Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga 500 e Flaş Disk yada kart okuyucudan hdd Projesi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 500 e Flaş Disk yada kart okuyucudan hdd Projesi  (Okunma Sayısı 6120 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibrahim
Ziyaretçi
« : Ağustos 17, 2013, 14:00:03 ÖS »

Amiga 500 e Flaş Disk yada kart okuyucudan Hdd Projesi.

Bu tarzda elinde Proje Yada Şema olan Varmı Amiga 500 için Teoride amiga 500 Hardisk Takılan yuvadan Uygun Aletlerle Yapılmış 4gb Lık Kartı Hdd Gibi Okuması Lazım Ancak Pratikte ELimde Bu Şekilde ÇAlışır Diye Bi Proje yok
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2013, 14:28:57 ÖS »

buradan işine yarayacak bir projeyi beyenip yapabilirsin:
http://www.students.tut.fi/~leinone3/ide/ide68k.html
ancak önerim bir a600 veya 1200 temin etmen olur. bu proje çok zamanını alır ve maliyeti turbolu bir a1200 fiyatını fazlası geçer. kısacası adetli yapmazsan zararın olur.

this is amiga speaking.
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2013, 18:47:09 ÖS »

Bu Verdiğin Linkte Çok Güzel Ancak Tam olrak Bunu Kastetmemiştim Amigalara Yandan Takılan İsmini Hatırlamıyorum Crakkerların Kulandığı Bi cihaz Vardı Onun İçinde Rom var Romun İçindede bi Program Yani Çhip Ten Amigaya Bi Program Yüklüyor Benim İstediğim Aynı Şekilde  Çalışıcak Bir Devre  ancak Bunun İçinde Kart Okuyucu Olabilir Yada gibi Bir Belleği Hafıza Hdd Gibi Kulanmak Üzere Amigaya Tanıtırız sol Taraftaki Hardisk girişinden yani Özetle Soldaki Hardisk Girişinde Rom Yada Güncel 1-2-4-8 neyse Sd Yada MMc Kart Bağlamak. Hatta Bu Mümkün Olursa 4-5 Tane Karta Amiganın bütün Arşivini Topla Bi Dahada Disketle İşin Kalmasın Gibi Elktronikten Anlarım Pc de c++ vb.net Mfc c++ Dillerinde Program yamışlığım Var hatta Zamanında Amiga Üzerine Ram Kart İmalatı da Yapmıştım Vs vs Konu Şu Ki Bunun Olabilirliği Ne dir Mevcut Bir Projeyi Geliştirmemmiz Mümkünmüdür Bunu araştırıyorum Esasen Mümkünse Hem Kendime Yaparım Hem İsteyenlere Yapıp Satarım.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2013, 19:28:26 ÖS »

şöyle birşey var: www.lotharek.pl/product.php?pid=13

AmigaAmigaAmiga
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2013, 19:36:44 ÖS »

Evet Bu Tam Olarak İşe yarar Gibi Görünüyor Anak Açık Kaynak kodlu Bir proje Değil
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2013, 19:52:37 ÖS »

yada şöyle bir sey var...http://www.amibay.com/showthread.php?t=7158

bak adamin teki tam istedigin seyi satıyor

AmigaAmigaAmiga
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2013, 19:55:19 ÖS »

<a href="http://www.youtube.com/v/XGVptbkK86U&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/XGVptbkK86U&rel=0</a>

Yapmışllar Bu Projeyi Bulabilsem Süper olurdu Yada Benzeri
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2013, 20:21:39 ÖS »

bu projedeki cihaz bende var amigada bazı oyunları çalıştırmadığından öyle bir kenarda duruyor, açık kaynaktı zamanında 20 kadar baskı devresi ve en iyileştirilmiş halde kodu var ama % 100 uyumlu değil ayrıca dirak adf okumuyor. kısmet zaman bulursam daha iyisini pic32 ile yapmayı planlıyorum. 2 yıl önce Tolga pic32 ile bir floppy emulatörü yapmıştı sağolsun formdan arkadaşlar açık kaynak yayınlamasını engelleyip doğmadan projeyi gömdüler. tebrik ediyorum gerçekten. amiga için yapılmış ve çok kısıtlı bir kesme itap eden önemli şeyi bu kesimden neden alıkoydunuz !! yakında biri amiga pbc yenileyin diye baskı devresini paylaşacak olsa onuda engellerler daha sonra amigarda tarih olur...

this is amiga speaking.
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2013, 20:40:22 ÖS »

bu projedeki cihaz bende var amigada bazı oyunları çalıştırmadığından öyle bir kenarda duruyor, açık kaynaktı zamanında 20 kadar baskı devresi ve en iyileştirilmiş halde kodu var ama % 100 uyumlu değil ayrıca dirak adf okumuyor. kısmet zaman bulursam daha iyisini pic32 ile yapmayı planlıyorum. 2 yıl önce Tolga pic32 ile bir floppy emulatörü yapmıştı sağolsun formdan arkadaşlar açık kaynak yayınlamasını engelleyip doğmadan projeyi gömdüler. tebrik ediyorum gerçekten. amiga için yapılmış ve çok kısıtlı bir kesme itap eden önemli şeyi bu kesimden neden alıkoydunuz !! yakında biri amiga pbc yenileyin diye baskı devresini paylaşacak olsa onuda engellerler daha sonra amigarda tarih olur...

Pic Kısmı Hangi dille Yazılmıştı iyi derecede Pic Basic bilirim Beraber Geliştirebilirdik Bu Projeyi  yada Varsa Kaldığınız Yerden Ben Bi Bakabilirim.
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2013, 20:47:59 ÖS »

Ayrıca Usb Cihazlar hakkında Çok tecrübeliyim Hatta Belki Türk Olarak Tekim Diyebilirim  Oyun Pedalı adlı Geliştirdiğim Bi cihaz Var İnternette Satışta Olan Bunu Şunun İçin yazdım belki Flaş Disk Desteği Eklemek Mümkün Olabilir ama Belki
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: