Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 24   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CRTSIM - Scanline Generator  (Okunma Sayısı 223429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #240 : Temmuz 16, 2014, 17:07:43 ÖS »

Abi peki bunu MAME tabanlı arcade kabinde J-PAC arayüzü ile denesek nasıl sonuç alırız ? Aklıma böyle bir durum geldi şimdi. Senin düşünceni merak ediyorum.

Arcade kabinde CRT monitör varsa zaten CRTSIM gereksiz...

Ancak MAME veya XXX-in-1 türü kabin projelerinde CRT monitör koymak yerine bu tarz bir cihaz kullanmak çok yaygın. Sebebi CRT monitör kaba, ağır ve doğal bir eni/kalınlığı var. Bunun yerine ince bir LCD monitör + SLG kullandığında CRT Tüp olmadığından hem arkası daha dar bir arcade kabin yapabiliyorsun (yer avantajı) hem de yok de-gauss edeceksin, yok deflection coil bozuldu, yok sağa ayar yok sola ayar derdinden kurtuluyorsun.

Tabii tercih meselesi, gerçek CRT'nin yerini "SIM" tutmaz

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #241 : Temmuz 16, 2014, 17:08:22 ÖS »

Cihaz hakkındaki 2. videom buyrun:

LCD de ilk kez çekim esnasında denediğim için, gözlemlerim sırasında mallaştığım anlar var

cengiz, şimdi izledim. valla sabırla bir sürü senaryoda bir taraftan çekim yaparak bir taraftan da incelediğin "şey" hakkında yorum yapabilmene hayranım. ben olsam kekeler 10 defada çekemezdim

çok güzel bir çalışma olmuş. ben sadece screen shot paylaşıyordum senin inceleme videoların da olayı tamamlamış. en azından bu SLG kavramı nedir diye merak edenler canlı canlı görmüş oldular...

emeğine sağlık...
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2014, 17:29:35 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #242 : Temmuz 16, 2014, 17:56:12 ÖS »

@simon Teşekkürler Birde oyuncak incelemesi vardı, izleyeyim dediğin. Hatırlatayım dedim

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #243 : Temmuz 16, 2014, 19:37:03 ÖS »

Onu da izledim ama yorum yapmayı unutmuşum.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #244 : Temmuz 16, 2014, 19:49:53 ÖS »

@yavuzg Ben simoına yazarken yazmışın galiba ben de yazdığını görmedim. Teşekkürler güzel yorumların için ama "editing/düzenleme" olmasa bakakaldığım kekelediğim anlar benim de çok oluyo :)HEAVY EDITING oluyo bazen

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #245 : Temmuz 16, 2014, 20:00:21 ÖS »

Abi peki bunu MAME tabanlı arcade kabinde J-PAC arayüzü ile denesek nasıl sonuç alırız ? Aklıma böyle bir durum geldi şimdi. Senin düşünceni merak ediyorum.

Ancak MAME veya XXX-in-1 türü kabin projelerinde CRT monitör koymak yerine bu tarz bir cihaz kullanmak çok yaygın. Sebebi CRT monitör kaba, ağır ve doğal bir eni/kalınlığı var. Bunun yerine ince bir LCD monitör + SLG kullandığında CRT Tüp olmadığından hem arkası daha dar bir arcade kabin yapabiliyorsun (yer avantajı) hem de yok de-gauss edeceksin, yok deflection coil bozuldu, yok sağa ayar yok sola ayar derdinden kurtuluyorsun.

Abi peki lcd ekranlı ve pc tabanlı bir arcade cihazı alsam mini arcade, mini atari türevleri vb. senin CRTSIM'i araya soksam nasıl olur ? Bence kulağa hoş geliyor. Ofise de bir tane mini arcade cihazı alıcam çünkü oraya kocaman kabin koyamam yoksa topa tutarlar çok fena.
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2014, 20:02:54 ÖS Gönderen: Orchid » Logged

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #246 : Temmuz 16, 2014, 23:11:02 ÖS »

Yavuz kaç gündür özel mesaj atıyorum ama dönüş olmadı abi, uyarı da gelmiyor mesaj kutusu dolu gibi. Bir kontrol edebilir misin?

Bir garip COMMODORE fanatiği...
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #247 : Temmuz 16, 2014, 23:46:43 ÖS »

Abi peki lcd ekranlı ve pc tabanlı bir arcade cihazı alsam mini arcade, mini atari türevleri vb. senin CRTSIM'i araya soksam nasıl olur ? Bence kulağa hoş geliyor. Ofise de bir tane mini arcade cihazı alıcam çünkü oraya kocaman kabin koyamam yoksa topa tutarlar çok fena.

Volkan tam da benim aklımı okumuşsun.Ben de tayin mevzuları olduğu için mini bişeyler düşünüyorum.Malum taşıması kolay,32 inç lcd veya led tv'ye bağladın mı en azından arcade kabin arzularımı bir nebze törpüler.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #248 : Temmuz 16, 2014, 23:57:30 ÖS »

Yavuz kaç gündür özel mesaj atıyorum ama dönüş olmadı abi, uyarı da gelmiyor mesaj kutusu dolu gibi. Bir kontrol edebilir misin?

hayır kesinlikle benim eşşekliğim! resmen unuttum. hayır ofiste duruyor CRTSIM'ler ona da uyanamadım. lütfen kusura bakma. yarın gönderiyorum CRTSIM'ini... adresini göndermişmiydin?

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #249 : Temmuz 17, 2014, 00:03:08 ÖÖ »

hayır kesinlikle benim eşşekliğim! resmen unuttum. hayır ofiste duruyor CRTSIM'ler ona da uyanamadım. lütfen kusura bakma. yarın gönderiyorum CRTSIM'ini... adresini göndermişmiydin?

Estağfurullah ne demek, tahmin ettim arada kaynamış olabileceğini gayet normal bu tempoda Göndermiştim ama tekrar yolluyorum şimdi

Bir garip COMMODORE fanatiği...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #250 : Temmuz 17, 2014, 00:04:48 ÖÖ »

aynen. dar kabin yapmak isteyen veya dar LCD'li bartop ve kokteyl yapanlar için birebir. MAME'de bi şekil software ile kurtarabiliyorsun bi nebze ancak esasesen 60-in-1, Game ELF, vs tarzı VGA çıkışı (640x480'e upscale edilmiş) olan çoklu arcade oyun kartları ile kullanılıyor.

tabii bir de normal CGA/EGA çıkış veren arcade kartlarını GBS 82xx gibi ucuz bir upscaler ile VGA'e dönüştürüp ucuz LCD monitör kullananlar araya bu tarz SLG koyup scanline'larına kavuşuyorlar

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #251 : Temmuz 17, 2014, 00:14:57 ÖÖ »

bu arada farkedildi mi bilmiyorumda proje duyurulduğu gün avatarıma scanline koymuştum

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #252 : Temmuz 17, 2014, 00:16:31 ÖÖ »

bu arada farkedildi mi bilmiyorumda proje duyurulduğu gün avatarıma scanline koymuştum

ben o hep vardı zannediyordum

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #253 : Temmuz 17, 2014, 00:22:29 ÖÖ »

yoktu
bunu kullandım başından beri :

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #254 : Temmuz 17, 2014, 00:22:49 ÖÖ »

Volkan tam da benim aklımı okumuşsun.Ben de tayin mevzuları olduğu için mini bişeyler düşünüyorum.Malum taşıması kolay,32 inç lcd veya led tv'ye bağladın mı en azından arcade kabin arzularımı bir nebze törpüler.

Engin sende beni kaleci yaptın ayıp oluyor ama. Kahkaha @yavuzg'den aklına gelsin benim ismim.

aynen. dar kabin yapmak isteyen veya dar LCD'li bartop ve kokteyl yapanlar için birebir. MAME'de bi şekil software ile kurtarabiliyorsun bi nebze ancak esasesen 60-in-1, Game ELF, vs tarzı VGA çıkışı (640x480'e upscale edilmiş) olan çoklu arcade oyun kartları ile kullanılıyor.

tabii bir de normal CGA/EGA çıkış veren arcade kartlarını GBS 82xx gibi ucuz bir upscaler ile VGA'e dönüştürüp ucuz LCD monitör kullananlar araya bu tarz SLG koyup scanline'larına kavuşuyorlar

İstanbul'a döneyim macera kaldığı yerden tam gaz devam edecek gibi. Kahkaha Teşekkürler. Bu arada 3 hafta sonra haber vericem kargo için.

Sayfa: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 24   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: