Şimdi sticker'ın üzerindeki transfer folyosunu çıkartmaya geldi sıra. Transfer folyosunu sticker'a neredeyse paralel olarak sıyırıyoruz ki çıkarken folyoyu da kaldırmasın.

işte logomuz da oldu

Şimdi son hareketimizi yapıyoruz. Tüm kasaya ve logonun da üzerine son kat olarak parlak şeffaf vernik atacağım. Bu vernik iyice taşlaştıktan sonra parlatılacak ve tüm kasanın hem havalı gözükmesini sağlayacak hem de darbelere karşı koruyacak (tabii üstüne çıkıp tepinirseniz değil ufak vuruk ve çiziklerden koruyacak)
Bunun için de yine akrilik esaslı bir vernik kullanıyorum. neden AKÇALI değil derseniz elimde polisan vernik vardı onu kullandım.

Aman diyim, tekrar tekrar hatırlatıyorum ama sprey boya/vernik alırken mutlaka içindekileri kontrol edin. Akrilik esaslı olduğunu kontrol edin. Yoksa malzemenizi veya son kat vurulan boayayı eritir ve kabartır.

Verniği kasaya vurduktan sonra gözlerim yaşarıyor :'( Hem kasa çok havalı oldu diye hem de vernik kapalı ortamda gerçekten gözlerinizi yaşartıyor.

Gözlerimin neden yaşardığını bu fotoğrafta yakaladığım ilginç görüntü ile anlayabilirsiniz. Fotoğrafta duman/sis gibi gözüken şey aslında sadece flaş patladığında fotoğrafta gözüken verniğin buharlaşması. Gerçekte görülmüyor. İlginç...

Son kat verniği logo'yu yapıştırdıktan sonra atmak istememin esas sebebi işte bu efekti yakalamaktı.

Kasanın boya olayı resmi olarak bitmiştir...

Ek yeri gören var mı?