|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #150 : Mart 05, 2015, 11:29:12 ÖÖ » |
|
Sayfa sayfa gönderdiğinden kartonla destekli bir baloncuklu zarfta zart diye 1 haftada gelmişti diye hatırlıyorum. Hangi satıcıdan aldın? Rembrandlights dan mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XtremeG
|
 |
« Yanıtla #151 : Mart 05, 2015, 13:19:49 ÖS » |
|
Sayfa sayfa gönderdiğinden kartonla destekli bir baloncuklu zarfta zart diye 1 haftada gelmişti diye hatırlıyorum. Hangi satıcıdan aldın? Rembrandlights dan mı?
Evet abi Rembrandlights'tan aldım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #153 : Mart 05, 2015, 14:54:22 ÖS » |
|
İyiymiş bu Voltera. Kargosu margosu epey para eder ama.
|
|
|
|
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
|
Voltron
|
 |
« Yanıtla #154 : Mart 06, 2015, 10:23:28 ÖÖ » |
|
Benim de bir sorum olacak, daha çok yapılmış bir PCB nin onarımı ile ilgili. O yüzden yeni konu açmak yerine buraya yazayım dedim.
Plaket üzerinde Lehim tutmayacak derecede hasar görmüş, kopuk devre yollarının veya kompuş lehim noktalarının onarımında kablo ile birleştirilmesi haricinde bir de lehim tutan iletken gümüş boyalardan bahsediliyor. Bu karbon kontakt boya ile aynı şey mi acaba kafam karıştı. Bunlardan kullanan var mı acaba ? Eğer böyle bir şey işe yarıyorsa hemen sipariş vereceğim. Elimdeki el yapımı eski devreler, bazı A500 klavye membranlarını, hatta chiplerin hasarlı lehim kontaklarını onarmak için işe yarayabilir sanki.
|
|
|
|
|
|
Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #155 : Mart 06, 2015, 10:39:48 ÖÖ » |
|
Gümüş boya membranda veya iki nokta arasındaki kopukluklarda "belki" işe yarayabilir ancak lehim tutmaz zira zaten çok ince bir tabaka oluşturuyor, muhtemelen ya yanar ya da zaten çizilip dökülür... ayrıca boyayı sürdüğün yüzeyde esneme olmaması gerekiyor yoksa boya da çatlayıp dökülüyor.
ümit bağlamanı tavsiye etmem zira minicik şişesi bile pahalı ve içinden çıkan "oje" fırçası kılıklı fırça ile çok ince hatlar çizmek zor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Voltron
|
 |
« Yanıtla #156 : Mart 06, 2015, 11:14:58 ÖÖ » |
|
Gümüş boya membranda veya iki nokta arasındaki kopukluklarda "belki" işe yarayabilir ancak lehim tutmaz zira zaten çok ince bir tabaka oluşturuyor, muhtemelen ya yanar ya da zaten çizilip dökülür... ayrıca boyayı sürdüğün yüzeyde esneme olmaması gerekiyor yoksa boya da çatlayıp dökülüyor.
ümit bağlamanı tavsiye etmem zira minicik şişesi bile pahalı ve içinden çıkan "oje" fırçası kılıklı fırça ile çok ince hatlar çizmek zor.
Aydınlattığın için çok teşekkürler yavuzg abi hiç girmeyeyim bu işe. Plakette lehim tutmayan kopuk yüzeye de lehim tutacak bir yüzey yapıştırmalıyım belki de. Mesela ince kablo, yassı metal plaka, ya da başka bir boarddan sökeceğim bakır lehim yolu vs...
|
|
|
|
|
|
Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #158 : Mart 15, 2015, 20:08:09 ÖS » |
|
Matkap standının kesinlikle faydası olur. İş hacmine bağlı olarak PCB matkabı almayı da düşünebilirsin. Bir örneği linkte var. http://www.robotistan.com/Mini-Drill-12V-DC-PCB-Matkabi-Mini-El-Matkabi,PR-1152.htmlTaşlama ise bence bu iş için fazla lüks. Pertinaksı ütüyle ısıttıktan sonra makasla kağıt keser gibi kesilebiliyor. Başka işlerde de lazım olacaksa alınabilir. Bu değil ama Dremel, benim en sevdiğim el aleti. Matkaptan daha çok işim düşüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #159 : Mart 16, 2015, 00:22:01 ÖÖ » |
|
O kombinasyon PCB delmek için "hassasiyet" arıyorsan sorun çıkartır. Özellikle çift taraflı PCB yapacaksan ve deliğin öteki tarafından hassas bir hizalamayla geçmesini istiyorsan ve delik çapı senin için önemliyse benim tercihim (ve kullandığım) kombinasyon bu;  Matkap ve matkap aparatı senaryolarında motorun salınmasından ötürü PCB deliği istediğinden geniş açılır hep. Bu benim kullandığım mini sütun matkap kayış mekanizması ile çalıştığından salınım ve deliğin genişlemesi gibi sorunlar yaşamıyorum. Örneğin 0.8 mm'lik karbit uç kullanıyorsam PCB'de açılan deliğin çapı tam olarak 0.8mm oluyor.  AYrıca ben PCB kesmek için bunu kullanıyorum;  Adetli PCB üretiminde çok düzgün ve pratik sonuçlar almak istiyorsan tavsiye ederim. Ayrıca el matkabına takılan disk senaryosunda diskin matkaba olan 90 derecelik açısından ötürü düzgün kesim yapamama gibi sorunlar yaşarsın. Üstelik "elinde" yaptığın kesimlerde bir müddet sonra dikkatin dağılır ve mutlaka ters bir hareket yapıp 70 küsür lira ödeyip aldığın elmas diski de kırarsın   PCB keserken dişleri olan disk değil elmas uçlu disk kullanmalısın (PCB malzemesi fiberglass'dır. Fiberglass = cam. Dolayısıyla elmas uç dışında kullanacağın herhangi bir disk 1 PCB kestikten sonra körlenir). Alet ile birlikte gelen diski sök ve bir kenara koy. Onunla balsa falan gibi yumuşak tahtalardan başka bir şey kesilmez. Elbetteki bunlar benim tercihlerim. Farklı bütçeler farklı senaryolar için senin tercih ettiklerin gibi farklı ürün kombinasyonları da yapılabilir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 11:34:40 ÖÖ Gönderen: yavuzg »
|
|
|
|
|
|
Gringo
|
 |
« Yanıtla #160 : Mart 17, 2015, 15:39:43 ÖS » |
|
@yavuzg hocam çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Ben de pozlama şeklinde devrelerimi yapıyorum lakin zaman fırsatım olmadığından dolayı bir türlü üstüne düşemediğim bir konu vardı. O da filmi plakate aktarırken genelde ütü kullanıyorum fakat laminasyon cihazı olursa daha iyi ve kolay olacağı kanaatine vardım. Sizin kullandığınız laminasyon cihazı kaç micron diye geçiyor? Piyasada özellikle tavsiye edebileceğiniz, en azından plaketi rahatça geçirebilecek bir laminasyon cihazı ne olur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gringo
|
 |
« Yanıtla #161 : Mart 17, 2015, 15:55:55 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #162 : Mart 17, 2015, 16:40:45 ÖS » |
|
Gringo, forumun tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız, sizi biraz daha yakından tanıma şansımız olur... teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gringo
|
 |
« Yanıtla #163 : Mart 17, 2015, 17:13:51 ÖS » |
|
Gringo, forumun tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız, sizi biraz daha yakından tanıma şansımız olur... teşekkürler. Teşekkür ediyorum, başlığı açtım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #164 : Mart 17, 2015, 17:16:36 ÖS » |
|
Sizin kullandığınız laminasyon cihazı kaç micron diye geçiyor? Piyasada özellikle tavsiye edebileceğiniz, en azından plaketi rahatça geçirebilecek bir laminasyon cihazı ne olur?
Bilmem. Kırtasiyedeki en ucuz laminasyon cihazı diye almıştım bunu  Markasını bile unuttum, yazının başlarında fotoğraflarda olacak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|