilirler gittigidiyorda istedikleri fiyatlara. neden bunu yapmıyorlar sizce? demek ki sizin hala bu yaşınıza kadar kavrayamadığınız kavramlar var paradan başka.
bana  forumlardan farklı nickle malzeme aldığımı ispat et demişsiniz. şiddetle inkar ediyorsunuz bir de. elimde mesajınız var. buraya çıkarırsam rezil olursunuz. yalanınız ortaya çıkar ve bütün bu yazdıklarınızın da ne kadar gerçek olduğu tartışılır sonra. isterseniz bu kadar ısrarcı olmayın bu konuda. hafızanızı bir zorlayın bakalım....
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2007, 15:47:50 ÖS »

Sn. murmuro, lütfen farklı nickle malzeme aldığımı ispat eden mesajımı lütfen yayınlayınız, rica ediyorum.

Bir de mümkünse insanların paylaşım amaçlı cüzi fiyatlarla sattığı makineleri forumlardan toplayıp iyi niyetleri suistimal ederek başka bir yerde yüksek fiyatlara sattığıma da bir örnek veriniz.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2007, 16:05:43 ÖS »

Alan alır arkadaşlar ben 250ytl ye sıfır kutusunda a500 sıfır kutulu 1084sd1 monitör,sıfır kutusunda 2 tane astek ve bonus olarakta 3,4 adet koruma kabı aldım..bir bunlar sıfır ve hiç kullanılmamış,2 kutulu ve herşeyi ile tam,a520 modülatörde fazladan koymuş ARKADAŞIM.. etmez mi sizce? millet sadece kasayı 100 e satıyor ne adaptör,joystick,kitapları kutusu hiç bişeyi yokkk..alan arkadaşlarıda itham altına almak ta hata dır,sizlere yakışmaz...biz de girip etmiycek bi mala enayi deiliz ki bi tomar para baglıyalım..her alışverişimde bana yanlış yaptın,pahalı aldın diyen arkadaşlarımın aynı malı benden pahalıya aldıgına yada bana daha fazlasına satmaya calışmasına şahit oldum yaşadım..onun için bırakın dedikoduyu...kimse angut deil ve bir şeyin ederini aslında bu muhabbetler belirliyo,yada 3 kagıtcı satıcılar ve içlerindeki 20 ytl fazla kazanma istegi..bunlara düşmezsiniz olur biter..

A 500 HD8+ GVP
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2007, 16:08:52 ÖS »

sayın f.kamanlı. BU DA SİZE KAPAK OLSUN.

« Son Düzenleme: Nisan 03, 2007, 19:14:10 ÖS Gönderen: Yönetici » Logged
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2007, 16:13:55 ÖS »

Zamanında olan olmuş gerçektende...

murmuro'ya kim hak vermez şimdi?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2007, 16:15:45 ÖS »

arkadaslar, yapmayin etmeyin ... tartismalari izliyorum, inanin hic girmek istemedim ama bir noktadan sonra mumkun olmuyor. herkes (yada bir coklari diyim) fiyatlarin artisini fkamanli'nin gg arttirmalarina bagliyor. unuttugunuz birsey var arkadaslar. bu aletler artik uretilmiyor. ve modifikasyon olsun, kaza olsun, elektronik parcalarinin omrunun tukenmesi olsun sayilari her gecen azaliyor. bunun yaninda bu aletlere ilgi gosteren insanlarin sayisi artiyor. o yillarda cocuklugunu yasamis kisiler (bizler) artik birer yetiskiniz. ekmegimizi elimize almis insanlariz ve o yillari biraz olsun bize yasatacak bu aletlere cok para vermekten kacinmiyoruz. dolayisiyla aletlerin fiyatlarida dogal olarak artiyor. artmayada devam edecek. ebay'i takip eden arkadaslar oradada fiyatlarin arttigini gorebilirler. bundan fkamanli veya digerlerini sorumlu tutmanin anlami yok.

Retro Hincal Uluc
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 03, 2007, 16:19:31 ÖS »

bu konuda diyeceğimi dedim galiba kimin ne olduğu ortaya çıkmıştır umarım. artık başka bişey yazmıycam. son olarak magicamiga kimin angut olduğuna karar vermek benim tasarrufumda değil. ben size şunu söyleyim sizin 250 ytl verdiğiniz malzemeyi ben başka bir yerden 40 ytl ye aldım sadece sıfır jojstick ve koruma kabı yoktu. buna bakarak siz değerlendirin bu durumu. beni dinleyen herkese teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2007, 16:21:06 ÖS Gönderen: murmuro » Logged
fkamanli
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2007, 16:21:54 ÖS »

Bana kapak olacak birşey yok ki ortada. Ben ne aldım sizden, kaça aldım, kaça sattım onu söyleyin siz. Neden konu ve kime bölümlerini sildiğinizi de eklerseniz sevinirim.

sayın f.kamanlı. BU DA SİZE KAPAK OLSUN.
xxx
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2007, 16:41:32 ÖS »

arkadaslar fkamanli fiyatlarinin niye bu seviyede oldugunu acikladi. siz ona tepkilerinizi gosterdiniz. artik bu konunun uzamasi foruma bir katki saglamayacagindan bu konuyu kilitliyorum. bundan sonra arzu edenler fkamanli ile ozelden devam edebilir.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: