Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn iyi Amiga Oyunları ? Lemonamiga
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En iyi Amiga Oyunları ? Lemonamiga  (Okunma Sayısı 20067 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 17, 2013, 21:58:52 ÖS »

Geleneksel en iyi 10 amiga oyununu sıralama başlığına hoş geldiniz

Bir A1200 HD hazırlamaya çalışıyorum. Yerim kısıtlı ve en iyiler yer alsın istiyorum. Kendi kafamda bir listem vardı...Ama birde http://www.lemonamiga.com/ listesine bakayım dedim...Silkworm yok, Beast serisinden oyun yok, Gods yok, Agony yok...Bu nasıl liste yahu? diye kendime sorarken, üst kısımda alınan oylara göre sıralama olduğunu gördüm...Lamer tayfası (şaka şaka, eski oyunları bilmeyenler) abuk sabuk oy vermişler.. Üst kısımdan en az 140 oy alanı sırala deyince aklı başında bir liste geliyor...Sonra sizde kendinizden şüphe etmeyin...Psygnosis oyunu olmayan 100'lük listemi olur muş? demeyin...oluyormuş

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2013, 04:29:58 ÖÖ »

Geleneksel en iyi 10 amiga oyununu sıralama başlığına hoş geldiniz

Bir A1200 HD hazırlamaya çalışıyorum. Yerim kısıtlı ve en iyiler yer alsın istiyorum. Kendi kafamda bir listem vardı...Ama birde http://www.lemonamiga.com/ listesine bakayım dedim...Silkworm yok, Beast serisinden oyun yok, Gods yok, Agony yok...Bu nasıl liste yahu? diye kendime sorarken, üst kısımda alınan oylara göre sıralama olduğunu gördüm...Lamer tayfası (şaka şaka, eski oyunları bilmeyenler) abuk sabuk oy vermişler.. Üst kısımdan en az 140 oy alanı sırala deyince aklı başında bir liste geliyor...Sonra sizde kendinizden şüphe etmeyin...Psygnosis oyunu olmayan 100'lük listemi olur muş? demeyin...oluyormuş

bende değişik oyunlara bakınıyorum.. darkmere diye bi oyun buldum tesadüfen whd yığınından. diablo tarzı seviyorsan bi bak ben oynuyorum..
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2013, 10:14:36 ÖÖ »

Harf harf bakıp iyi puan alanları ayırıyorum. Daha önce görmediğim, duymadığım oyunlar var. Amacım 256MB'lık bir 44pin DOM benzerine, en iyi oyun ve demoları yerleştirmek...

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2013, 13:00:58 ÖS »

Süper proje Ben SSI FRP'lerini oynuyorum, grafik vs. yok ama strateji olarak çok zevkli

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2013, 21:11:42 ÖS »

darkmere'i daha önce duymamıştım...Fena görünmüyor (ancak bakabildim).

Anladığım kadarıyla en iyi oyunlar whdload olarak 300-400MB tutuyor...iyi kıstasımı biraz daha daraltmam gerekecek

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2013, 10:53:18 ÖÖ »

UFO:Enemy Unknown oyunu whdload preinstalled olarak elinde olan ya da install edilebilir halde elinde olan yerini bilen var mı? CD32/AGA sürümleri var. Ama OCS/ECS bulamadım....

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2013, 14:35:37 ÖS »

darkmere'i daha önce duymamıştım...Fena görünmüyor (ancak bakabildim).

Anladığım kadarıyla en iyi oyunlar whdload olarak 300-400MB tutuyor...iyi kıstasımı biraz daha daraltmam gerekecek

Ne biçim Amiga'cısın arkadaş, oyunları doğru dürüst irdelememişsin

Yoksa Amiga'ya ihanet edip PC'ye atladığın döneme mi rastgeldi? Hemen herkesin pes edip de ruhunu şeytana sattığı bir dönem olmuştur.
frankens_tein
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2013, 15:11:51 ÖS »

Turrican 1&2
Rick Dangeorus 1&2
Super Frog
Monkey Island 1&2
Lemmings 1&2
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
SWOS, Sensible Soccer
FlashBack
Dyna Blaster
IK+
Beneath A Steel Sky
It Came from the Desert
Another World
Adams Family
Mortal Kombat
Street Fighter

Amiga'da çocukken en çok keyifle oynadığım oyunlar.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2013, 19:51:31 ÖS »

@witchdoktor: Ben amigasından hiç ayrılmayanlardanım. Amiga 1200'üm aldığım dönemden bugüne kadar kutulu olarak durmuştur. PC sahibi olduğum dönemlerde bir taraftada A1200 her zaman yer aldı...

Ruhumu satma konusuna gelince, Amiga'nın ilk dönemlerinde bayağ oyun oynardım. Oyunlarıda çok yakından takip ederdim...Ama 1990 sonrası dönemde Amiga benim için oyun olmaktan çıkıp, ciddi birşeyler üreteceğim bir cihaza dönüşünce, oyunlarla aram açıldı. 92 sonrası neredeyse oyun oynamıyordum (wings hariç). Bu nedenle oyunları yakından takip etmeye çalışsamda başarılı olamadım. O dönemde Trabzonda yaşıyor olmamında bunda etkisi var. 10-15 günde bir istanbuldan arkadaşım Aydemir bana disketler yollasada yeterli olmadı demek ki Adını duymadığım 1-2 oyun daha var

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2013, 22:22:22 ÖS »

Amiga denince tartışmasız aklıma ilk gelen tür adventure oyunlarıdır. Karakter gereği bulmaca çözmek (bir mısır tanrısı : RA değil tabii ki ) ve fantastik öğelerin hastası olduğum için elime geçen tüm sistemlerde ilk araştırdığım önce adventure sonra da bol renkli platform oyunlarıdır o yüzden çok rahat söyleyebilirim ki bu türün altın çağı amiga'ya aittir. Ben olsam bol adventure doldurur hiç bir çözüme bakmadan da akşamları sakin sakin takılırdım

Yani benim kısa listem ancak şöyle olur;

Universe
Curse of enchantia
Gobliins serisi
Loom
Future wars
Beneath a steel sky (aşağıda yazılmış)
Lost patrol

Bir garip COMMODORE fanatiği...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2013, 23:35:14 ÖS »

Amiga denince tartışmasız aklıma ilk gelen tür adventure oyunlarıdır. Karakter gereği bulmaca çözmek (bir mısır tanrısı : RA değil tabii ki ) ve fantastik öğelerin hastası olduğum için elime geçen tüm sistemlerde ilk araştırdığım önce adventure sonra da bol renkli platform oyunlarıdır o yüzden çok rahat söyleyebilirim ki bu türün altın çağı amiga'ya aittir. Ben olsam bol adventure doldurur hiç bir çözüme bakmadan da akşamları sakin sakin takılırdım

Yani benim kısa listem ancak şöyle olur;

Universe
Curse of enchantia
Gobliins serisi
Loom
Future wars
Beneath a steel sky (aşağıda yazılmış)
Lost patrol

<a href="http://www.youtube.com/v/yvUTLeo0V5U&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/yvUTLeo0V5U&rel=0</a>
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2013, 00:32:18 ÖÖ »

heimdall 2 diyorum. başkada birşey demiyorum. (1 çöptür merak eden hiç bakmasın bile)
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2013, 00:56:56 ÖÖ »

lemonamiga.com'da heimdall2 yorumlarında, bir çok sorun bu sürümde giderilmiş olsa da, hala heimdall 1'i daha çok seviyorum diyen 2 yorum var...

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2013, 01:02:19 ÖÖ »

1 in combat modu çok bitik oyundan hemen soğutur.. yorumlarını bilmiyorum şahsi fikrim..
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2013, 11:16:08 ÖÖ »

Bayağ uzun zamanımı aldı ama oyunları değerlendirip A1200 için aşağıdaki oyunları seçtim...256MB'a ancak sığdı (40 MB kadarda workbench ve utilityler kullanıyor)...

Oyunları seçerken, sadece puanları, beğenileri değil, farklı oyunlarıda koymaya çalıştım. Mesela arkanoid ya da volfied..
sizden ricam aşağıdaki listeye bakıp, bu oyun iyi değil, olmasa da olur ya da şu oyun kesinlikle olur demeniz...Bazılarını silip, olmazsa olmaz oyunlara yer açmaya çalışırım. Adventure, arcade, platform denge kurmaya çalıştım ama ancak bu kadar oldu...görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum...

Agony
AladdinAGA
Alien Breed Tower Assault AGA
Another World
Arabian NightsCD32
Arkanoid
BansheeAGA
Beneath AStlSky
Benefactor CD32
Cadaver The Pay off
Cannon FodderCD32
CastleMaster