Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: [1] 2 3 ... 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 189365 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 25, 2014, 20:21:45 ÖS »

arkadaşlar nostalji olarak  gördüğüm kadarı ile evine pc den atari makinası kabini yapan arkadaşlar sormak istediğim bunların jeton atma sitemi nasıl yapılıyor pcde bir sitem varmı yokmu yada bu yönde bir ihtiyaç varmı ?

Kendi geliştirdiğim oyun pedalı adlı bir cihaz var bu cihaz pc ye bağlandığında satandart klavye ve mouse gibi algılanır ve içerisine programlanan hangi tuş ise pedalına bastığınızda pc ye ilgili klavye tuşunu yada tuşları yollar ( kendi yazılımı ile basılıcak tuşun ayarlanması 30 saniye civarı zaman alır ve ayarlanınca ayarlanan tuş yenisi ayarlanıncıya kadar hafızasında kalır.)

Sormak istediğim bu cihazın elektronik devresini pcden yapılan kabin projelerinin tam olarak ihtiyacını karşılıyıcak şekilde değiştirsem bunu satabilirmiyim vede kabini olanların ne gibi ihtiyaçları olur.

örnek:
Jeton atınca Klavyeden tuşa basma işini bu devrem ile rahatlıkla halledebilirim

Bunun haricinde başka bir ihtiyaç varmı yoksa tek tuş jeton algılaması yeterlimidr ?

birde fiyat olarak 80 tl gibi bir fiyattan satılabilirmi sizce ?

« Son Düzenleme: Şubat 25, 2014, 20:27:18 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2014, 20:42:42 ÖS »

Bir tuş yetmez, iki oyuncu için 8 yön tuşu 12 buton 2 start buton 1 jeton olmak üzere toplam 23 tuş bağlantısı olması gerekiyor. https://www.ultimarc.com/jpac.html tarzı birşey yapsan daha mantıklı olur. Görüntü veren kısmı olmasa da olur, veya yavuzg'nin SCARTCADE veya yeni yapacağı CrtSim şemasını kullanabilirsin.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
devilx
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2014, 20:43:47 ÖS »

online oyunlarda kullanılan pedallar gibi birseymi sizin yaptıgınız?

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2014, 20:53:48 ÖS »

Bir tuş yetmez, iki oyuncu için 8 yön tuşu 12 buton 2 start buton 1 jeton olmak üzere toplam 23 tuş bağlantısı olması gerekiyor. https://www.ultimarc.com/jpac.html tarzı birşey yapsan daha mantıklı olur. Görüntü veren kısmı olmasa da olur, veya yavuzg'nin SCARTCADE veya yeni yapacağı CrtSim şemasını kullanabilirsin.
joistik kısmını herhangi bir joistiki bozarak yapılabiliyor gayet kolay  ben yaptım ordan biliyorum

ancak jeton  atmak için illa klavyeye basmak gerekiyor değilmi alternatif varmı ?

Start buton konusunu tam bilmiyorum oda klavyeden basmakmı gerekiyor gerkiyorsa çokta sorun değil.

Simon aslında benimki birazda araştırma ihtiyaç varmı satılabilirmi mevcut pedal devremi çok rahat çevirebilirim işe yarıyacaksa

1- Jeton atma işi kesinlikle klavyeden tuşa basmayı gerektiyor ve pc den kabin yapan birisi jeton atarak oynamak isterse çözümsüz kalıyor gibi bi şey diyebilirmiyiz.

2- start buton çok ta sorun değil kolayca eklenilebilir Kesin lazım diyebilirmiyiz ?

yani 2  buton algılayıp karşılığında 2 butona bassa yetermi ?
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2014, 20:57:59 ÖS »

online oyunlarda kullanılan pedallar gibi birseymi sizin yaptıgınız?
evet tam olarak bu işte kulanılıyor şu anda knight online karahan online rapelz online tibbi makinalarda ve bilgisayar kontrollü cnc tezgahlarda kulanılıyor hastane konusunda geçenelerde mikroskopta kulanılmak üzere vermiştim elektirik malzememsi imalatı yapan bir firmaya veriyorum ancak adet çok çok düşük kalıyor hepsini toplasan ayda 2 tane zor satılıyor onada çok şükür sikayetim yok ama başka pazarlar bulabilirsem fenada olmaz.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2014, 02:47:32 ÖÖ »

Simon aslında benimki birazda araştırma ihtiyaç varmı satılabilirmi mevcut pedal devremi çok rahat çevirebilirim işe yarıyacaksa

Arcade literatüründe o yaptığınız alete "keyboard encoder" deniyor. Maalesef ona yerli "arcade kabin yapanlar" piyasasında pek alıcı bulamazsın (Daha sitede benden başka yapan çıkmadı 2 senedir). aliexpress'de encoder dahil joystick ve 20 butonlu setler satılıyor 30-40 dolara. Artık kimse joypad hack'le bile uğraşmıyor. Ben 2 sene önce keyboard encoder olarak I-PAC kullanmıştım.

1- Jeton atma işi kesinlikle klavyeden tuşa basmayı gerektiyor ve pc den kabin yapan birisi jeton atarak oynamak isterse çözümsüz kalıyor gibi bi şey diyebilirmiyiz.

Hayır. MAME kullanacaksanız default coin butonu yerine herhangi bir joypad butonu da ayarlanabilir. Encoder veya joypad hack kullanıldığında jeton kanalı'nın sinyal telini ilgili buton/tuşa bağlıyorsunuz. Ben jeton kanalını I-PAC'in Coin (Keyboard 5 sanırım) girişine bağlamıştım.

2- start buton çok ta sorun değil kolayca eklenilebilir Kesin lazım diyebilirmiyiz ?

Start lazım.

Eski MAME kabin projeme bak istersen. Sonlara doğru jeton kanalı kısımları da var. Gerçi o zamanlar röle kullanmıştım ama...

http://www.emulasyonturkiye.org/viewtopic.php?f=9&t=2156

(Not: O zamanlar commodore.gen.tr ye yazmıyordum )

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2014, 08:41:38 ÖÖ »

Sadece jeton ve start butonu değil ama x-arcade tarzı joystick olarak yaparsan alıcı bulabilirsin bence.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2014, 18:56:49 ÖS »

Arcade literatüründe o yaptığınız alete "keyboard encoder" deniyor. Maalesef ona yerli "arcade kabin yapanlar" piyasasında pek alıcı bulamazsın (Daha sitede benden başka yapan çıkmadı 2 senedir). aliexpress'de encoder dahil joystick ve 20 butonlu setler satılıyor 30-40 dolara. Artık kimse joypad hack'le bile uğraşmıyor. Ben 2 sene önce keyboard encoder olarak I-PAC kullanmıştım.

Hayır. MAME kullanacaksanız default coin butonu yerine herhangi bir joypad butonu da ayarlanabilir. Encoder veya joypad hack kullanıldığında jeton kanalı'nın sinyal telini ilgili buton/tuşa bağlıyorsunuz. Ben jeton kanalını I-PAC'in Coin (Keyboard 5 sanırım) girişine bağlamıştım.

Start lazım.

Eski MAME kabin projeme bak istersen. Sonlara doğru jeton kanalı kısımları da var. Gerçi o zamanlar röle kullanmıştım ama...

http://www.emulasyonturkiye.org/viewtopic.php?f=9&t=2156

(Not: O zamanlar commodore.gen.tr ye yazmıyordum )

tamam anladım anlıyacağımı sanırım boşa uğraş olur satılması baya bi zor gibi duruyor bilgiler için teşşekürler.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2014, 01:38:56 ÖÖ »

Bu aparatı kullandığımızda arcade kabini JAMMA üzerinden PC'ye bağlıyoruz iyi de arcade kabinin kontrollerine PC üzerinden nasıl ulaşıcaz ? Yani sadece bu kartı bağlamak yetiyor mu ? Extra ayar gerekiyor mu kontrol ayarı vb. ?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2014, 01:55:27 ÖÖ »

boardun üzerinde dikkat edersen USB soketler var. Soldaki USB soketi PC'ye bağlıyorsun. board'un üzerinde bir keyboard encoder var. arcade kabindeki joystick ve butonlar kısıtlı tuşlu bir klavyeye dönüşüyor kısaca. bunlara basınca PC'ye karakter gönderiyor. Standart MAME tuş diziliminde...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 03, 2014, 15:55:41 ÖS »

boardun üzerinde dikkat edersen USB soketler var. Soldaki USB soketi PC'ye bağlıyorsun. board'un üzerinde bir keyboard encoder var. arcade kabindeki joystick ve butonlar kısıtlı tuşlu bir klavyeye dönüşüyor kısaca. bunlara basınca PC'ye karakter gönderiyor. Standart MAME tuş diziliminde...

Anladım. Teşekkür ederim. Ayrıca merak ettiğim bir hususta arcade kabinindeki ekrandan MAME oyun listesini görüp oyun seçebiliyor muyuz ? SCARTCADE'de olduğu gibi ekranda Windows XP'yi görebiliyor muyuz ?

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2014, 17:35:40 ÖS »

küçük bi ekleme yapayım. kabinimde joypad hack kullandım. ve başta A aksiyon tuşuna aynı zamanda STARTı da ekledim. Bir çok oyunda sorunsuz çalıştı ama sonra farkettim ki A ve startın aynı tuşta olması KOF serileri dahil bi kaç oyunda daha sorun yaşatıyor.

Birde PC ye 2 yerine 3 joypad takıp tüm yan fonksiyonları 3. joypade de verebiliyoruz diye biliyorum. jetonmuş startmış, yani tüm other controls listesini
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2014, 17:37:30 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2014, 18:30:13 ÖS »

küçük bi ekleme yapayım. kabinimde joypad hack kullandım. ve başta A aksiyon tuşuna aynı zamanda STARTı da ekledim. Bir çok oyunda sorunsuz çalıştı ama sonra farkettim ki A ve startın aynı tuşta olması KOF serileri dahil bi kaç oyunda daha sorun yaşatıyor.

Birde PC ye 2 yerine 3 joypad takıp tüm yan fonksiyonları 3. joypade de verebiliyoruz diye biliyorum. jetonmuş startmış, yani tüm other controls listesini

Dostum arada SCARTCADE veya UMSA olmadan yukarıda resimde görünen J-PAC JAMMA kartı PC'ye VGA ile bağladığımızda kabin ekranından Windows ekranını görebiliyor muyuz ?

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2014, 18:35:25 ÖS »

Görmemen için bi neden yok bence. Direk görüntü verir ama yine soft khz falan gerekir bence.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 03, 2014, 18:40:05 ÖS »

Soft khz seçenekleri gömülü geliyor sanırım bu J-PAC JAMMA tarzı donanımlarda çünkü resimde dikkatimi çekti PC HDD'lerin de olduğu gibi ufak parça ile bu JAMMA kartta da 15,31,25 khz ayarı yapabiliyoruz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: