Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 186930 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #240 : Haziran 11, 2014, 20:28:55 ÖS »

MAME'i açıyorum ya sistemde. Oyuna giriyorum. Oyun akış hızı çok yavaş. Klavyeden OK yaptıktan sonra ağır çekim tüm oyunlar nedense. Kullandığım MAME sürümü MAME PLUS 0.152 GUI versiyonu.

Sorun ne olabilir sence ?

Video gerekliyse video çekip göstereyim kasmayı.

SF2'de bile kasıyor. Rezalet yahu. 

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #241 : Haziran 11, 2014, 20:43:25 ÖS »

ayar sorunu gibi o

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #242 : Haziran 11, 2014, 20:51:12 ÖS »

ayar sorunu gibi o

İnce ayar çekmek lazım aynen. Biraz ayarları kurcalayacağım kasma geçecek kesin en azından bu sistemde kasmaması lazım. Ayıp yahu. Kahkaha

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #243 : Haziran 11, 2014, 21:01:43 ÖS »

farklı bi sürüm kur. 0dan sadece yavuzun dediği ayarları gir. başka bişeyi elleme. ayarladanda şimdiki rom directoryni göster. 1 eski sürümü falan bi dene.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #244 : Haziran 11, 2014, 21:06:17 ÖS »

Bu gece denicem dediklerini ve aklıma gelen herşeyi. Şuan arkadaşın ofisindeyim yalan oldu arcade işi. Gececiyiz bugün. Kahkaha

Başarılı olursam da yarına video hazırlicam kabinin içi, pc sistemi, j-pac'ı falan detaylı göstermeye çalışırım. Teknik detay beklemeyin ama bilgi sıfır bu yüzden size danışıyorum. 

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #245 : Haziran 11, 2014, 21:32:59 ÖS »

Mame ler cpu yuklendigi icin ondan yavass  ekran kartina yuklenmiyorr olsa iyi olurdu bende x965 4 cekirdeli var ancaa

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #246 : Haziran 11, 2014, 21:38:41 ÖS »

Directdraw  3d  gpu ayarlari var orda 3d aldinnmi olay bitiyor 

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #247 : Haziran 11, 2014, 22:20:59 ÖS »

@mesa, ArcadeVGA ayarlarının doğru çalışabilmesi için video ayarının DDRAW kalması lazım.

@orchid, multithreading 1, video ddraw, Triplebuffer 1, hwstretch 0, switchres 1 mi ayarlarında?

Bir de eğer hala o "desktop" tipi MAME türevlerinden (mameui, mameplus v.s.) kullanıyorsan gerçek MAME'e (commandline) geçmeni tavsiye ederim.

sonra da bir FE (örn. Hyperspin, mala v.s.) kur...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #248 : Haziran 11, 2014, 22:39:10 ÖS »

@mesa, ArcadeVGA ayarlarının doğru çalışabilmesi için video ayarının DDRAW kalması lazım.

@orchid, multithreading 1, video ddraw, Triplebuffer 1, hwstretch 0, switchres 1 mi ayarlarında?

Bir de eğer hala o "desktop" tipi MAME türevlerinden (mameui, mameplus v.s.) kullanıyorsan gerçek MAME'e (commandline) geçmeni tavsiye ederim.

sonra da bir FE (örn. Hyperspin, mala v.s.) kur...

Eve geçtiğimde bakıcam @yavuzg.

İş yerinde denemek için command-line MAME indirdim. Netten 2 rom attım denemelik. MAME'e girdim oyunlar gözüktü ve çalıştı ama command-line versiyonda mame.ini dosyası oluşmadı bile. Ayarları nasıl yapıcaz anlamadım. Config dosyası tarzı birşey mi var gözden kaçırıyorum ? Veyahut ayarları sağlayan bir GUI tarzı bir yazılım mevcut mu command-line MAME için ?

Bu arada Mala FE'i de indirdim ve nasıl kurulacağına ait dökümanı belleğe attım. Eve geçince uygulamaya çalışacağım.

ekleme: dayanamadım iş yerinde Mala FE deneyim dedim ve gördüm ki MAME için mame.ini dosyasını oluşturuyor. Artık yavaştan eve geçicem o zaman uğraşıcam baya.  Masum
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2014, 22:46:22 ÖS Gönderen: Orchid » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #249 : Haziran 11, 2014, 23:10:08 ÖS »

ekleme: dayanamadım iş yerinde Mala FE deneyim dedim ve gördüm ki MAME için mame.ini dosyasını oluşturuyor. Artık yavaştan eve geçicem o zaman uğraşıcam baya.  Masum

Bir çok FE kendi GUI'leri üzerinde MAME'e dair yaptığın ayarları arkaplanda MAME.ini ve daha birçok ayar dosyasına uygular. Hatta benim kullandığım FE'de (GameEx) ki en iyi/tercih edilen olmasa da ArcadeVGA ayarları bile var.

FE'ler kabin ortamları için var zaten...

MAMEUI, MAMEGUI v.s. gibi "pencereli" MAME versiyonları, ne bileyim, "bir heves" laptop'unda nostalji yapanlar için "pratik" çözümlerdir. Bu yüzden detaylı grafik ayarları yerine "her modda çalışan" ortalama ayarlar ile çalışırlar...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #250 : Haziran 12, 2014, 01:29:25 ÖÖ »

Abi yok olmuyor eve geleli 50 dakika oldu ama sırf şu işle 20dk ya yakın uğraştım sonuç 0. Ekranın ortasındayken kasılma yok ne zaman full screen oluyor cihaz can çekişiyor. Bu nedir ya valla kırıcam en sonunda. Kahkaha

Video yüklicem görün nasıl kastığını.

Tüm ayarları yaptım güya doğru olarak yine kasıyor kart mı bozuk nedir anlam veremiyorum bu işe.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #251 : Haziran 12, 2014, 01:31:51 ÖÖ »

Direct 3d yap fark olcakmi options dan

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #252 : Haziran 12, 2014, 01:32:35 ÖÖ »

Direct 3d yap fark olcakmi options dan

O zaman oyun hiç açılmıyor. @yavuzg bahsetmişti birkaç mesaj önce illa ddraw olması lazım diye.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #253 : Haziran 12, 2014, 01:33:21 ÖÖ »

Böyle oluyor. Bildiğin işkence. 

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #254 : Haziran 12, 2014, 01:35:40 ÖÖ »

Abi yok olmuyor eve geleli 50 dakika oldu ama sırf şu işle 20dk ya yakın uğraştım sonuç 0. Ekranın ortasındayken kasılma yok ne zaman full screen oluyor cihaz can çekişiyor. Bu nedir ya valla kırıcam en sonunda. Kahkaha

Video yüklicem görün nasıl kastığını.

Tüm ayarları yaptım güya doğru olarak yine kasıyor kart mı bozuk nedir anlam veremiyorum bu işe.

@orchid, hala MAME Plus ile mi uğraşıyorsun?

Bir de 20 dk uğraştın diye kırıp dökme Kahkaha ben 3 senedir uğraşıyorum, sabır

Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: