Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımCortex Amiga Floppy Emulator
Sayfa: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 60   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cortex Amiga Floppy Emulator  (Okunma Sayısı 594784 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #675 : Mayıs 06, 2015, 07:46:48 ÖÖ »

Dün akşam Cortex çalışırken 5v çıkışında ölçüm yaptım bi sıkıntı göremedim 5 v alabiliyorum. click sound devresi eklemiştim ama 12v bağlantısıda yapmıştım.(cortex i external kullanıyorum DF1 olarak) Acaba click sound devresimi bozuyor dedim ama o devreyi eklemeden öncede aynı sıkıntılar vardı. Mesela cortex DF1 den çalışırken DF0 disket taktığımda okuması hatalı oluyor. Disketler hep hata veriyordu. Cortexi sökünce disketleri düzgün okuyordu.

Eskiye rağbet başladı, Commodore nur yağıyor.
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #676 : Mayıs 06, 2015, 08:00:57 ÖÖ »

Acaba Firmware hatalımı dedim tekrar attım düzelmedi. 8520 ciplerindemi bir sıkıntı var dedim yerlerini değiştirdim yine düzelmedi. Fakat flash diske klasör açmayı hiç denememiştim dosyaları hep root a atıyordum. Dün akşam flash diske Hard format attım tam 1 saat sürdü bu sefer artık boot da etmiyor. Kafayı yemek üzereyim hatanın nereden kaynaklandığını anlayamadım. Amigadanmı, Cortexdenmi, Flash disktenmi?

8gb Sandisk cruzer blade kullanıyorum.
Başka hangi flashlar uyumlu bunun dışında?

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #677 : Mayıs 06, 2015, 08:23:13 ÖÖ »

Ben cruzer fit ve askerdeyken aldığım çin malı mp3 player'ı kullanıyorum. Her hangi bir sorun yaşamıyorum. Sadece bir kere selector adf bozulmuştu. Onu da tekrar kopyalayınca düzeldi.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #678 : Mayıs 06, 2015, 11:11:28 ÖÖ »

>xogen   Ben de 8GB Sandisk Cruser Blade kullanıyorum. Yalnız seninkisinde büyük olasılıkla bad sector var, normal format atarken ("hızlı biçimlerdir"i seçmeden) o kadar uzun sürüyorsa bad sektörlerde takılıyor demektir. Aşağıdaki linkten HD Tune'u indirip Error Scan ve usb belleği seçerek yüzey taraması yap, bad sector varsa kırmızı olarak görürsün.
http://www.hdtune.com/download.html
HD Tune Pro, zaman kısıtlı tam sürüm
HD Tune, kişisel kullanım için ücretsiz sürüm.
İkisi de iş görüyor.
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #679 : Mayıs 06, 2015, 14:38:06 ÖS »

Aslında format atarken USB Disk Storage Format Tool 5.0 programını kullandım. 45 dakika kadar sürdü. Keşke sorun Flash diskte olsa.
Akşam Söylediğiniz programıda deneyeceğim İnşallah bad sector çıkar

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #680 : Mayıs 06, 2015, 14:41:08 ÖS »

Öğrendiğime göre bu Flash da uyumluymuş. Bugün bir tane aldım.

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #681 : Mayıs 06, 2015, 15:01:18 ÖS »

Cortex i External Driver portundan Boot selector switch ile DF0 olarak  kullanıyorum. Cortex i DF0 yaptığımda orjinal sürücü çalışmıyor. Cortexden oyun bazen çalışıyor bazen okuma hatası veriyor.
Bazen switch den cortex i DF1 yapıyorum A500 ün orjinal sürücüsünden boot ettiğimde disk okuma hataları çıkıp duruyor. Disketi okuyamıyor. Sonra cortex i söküp tekrar disketten boot ettiğimde normal çalışıyor. Boot selector Switch i ölçtüm çok düzgün çalışıyor. Sizce nedeni ne olabilir. Neden sürekli okuma hatası alıp duruyorum.

Disk kopyalamaya çalışırken de yarıda kesiliyor. Sanki Cortex deki disket çıkarılmış gibi hata veriyor. Cortexdeki disketi okuyamadığı gibi birde SELECTOR.adf dosyasınıda bozuyor. Cortex çalışmıyor kitlenip kalıyor A500 kapatıp açsam bile çalışmıyor Flash a format atmadan düzelmiyor. Yüzde 80 ihtimalle Gotek in arızalı olduğuna inanıyorum.

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #682 : Mayıs 06, 2015, 15:13:16 ÖS »

Anlamadığım şey cortex i external porttan taktığım halde neden DF0 da disket okurken hata veriyor. Cortex orjinal Floppy sürücüsünün okumasını nasıl bozabiliyor.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #683 : Mayıs 06, 2015, 15:26:31 ÖS »

>xogen

Bahsettiğin programı kullanmadım, sen usb belleği HD Tune ile yüzey taraması yapmadan önce windows'ta normal format at bence.

Cortex'i external olarak kullanırken dahili mekanik sürücünün jumper'ını değiştirmiyorsun, D0'da kalıyor. Cortex'de ise  jumper bloğundan S1'i seçiyorsun. Boot selector'ın normal posizyonunda dahili mekanik sürücü DF0, external Cortex DF1 oluyor. Boot selector'ın diğer pozisyonunda (çaprazlama yaptığında) tersi oluyor.

Eğer Cortex'i external olarak bu ayarlarla kullanıyorsan ve sorun usb bellekten de kaynaklanmıyorsa Cortex'i internal DF1 yaparak denersin. Bu konuda bir yerlerde bahsettim, düz bir floppy data kablosu yeterli. Bir de orjinal power kablosuna ek yaparak Cortex'i beslemen gerekli. Gerçi external kablo üzerindeki power'ı da kullanabilirsin. Dahili mekanik sürücünün jumper'ı yine değişmiyor D0'da kalıyor, Cortex'in jumper'ı da yine S1'de kalıyor.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #684 : Mayıs 06, 2015, 15:40:33 ÖS »

Ben bunları yazarken Metallic çok daha pratik bir cevap vermiş. Benim yazdıklarım biraz teorik kaldı. Yine de kenarda dursun.

Amiga diske sürücülerinde sürücü kendisinin df0 veya df1 olduğunu bilmiyor. External sürücü kutusundaki devre drive select sinyallerinin sırasını değiştiriyor. Senin durumunda aynı anda hem internal hem external sürücüye _SEL0'a sinyali gidiyor olmalı. Switch bir şekilde yanlış çalışıyor veya eksik bağlanmış.

Bu switchlerin mekanik sürücüde çalışıp, emulatörde çalışmaması da olası. Emulatörün motor sinyaline ihtiyacı olmadığı için switch motorla sinyaliyle ilgili bir işlem yapıyorsa bu Gotek'e işlemiyor.
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2015, 15:42:10 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #685 : Mayıs 06, 2015, 16:22:26 ÖS »

>xogen

Bahsettiğin programı kullanmadım, sen usb belleği HD Tune ile yüzey taraması yapmadan önce windows'ta normal format at bence.

Cortex'i external olarak kullanırken dahili mekanik sürücünün jumper'ını değiştirmiyorsun, D0'da kalıyor. Cortex'de ise  jumper bloğundan S1'i seçiyorsun. Boot selector'ın normal posizyonunda dahili mekanik sürücü DF0, external Cortex DF1 oluyor. Boot selector'ın diğer pozisyonunda (çaprazlama yaptığında) tersi oluyor.

Eğer Cortex'i external olarak bu ayarlarla kullanıyorsan ve sorun usb bellekten de kaynaklanmıyorsa Cortex'i internal DF1 yaparak denersin. Bu konuda bir yerlerde bahsettim, düz bir floppy data kablosu yeterli. Bir de orjinal power kablosuna ek yaparak Cortex'i beslemen gerekli. Gerçi external kablo üzerindeki power'ı da kullanabilirsin. Dahili mekanik sürücünün jumper'ı yine değişmiyor D0'da kalıyor, Cortex'in jumper'ı da yine S1'de kalıyor.

Yani anladığım kadarıyla amiganın içindeki sürücü portuna iki sürücü çıkışı olan tek bir kablo takıp her iki sürücüyüde aynı anda tek kablodan bağlayabiliyoruz öylemi.

Bunun gibi bir kablo gerekiyor o zaman, twist yapmadan tabi

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #686 : Mayıs 06, 2015, 16:24:43 ÖS »

Ben bunları yazarken Metallic çok daha pratik bir cevap vermiş. Benim yazdıklarım biraz teorik kaldı. Yine de kenarda dursun.

Amiga diske sürücülerinde sürücü kendisinin df0 veya df1 olduğunu bilmiyor. External sürücü kutusundaki devre drive select sinyallerinin sırasını değiştiriyor. Senin durumunda aynı anda hem internal hem external sürücüye _SEL0'a sinyali gidiyor olmalı. Switch bir şekilde yanlış çalışıyor veya eksik bağlanmış.

Bu switchlerin mekanik sürücüde çalışıp, emulatörde çalışmaması da olası. Emulatörün motor sinyaline ihtiyacı olmadığı için switch motorla sinyaliyle ilgili bir işlem yapıyorsa bu Gotek'e işlemiyor.

Bendeki external kablosunun içinde herhangi bir devre görünmüyor. Bu SEL0 sinyali yüzünden olabilirmi yani?
Peki bu işin çözümü varmı?

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #687 : Mayıs 06, 2015, 16:35:46 ÖS »

>xogen   Evet o kablonun düz olanından gerekli. Ben senin external kablodan şüpheleniyorum esasında bakalım ne çıkacak =) Bu arada sen Cortex'i ve external kabloyu nereden temin ettin?

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #688 : Mayıs 06, 2015, 17:07:42 ÖS »

amigateknik den aldım. Dediğin gbi kabloyu bi kontrol etmem gerek bağlantılarda belki bi yanlışlık olabilir.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #689 : Mayıs 06, 2015, 20:52:09 ÖS »

>xogen   Cortex'i tek başına internal olarak denemeyi de ihmal etme. Yani mekanik sürücünün data ve power kablosunu Cortex'e takıp Cortex'in S0 jumper'ını kapatacaksın. Boot selector da normal konumunda olacak tabi. Bu şekilde bir numara çekiyor mu dene bakalım.
Sayfa: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 60   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: