selamlar arkadaşlar, bu konuya bir süredir ilgi alaka gösteremedim. hem işlerim yoğundu hem de @joker_'in speccy'leri ile uğraşıyordum.
neyse son yaptığım testlerde kutunun içine koyduğum "hediye" niteliğindeki VGA kablonun gerçekten sadece "VGA" kablo olduğunu ben de farkettim. Bildiğiniz üzere VGA aslında genel bir terim haline dönüşmüş olsa da aslında sadece 640 x 480 çözünürlüğe verilen bir ad.
Neyse, kısaca ofiste sahiplerini bekleyen 1-2 CRTSIM'den 1 no'lu olanı aldım ofisteki HP LCD'lerin kutularından çıkmış (ve DVI/HDMI ile bağladığımızdan kullanmadığımız) kaliteli VGA kablolar ile denedim.

1024 x 768 çözünürlük üzerinde evet çoook hafif bulutlanma oluyor ancak çok değil. Dandik kabloda durum çok daha kötü...
Önerim refresh'i 60Hz'den monitörünüzün desteklediği maks refresh'e alın (örn 75, 85Hz) o zaman bulutlanma çok daha azalıyor.
Bir iki test yaptım: Metal Slug

ve biraz da nostalji

Öncesi:

Sonrası:

Hatta yeni galactica'ya da biraz nostalji katayım dedim

Son sezon son bölüm son görüntüler

Son olarak, hatırlatma, sıkıntı yaşayanlar veya memnun kalmayanlar (yav bi heves aldık ama ne işe yarıyor bu, 40 liramız gitti durduk yere v.s. diyenler

) aleti geri gönderebilir

sıkıntı yok yani...