Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bartop kabin projem  (Okunma Sayısı 115902 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Nisan 28, 2014, 16:22:19 ÖS »

macun aldın mı? (Ön taraf için ve vida deliklerini kapatmak için)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Nisan 28, 2014, 16:23:27 ÖS »

kil gibi kokan su bazlı macunlar var 15 dk'da kuruyorlar, onlardan al. zaten minik kutucuklar şeklinde satılıyor... bir de macunu sürmek için ucuz bir mala...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #62 : Nisan 28, 2014, 17:56:38 ÖS »

Oyun hamuru gibi görünen koyu kahve rengi bir macun aldım. Üzerinde dediğin gibi 15 dakikada kurur yazıyor.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Nisan 28, 2014, 18:28:45 ÖS »

evet o. onlar renk renk. gerci rengi onemli degil, ben genelde acik renk olanindan aliyorum, hani koyu renk olani baska biseye benziyo da Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Nisan 28, 2014, 22:36:01 ÖS »

Bu gün Koçtaş'tan bol miktarda menteşe ve kapağın arkasını kapatmak için ahşap (Balsa) aldım. Balsa çok yumuşak kolay işlenen bir malzeme ama aynı zamanda çok dayanıksız. Benim tercih etme sebebim arabasız gitmiştim ve balsa'nın ebatları elde taşımaya çok uygundu Kahkaha

Dün akşam panellerin çıtalarını tutkalla sabitlemiş ve kurumaya bırakmıştım. Kapağın üzerindeki anahtar deliğini de delmiştim. Bu akşaşam menteşe deliklerini deldim ve montajını yaptım. Malesef daha önce başka bir yerde deneme yaptığım halde ilk seferinde yanlış delmişim. Yeni aldığım menteşelerin çapı daha önce kullandıklarımdan farklıymış. Kapakta delecek yer kalmayınca tek menteşeyle tutturmak zorunda kaldım. Sonuç yine de idare eder diyorum. Resimler aşağıda.

Kapağın montajı bittiğine göre artık gönül rahatlığıyla aly ve üst panelleri takabilirim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Nisan 28, 2014, 23:37:37 ÖS »

balsa iyi fikirmiş. zaten aralığı kapatsın yeter. önceki açtığın delikler büyük mü geldi küçükmü? aslında deliğe cuk oturması gerekmiyor menteşenin. büyükse biraz talaş + beyaz tutkal ile yapacağın macunla deliği hafif doldurup menteşenin kafasını içine sokabilirsin. öylece ertesi güne kadar taş gibi olur.

bu haliyle de fena olmamış gibi. eğer sağlamsa sorun yok...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Nisan 28, 2014, 23:53:07 ÖS »

Sorun boyut değil delikler çok uzakta kaldığı için menteşenin kolu kapağa çarpıyordu.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Nisan 29, 2014, 00:18:27 ÖÖ »

gavurların bu gibi durumlar için kullandığı bir macun var; bondo

bizde varmı ki böyle bir şey acaba?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Nisan 29, 2014, 00:21:10 ÖÖ »

süper deve'nin intikamı desene... neyse boşver böyle de güzel olmuş

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Nisan 29, 2014, 08:30:07 ÖÖ »

O kapakla daha fazla uğraşmam artık. Deliği macunla doldursam bile orası daha yumuşak kalacak. Tekrar üzerinden delik açarken matkabı sabit tutamam.

Bu taslarla develerle uğraşırken programın çok gerisine düştüm. Bu akşamki hedefim alt ve üst panelleri birleştirmek, arka kapağın menteşe deliklerini açmak ve ilk kat ahşap koruyucuyu sürmek.
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2014, 08:32:05 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #70 : Nisan 29, 2014, 22:40:00 ÖS »

Suntayla mücadelem sürüyor.

Planladığım gibi üst ve alt panellerin montajını yaptım. Arka tarafa menteşeler için ikinci bir çıta ekledim. Tutkalların kuruması için bir saat kadar bekleyip macuna giriştim. Son resimde kargoda kırılan köşenin macunla tamir edilmiş görüntüsü var. Tabi bu bir günde olmadı. Macunun kuruması için ince katlar halinde sürümesi gerekli. 3 gündür gidip gelip macun sürüyorum o köşeye.  Kahkaha

Bu gün dremeli hiç elimden bırakmadım. Uzun gelen çıtayı kısaltmak, detayları zımparalamak vb. kırk türli ufak ama sıkıntılı detayı dremelle çözdüm. Önemli bir not: Yavuz gri renkli vidaları peynir gibi kesen demir kesme diski, senin gönderdiğin siyah renkli vidaları kesmiyor.

* IMG_7582.jpg (186.13 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1356 kez.)

* IMG_7583.jpg (217.45 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1285 kez.)

* IMG_7584.jpg (155.71 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1425 kez.)

* IMG_7585.jpg (119.61 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1404 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Nisan 30, 2014, 00:19:02 ÖÖ »

Son resimde kargoda kırılan köşenin macunla tamir edilmiş görüntüsü var. Tabi bu bir günde olmadı. Macunun kuruması için ince katlar halinde sürümesi gerekli. 3 gündür gidip gelip macun sürüyorum o köşeye.  Kahkaha

Gördükçe içim sızlıyor. Hayvanlar nasıl atıyorlarsa kutuyu 18mm kalınlığındaki suntayı kırmayı becermişler. Düşürdü kesin kargocu...  Bi de dikkat ettiysen tembihledim kutya kırılacak eşya sticker falan yapıştırttım. O olmasa ne olacaktı acaba? Bereket plexy'ler sağlam çıktı. Gerçi onları parçaların arasına sarıp sarmalayıp istiflemiştim...

Neyse kısmet diyelim...

Bu gün dremeli hiç elimden bırakmadım. Uzun gelen çıtayı kısaltmak, detayları zımparalamak vb. kırk türli ufak ama sıkıntılı detayı dremelle çözdüm. Önemli bir not: Yavuz gri renkli vidaları peynir gibi kesen demir kesme diski, senin gönderdiğin siyah renkli vidaları kesmiyor.

Bak sana da pratik oluyor bu proje Dremel konusunda, ne güzel...

O siyah vidaları gavurların forumlarından öğrendim. Amerikalıların evleri sunta ya, bu vida türüne "Dry wall" vidası diyorlar. Yani adamların evlerinin duvarlarını monte ettikleri vida. Garip bir malzeme. Demir tozundan falan mı yapıyorlar ne.

Bütün kabinleri bu vidalar ile yapıyorum.

Bu arada arka kapının menteşeleri için ek bir çıta (ben sunta parçası düşünmüştüm) daha monte edilmesi gerektiğini bulacağını biliyordum

Bu proje/tasarım ile temelde bir arcade kabinin "pratikte" nasıl yapılması gerektiğini de görmüş oldun (teorik tasarımla pratiğin buluştuğu an!) senin elin bundan sonra bir büyük boya geçer bence Kahkaha yeteneğin var zira...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Nisan 30, 2014, 00:29:05 ÖÖ »

Sonunda ahşap koruyucuyu sürdüm de rahatladım biraz. Bir şeyler daha yazmak istiyorum ama fazla tinerden kafam dumanlı 

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Nisan 30, 2014, 00:32:31 ÖÖ »

her seferinde "ulan bi daha boya yapmıcam, kaplama yapıcam" diyorum sonra bi şekilde kendimi yine boya yaparken buluyorum.

tinerden midir nedir? Kahkaha

Birmiş son halinin bi resmini çek bayılmadan bari Kahkaha

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Nisan 30, 2014, 07:39:45 ÖÖ »

Az kaldı bitmesine,partiye yetişirse,bir el oynarız Kahkaha
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: