Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımiFlop USB Floppy Controller (Kendi Projem)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: iFlop USB Floppy Controller (Kendi Projem)  (Okunma Sayısı 65845 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Mart 14, 2014, 15:17:33 ÖS »

Aslında bu regulatörden de kurtulmak mümkün olabilir, bunun yerine bir switch transistor kullanarak bu işi PIC32 de yapabilir belki, bu opsiyonu da değerlendirmekte fayda var. Akım ihtiyacı düşük olsa aslında bobin ve PIC32'den PWM çıkış ile boost converter yapıp 12V regulasyonu da zener ile sağlanabilirdi.

tolga, çok cin gördüm seni bu konuda

valla bravo benim aklıma hiç gelmemişti bu optimizasyon. demek bu yüzden MCU forumlarında PWM ile power supply yapımı konuları uçuyor, hiç oralı olmamıştım...

Amaniiiiin fiyatı yükseltiyorlar, ben harici beslerim, adaptör takarım olmadı pille beslerim, hacılar siz yazılımı son haline getirin hele Kahkaha Kahkaha Kahkaha

bilakis, tolga fiyatı düşürücü bir fikir söylüyor (benim söylediğim entegre neredeyse duvar tipi harici güç kaynağı kadar pahalı aslında). günün sonunda adaptör/güç kaynağı tolga'nın pakete dahil olmasa da "birisi" cihazı çalıştabilmek için bunu temin etmek zorunda ki o birisi de "son kullanıcı".

eğer USB'den 5V çalıp PIC PWM ile 12V'a çıkartabiecek minik bir katman her halükarda bir voltaj regülatör (ve saz heyeti) veya harici bir adaptör senaryosundan daha ucuza gelecektir...

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Mart 14, 2014, 15:25:30 ÖS »

Evet çok cinimdir . Tabii burada PIC32'in diğer işleri yaparken bir taraftan bunu da kotarabilir mi, ya da pinler yeterli gelir mi falan gibi başka faktörler de var, günün sonunda tasarım daha basit olsun diye ayrı regulatöre de dönülebilir ama bu opsiyonu değerlendirmek lazım.

Onun haricinde Yavuz güzel özetlemişsin durumu. Zaten harici adaptörden kurtulabiliyorsak bu her türlü iyi olur, çok daha pratik ve derli toplu olur, bir kablo bağlantısı da eksilir. Bahsettiğin saz heyeti de önemli, 7805 lineer regulator olduğu için 12V'dan beslerken heatsink lazım ufak da olsa, ayrıca power girişi için konnektör falan, onlardan da kurtulmuş oluyoruz.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Mart 14, 2014, 15:39:03 ÖS »

.. 7805 lineer regulator olduğu için 12V'dan beslerken heatsink lazım ufak da olsa, ayrıca power girişi için konnektör falan, onlardan da kurtulmuş oluyoruz.

7805 "prensip icabı" ısınıyor, nalet şey! evet kat kat ucuz ama herif durduk yere, neredeyse hiç güç çekmesen bile, ısınıyor. Sanırım 12V-5V drop voltajından... Yani teorik olarak ortada kaybolan bir 7V var, nereye gidecek o enerji? Küresel ısınmaya Kahkaha

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Mart 14, 2014, 15:50:36 ÖS »

Evet zaten verimli bir çözüm derken bu durumları kastetmiştim, sonuçta USB portunun belli bir akım kapasitesi var, onu aşmamak için gücü har vurup harman savurmamak lazım. 7805 de aslında iyidir hoştur taş gibidir kolay kolay bozulmaz mesela o kadar ısınmaya rağmen ama verimsiz işte.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Mart 15, 2014, 14:21:49 ÖS »

Ben ürün hazır olur olmaz bir tane alabilir miyim ? Kutulu tercihim.Uygun marka floppy de söylerseniz onu da hemen alırım.Böylece sistem hazır olur.A500 driver ım ölmediyse ve elimde disketlerde yapısal bir hasar yoksa (içlerindeki oyunlar hep hata veriyor biryerde) yaşadık Kahkaha.
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Mart 15, 2014, 14:38:58 ÖS »

Daha işi var projenin, aceleye gerek yok. Projeye az vakit ayırabiliyorum o yüzden vakit alacak biraz daha. Ama merak etmeyin üretime geçtiğimizde herkese yetecek kadar yaparız Kahkaha.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Mart 16, 2014, 00:09:57 ÖÖ »

sadece 5v ile çalışan floppyler olabilir. usb floppylerde bunu nasıl yapmışlar bakmak lazım. voltajı 5 ten 12 ye arttıran entegreler var ama maliyeri 3 usd civarı. pwm ve zener ile yapabilirsen pic32 bunun için hem diğer işler ile ilgilenip hemde pwm ye kayıpsız zaman ayırabilir. aslında pic18 sadece pwm ile biplerken pic32 hem şarkı söyler hem oynar.

this is amiga speaking.
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Mart 16, 2014, 01:21:43 ÖÖ »

Modern 3.5" floppy'ler zaten genelde sadece 5V ile çalışıyor. Ama önceden de dediğim gibi 12V isteyen floppy'ler (özellike 5.25" olanlar) olabilir, PIC32'nin de dahil olduğu verimli ve ucuz bir çözüm olabilirse güzel olacak.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Mart 16, 2014, 03:34:57 ÖÖ »

Şu forumda son aylarda geliştirilen projeler çok özendiğim amiga.org'u geçti ya, inanamıyorum. Yarın biri bir FPGA projesiyle çıkıp gelse şaşırmayacağım.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Mart 16, 2014, 14:12:32 ÖS »

Tolga 5.25 kullanmak isteyenlerde harici güç kaynağı kullansın bence. güç tüketimi devrede soruna neden olabilir. benim araştırdığım usb 5 to 12 entegresi 0.5A max güç veriyordu. daha iyileri olabilir ama sadece bu nedenle proje ertelenmesin. inan mk4 pci kartım var yeni anakartlarda pci slotu bulana kadar bir çok modeli eledim ve daha pahalıya mal oldu. şimdide snazzi capture kartımı ses kartınımı yoksa mk4 ü mü takayım bilmiyorum. ses kartımı sırf bu nedenle yeniledim. ayrıca amiga için taptığın ufe ve tfe floppy emulatörlerden birer tane almak isterim. bu projeleri tamamlayabildinmi? amiga 1200 için kasa içi ve sd kart listesini tv ekranına yansıtacak bir çözüm veya amiga600 için benim için çok faydalı olur. amiga 1200 öncelikli Masum)

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Mart 16, 2014, 14:26:13 ÖS »

UFE üretimi için bayağ uğraştık..Mücadele ettik ama üretim sorunları nedeniyle sonuç alamadık... Bence farklı çözümlere bakmalı değerlendirmelisiniz...

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Mart 16, 2014, 15:34:15 ÖS »

bende en az 7 adet amiga var ama en az 1000 adet floppy disket, 10 kadar yeder disk driver, yaklaşık 10 kadar floppy emulatör Masum)
1 a1200
2 a600
1 a500 plus
3 a500
uygun fiyata bulursam bir a3000 yada a4000'de eklemek istiyorum.
pc de nasıl ekran kartı önemli ise amigada floppy önemli benim için.

UFE üretimi için bayağ uğraştık..Mücadele ettik ama üretim sorunları nedeniyle sonuç alamadık... Bence farklı çözümlere bakmalı değerlendirmelisiniz...

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Mart 16, 2014, 15:43:44 ÖS »

uygun fiyatlı pcb yapan yerler var. metaş pcb. Özkan biliyor. adede göre tane fiyatı uygun olurdu. önce almak isteyenler bütçeye kaynak sağlardı ön ödeme ile.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Mart 16, 2014, 15:47:28 ÖS »

iFlop alabilirsen sen yinede şükret diyeyim

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Mart 16, 2014, 16:51:10 ÖS »

Ufe de oldugu gibi iflop dada tester olmaya adayim

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: