istek üzerine olaya son noktayı koymaya geldim

oyunların çok küçük bir orandaki istisnalar haricinde hepsi assembly dilinde yazıldığı için basic list komutu işe yaramaz, kaldı ki ben basic ile yazılan programlarda bile list komutu verdiğimde nadiren de olsa ekrana garip karakterler basıldığına şahit olmuşluğum vardır.
bu iş için tek bir yol izlenebilir: uygun bir kartuş ile (multi ice, freeze frame, action replay vb.) makineyi freeze edip assembly kodlarını listelemen. başka pratik bir yolu yoktur, olmadı, olmayacak.
load "$",8 komutunun açıklaması:
bu komut 8. sürücü (8 9 10 ve 11 disket sürücüye ayrılmıştır) içindeki disketin directory yapısını ram'e yükler ve "list" komutu ile onu listeler. içinden seçeceğimiz herhangi bir programı yüklememizin en kolay yoludur.
load "blabla*",8,1 komutunun açıklaması:
8. numaralı sürücüdeki disketin içindeki blabla ile başlayan ilk programı yükler sonra "run" komutunu girerek çalıştırırsınız.
burada neden ",1" yazılma ihtiyacı var hiç bilmiyorum ama ,1 yazmadan hiç denemediğimi de söylemek isterim. isteyen deneyebilir.
load "blabla",1 komutunun açıklaması:
kaset sürücüdeki kasetin içindeki blabla adlı programı yükler ve çalıştırır. "run" komutu girmenize gerek yoktur.
load":",8,1
8 numaralı sürücüdeki disketin ilk dosyasını yükler.
http://www.geocities.com/ResearchTriangle/Lab/1767/64/basref.htmlbu adreste geniş bir basic referans bilgisi bulunabilir.
Ayrıca Load ile kullanılabilecek sürücülerin arasında printer load "bilmemne",4 gibi), monitör (tam hatırlamıyorum ama 2 olmalı) gibi cihazlar da var ama nedense onlarla ilgili kimse bir bilgi paylaşmamış. benim de aklımda fazla birşey kalmadı onunla ilgili.
başka sorusu olan?