Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bartop kabin projem  (Okunma Sayısı 115953 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #105 : Mayıs 04, 2014, 16:47:21 ÖS »

@LW3D stand by
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2014, 22:34:19 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #106 : Mayıs 05, 2014, 10:00:00 ÖÖ »

Yavuz'un paha biçilemez katkılarıyla geçen sene hayal bile edemeyeceğim kabin projesini hayata geçirebildim. Fotoğraflar videolar bol miktarda çekildi. Kısa sürede buraya eklenecektir. Sabah kendimi instagramda gördüm

Aynı zamanda güzel bir field test oldu. Herkesin görüşlerini not aldım. Ufak revizyonlar yapabilirim veya gözümü karartıp komple bütün kabini yenileyebilirim. Biraz kafamı toplayayım aldığım notları da buraya yazacağım.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Mayıs 05, 2014, 11:08:52 ÖÖ »

seyrettim sizi (live) kabinin başında baya bi uğraşıyordunuz. sonlara doğru eğlenen yüzler gördüm kabinin önünde (sanırım oyun oynanıyordu).

live kamera açısından dolayı ancak kabinin arkasını görebildim son halini merakla bekliyorum...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Mayıs 05, 2014, 11:29:47 ÖÖ »

En büyük sıkıntım ses düğmesi oldu. Sesi ayarlamak için bezel'i komple sökmem gerekiyordu. En kısa zamanda bir PC hoparlörü alıp marquee'ye yerleştirip ayar potunu da uygun bir yere yerleştirerek bu sorunu çözmeyi düşünüyorum.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Mayıs 05, 2014, 22:20:32 ÖS »

En büyük sıkıntım ses düğmesi oldu. Sesi ayarlamak için bezel'i komple sökmem gerekiyordu. En kısa zamanda bir PC hoparlörü alıp marquee'ye yerleştirip ayar potunu da uygun bir yere yerleştirerek bu sorunu çözmeyi düşünüyorum.

haa di mi, onu hiç düşünmedik (yani marquee'i keserken aklıma gelmedi değil sen bişey planlamışsındır demiştim kendimce). Dediğin gibi küçük ucuz bir PC hoparlör setini hacamat edip minik hoparlörler marquee'e monte edilebilir.

Bu arada bezel'i naptın? en son maket kartonu kalın gelmişti.

Yav son halinin bi fotosunu koysan ya, merak ettim. Live video'dan arkasını gördüm sadece kabinin kara kara

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #110 : Mayıs 05, 2014, 23:13:04 ÖS »

Haklısın üç günlük yoğun çalışmanın üstüne bir de parti yorgunluğu da eklenince burayı biraz boşladım.  Fotoğraf yüklemenin vakti geldi de geçiyor.

İki ufak video da yükleyeceğim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #111 : Mayıs 06, 2014, 00:07:45 ÖÖ »

güzel olmuş yav. eline sağlık. yanlız soldaki t-moulding patlamış sanırım. biraz daha sıcak silikona ihtiyacı var gibi... (içe dönük kavislerde "T" nin bacağını maket bıçağı ile iki üç yerden çiziyorsun, dışa dönük köşelerde 45 derecelik üçgen şeklinde kesip alıyorsun, bu sayede bel vermez).

Ben basit bir kartonla halledeceksin sanıyordum ama bezel'le falan uğraşmışsın, tebrikler...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #112 : Mayıs 06, 2014, 08:24:24 ÖÖ »

Bezelle uğraştım ancak sonuç beni tatmin etmedi. Ekran çok derinde kaldı. Ayakta oynayanlar üst satırları, oturarak oynayanlar alt satırları göremedi. Sürekli ekran ayarıyla oynamam gerekti. 3mm karton alıp, çerçeve kısmı hariç sadece düz bir panel şeklinde monte etmeyi düşünüyorum. Bu durumda Monitörün kendi bezel'i (bej) gözükecek. Veya çerçeveyi daha sığ bir şekilde halletmeninin yollarını arayacağım. (Ek yerindeki çıtalar derinliği çok arttırıyor.)

T-molding'i evden çıkarken çok acele taktım. Yanlış bir şey yaparsam dönüşü olsun diye tutkal sürmedim. Sağ taraf tam oturdu. Orada tutkala ihtiyaç yokmuş. Sol taraf dışarı sarktı maalesef. Moldingleri folyoları yapıştırdıktan sonra son kez sıcak tutkalla yapıştıracağım.

Elime bir fotoğraf daha geçti. Aşağıya ekliyorum.

* IMG_9566.JPG (92.27 KB, 1038x692 - Görüntüleme: 1320 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2014, 08:30:55 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #113 : Mayıs 06, 2014, 08:48:25 ÖÖ »

Bence wild compo'da yarışması gereken bir üründü
Partiye katılıp denemek isterdim, ortama çok şey katmış.
Seri üretime geçersin artık
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Mayıs 06, 2014, 09:26:31 ÖÖ »

Kabini zaten parti için yapmıştım ama eve getirip kurduğumda tekrar fark ettim ki bu kabinin evde bana faydası yok. Taşıması biraz külfetli olsa da, bir organizasyon ayarlanırsa İstanbul içinde her yere getiririm.

Seri üretimi bir latife olarak alıyorum. Biraz kötü reklam gibi olacak ama partide kabini gören bir kaç kişiden "Bende yapmayı düşünüyordum ama bunun ebatlarını görünce vazgeçtim." lafını duydum. Kaldı ki boyut konusunda oldukça iddialıyım. 3D modeli üç kere baştan çizdim. İçinde A500 ve 1084S olan bir kabin daha küçük olamaz. Klavye yan çıtalara sürtünerek giriyor. Monitör de aynı şekilde arka kapağa değdi değecek. Marquee desen keza elimden geldiğince minimal tasarladım. Maliyetin sıcağı sıcağına tam farkında değilim. Sonuçta el yapımı. Bütün parçalar da Bauhaus, Koçtaş gibi yerlerden taneyle alındı. Oturup hesapladığımda sağlam bir maliyet çıkacaktır. Ayrıca panelleri tek başıma kesebilecek durumda da değilim. Uzun lafın kısası o iş biraz nemli.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Mayıs 06, 2014, 09:32:43 ÖÖ »

@wizofwor
İstanbul'a dönebilirsem retro klüp / dernek olayını zorlayacağım. Öyle bir mekan oluşturursak bu tarz cihazlar güzel gider.
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #116 : Mayıs 06, 2014, 09:53:57 ÖÖ »

İçersinde atölyesi ve sergi kısmı falan olan bir klüp mekanı çok güzel olurdu ama dernek işleri ilk etapta fazla masraflı olabilir. Onun yerine mekan kiralayarak yıllık toplantılar yapılabilse bence kafi gelir. Yıl içinde biri demo party diğer convention formatında iki toplantımız olur. Şehir dışında gelecekler için de bir sebep olur.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #117 : Mayıs 06, 2014, 10:50:46 ÖÖ »

video için hazırlıklara başladım bir sonraki partiye kadar wizofwor'un bartop kabininin videosunu yayınlarım

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #118 : Mayıs 06, 2014, 12:19:30 ÖS »

LW3D'nin videosunu beklerken başlığa bir şeyler ekleyelim. Öncelikle benzer kabin yapmak isteyenler için Sketchup dosyasını buradan alabilirsiniz. Yalnız bu dosyanın birebir kullanılmasını önermiyorum. Aşağıda tespit ettiğim eksikleri yazacağım. Bunları göz önünde bulundurmakta fayda var. Sketchup bilmeyenler mutlaka öğrenmeli. Kendi başına bir şeyler imal eden herkese lazım bir program. Öğrenmesi de çok basit. Teknik çizim biliyorsanız 2-3 gününüzü, bilmiyorsanız en çok 1 haftanızı alır. Unutmayın 3D yazıcılar geliyor!

İkinci olarak Yavuz'un kesim fotoğraflarını buradan inceleyebilirsiniz. Aşama aşama bütün işlemler fotoğraflanmış durumda.

Gelelim gördüğüm eksiklere.
+ Bezel derinliği çok fazla geldi. Bakış açısına göre görüşe engel oluyor.
+ Ekran küçük kaldı. 1084 yerine 37 ekran CRT TV veya 15-17" 4:3 oranlı LCT TV + CRTSIM kullanılabilir veya kasayı daraltılabilir.
+  Klavye tahmin ettiğimden daha önemli. Herkesin ezberinde hile kodları vardı ve yazmak sorun oldu. Çekmece sistemi mutlaka olmalı.
+ Kontrol panelinde bilek desteği sorun oldu. Eller çabuk yoruldu. Kontrol panel derinliği en azından 8cm kadar artmalı.
+ Cannon Fodder, Worms gibi oyunlara talep yüksek. Bir yerlere trackball sıkıştırmak lazım gibi.
+ Parti mekanında floppy sesi duyulmuyor. Floppy ışığını bezel'e taşımak lazım.
+ Aktif soğutma mutlaka olmalı.
+ Reset düğmesi olmalı.
+ Sistem daha modüler olmalı. Tek kişi rahat şekilde taşıyamıyor. Bagaja sığmıyor. (Arka koltuğu yatırmam gerekti.) Asansöre ucu ucuna sığdı. Alt-üst olmak üzere iki parçaya ayrılabilir. Hafifletmek için yan paneller 9mm OSB veya 5-6 mm kontraplak yapılabilir.
+ Monitörün iki yanındaki açıklıklar yetersiz kaldı. Genişletilmesinde fayda var.
+ Sesi ayarlamak kapatmak sorun oluyor. Harici hoparlör alınıp uygun şekilde montajı yapılarak bu sorun aşılabilir.
+ Cortex kullanılarak oyun yüklemek kolaylaştırılabilir. Bu durumda cortex'in düğmeleri ve gösterge ekranı da bezel üzerine taşınmalı.

Evet tespit ettiğim eksiklikler bunlar. Bazılarını bu kabin üzerinde düzeltebilirim. Diğerleri ancak başka bir kabinde uygulanabilir. Onlar da bundan sonra benzer bir kabin yapacaklara ufak birer hatırlatma olsun.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #119 : Mayıs 06, 2014, 12:38:49 ÖS »

LCDTV + CRTSIM + SCARTCADE diyecektin sanırım, bu durumda bile bir şekilde 23 pin 15 pin dönüştürücü ara kablo gerekecektir.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: