Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Win xp sorusu  (Okunma Sayısı 19141 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 25, 2014, 12:39:19 ÖS »

Amacım işletim sistemleri arasında tartışma yaratmak değil.
Mac Osx Windows karşılaştırmasına lütfen hiç girmeyin.

Merakım şu:

Yıllarca herkes winxp kullandı ve çeşitleri içerisinde gayet başarılı bulunan bir windows.

Winxp için min konfigürason 64 mb ram ve 300 mhz mmx cpu

2 gb ram ve 3 Ghz cpu kullanıca, yukarıdaki konfigürasyone göre sistemin uçması lazım.

Ama alelade bir sistem oluyor.

Sebep win xip nin çok şişmesi mi ?

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2014, 13:10:01 ÖS »

win xp, en beğenilen işletim sistemlerinden biridir, benim de favorimdir. zamanla winxp'ye yüklenen her türlü program, işletim sistemi güncellemeleri registry'yi şişiriyor ve zamanla daha yavaş çalışıyor. tabii pc'deki harddisk de önemli, ssd takarsanız çok daha hızlı pc boot eder, programlar daha hızlı ram'e yüklenir vb.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2014, 13:12:22 ÖS »

Merakım şu:

Yıllarca herkes winxp kullandı ve çeşitleri içerisinde gayet başarılı bulunan bir windows.

2 gb ram ve 3 Ghz cpu kullanıca, yukarıdaki konfigürasyone göre sistemin uçması lazım.

sebeb gerçekte windows xp için sıradaan bir konfigirasyon olması saydığın config xp sp1 için biraz iyi sayılabilicek iken sp3 için iyi sayılmaz hatta uzunca bir süre bu konfigirasyona yakın configirasyonda xp kulanmıştım sanırım bir önceki makinam win7 den önceki p4 3.0 ve 2.0 ram li bi şeydi galiba tam hatırlamıyorum ama sanırım öyle idi yani bence sıradan bir config uçmasını beklemen için i7 8gb ram ve 64 bit xp daha uygun bi config olur.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2014, 13:14:20 ÖS »

Mikrosoftun işletim sistemleri hiçbir zaman uçmaz ama cepteki paralar uçar.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2014, 13:28:01 ÖS »

2001 de xp çıktığında mmx bilgisyara yüklemiştim
ara yüz güzel çalışıyor lakin cd ve diğer uygulamalar girince
çuvallıyordu

ilk kurulumda felaket hızlı
sonra anti virus vs vs program derken yavaşlıyor
windows 7 de öyle iş makinesinde var ana programa birşey olmasın
diye ne internete giriyorum nede başka bir program yüklü
(winrar haric) ferrari gibi hızlı
laptop tüm güncelleme açık nal topluyor tabi Norton antivir  etkiside büyük

Merakım şu:

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2014, 13:31:08 ÖS »

Merakım şu:

İşletim sistemlerinin çalışma hızı bi yerden sonra farketmiyor artık. 10 yıl sonraki bi makinada olsa xp televizyon gibi basar basmaz açılmaz yani.. En yüksek hızını 2005 gibi ilk amd64 lerle görmüştüm.

windows 7 de öyle.. Benim makinaya ne yaparsam yapayım win7 le bi hızın üstüne çıkmıyor..

xp service pack lerle zaman içindede ağırlaştı yalnız. İlk versyonun düşük kanynakla performansıyla SP3 lü xp nin alakası yok.. Yani o 3ghz dediğin p4 3.0 dır herhalde sp1 bile olmayan bi xp kurarsan uçak gibi çalışacaktır şu anki haline göre..

Bende 96 ram li p3 450 le kullanırdım zamanında fazla bile hızlıydı..

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2014, 13:33:28 ÖS »

lakin windows 2.01 den beri windowsları kullanıyorum

tadından yiyemediğim windows sürümleri

3.11
95
xp
bu üçü hariç diğerlerini at çöpe

win7 (yavaş yavaş kanım zoraki ısınıyor sql 2008 xp de çalışmadığından dolayı)

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2014, 13:40:25 ÖS »

pc açılış dediğin
autoexec.bat
config.sys siz dos versiyonu gibi olmalı ileride belki bu şekilde yeni nesil sistem görürüz

yeni nesil işletim sistemi dediğin ; programları ihtiyacı olduğu kadar kaynakları meşgul etmesi

windowsta en yüklersen biryerlere programlar kendini ekliyor başlat vs vs ram de sürekli çalışma vs

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2014, 13:53:42 ÖS »

Merakım şu:

İşletim sistemlerinin çalışma hızı bi yerden sonra farketmiyor artık. 10 yıl sonraki bi makinada olsa xp televizyon gibi basar basmaz açılmaz yani.. En yüksek hızını 2005 gibi ilk amd64 lerle görmüştüm.

windows 7 de öyle.. Benim makinaya ne yaparsam yapayım win7 le bi hızın üstüne çıkmıyor..

xp service pack lerle zaman içindede ağırlaştı yalnız. İlk versyonun düşük kanynakla performansıyla SP3 lü xp nin alakası yok.. Yani o 3ghz dediğin p4 3.0 dır herhalde sp1 bile olmayan bi xp kurarsan uçak gibi çalışacaktır şu anki haline göre..

Bende 96 ram li p3 450 le kullanırdım zamanında fazla bile hızlıydı..

amacım tartışma çıkarmak değil ama sp3 ile beraber gelen internet explorer eklentileri version güncellemeleri ve bir çok güvenlik güncellemesi performası direk etkiliyor süha yada ben öyle sanıyorum yani bence direk alakalı bir şey sp3 yüklü ve olmayan pc arasında çok ciddi hızda farklaro luşuyor diye biliyorum en büyük sebebi de ie güncellemesi ve bir çok temalarda olan güncellemelerden kaynaklanıyor.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2014, 14:02:26 ÖS »

ayrıca sahşi fikrim en iyi işletim sistemi bence windows xp dir xp den sonra çıkan hiç bir işletim sistemini xp kadar  beğenmedim hatta hatta evde win8.1 yüklü laptop kulanıyorum ancak meslek icabı bunuda öğrenme gerektiğinden uzak kalmamak adına zorunlu olrak kulanıyorum diyebilirim sahşi düşüncem microsoftun microsoft olalı çıkartığı en kötü işletim sitemi o kadar kötü ki aletin başında bazen sinir kirizi geçiriyorum. Ayrıca sevdiğim oyunlardan bazıları ile uyumsuz ne yaparsan yap sorun çıkıyor ayrıca bir çok şeyin yeri değişmiş başlat menüsü yerine getirip dayattıkları iğrenliği hiç beğenmedim 100 üzerinden puan vericek olsam windows 8.1 e 100 üzerinden 0 puan hatta eğer -puan varsa -100 veriridim. 
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2014, 14:06:02 ÖS »

ibrahim senle bu işin pazarlığı olmaz
bende win 8 kötü not vericem ama
sen -100 le olayı bitirmişsin

ama kapital amcamın isteği üzeri tüketim olması lazım
yenilik adına doğan görünümlü şahin kaktırıyorlar

ayrıca sahşi fikrim en iyi işletim sistemi bence windows xp dir xp den sonra çıkan hiç bir işletim sistemini xp kadar  beğenmedim hatta hatta evde win8.1 yüklü laptop kulanıyorum ancak meslek icabı bunuda öğrenme gerektiğinden uzak kalmamak adına zorunlu olrak kulanıyorum diyebilirim sahşi düşüncem microsoftun microsoft olalı çıkartığı en kötü işletim sitemi o kadar kötü ki aletin başında bazen sinir kirizi geçiriyorum. Ayrıca sevdiğim oyunlardan bazıları ile uyumsuz ne yaparsan yap sorun çıkıyor ayrıca bir çok şeyin yeri değişmiş başlat menüsü yerine getirip dayattıkları iğrenliği hiç beğenmedim 100 üzerinden puan vericek olsam windows 8.1 e 100 üzerinden 0 puan hatta eğer -puan varsa -100 veriridim. 

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mayıs 25, 2014, 14:37:04 ÖS »

windows xp win2k pro nun süslüsünden başka birşey değil. Asıl amacı workstation olsada masaüstünde en büyük devrim win95 den sonra win2000 dir bence.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2014, 14:55:20 ÖS »

Windows'un kronik hastaligi, onu icten kemirip bitiren, sisiren surunduren registry sistemidir sahsi kanaatimce. Ozellikle de onune gelen programa registry'e kafasina gore birseyler ekleme yetkisi taninmasi windowsu zamanla sisirdikce sisirir, yavaslattikca yavaslatir. Sahsi dusuncem bu. AmigaOS uzerine 1000 tane program kur hiz dusmuyordu. Cunku her bir program kendini 40 yerden isletim sistemine baglamaya, baslangic scriptlerine eklemeye calismiyordu.
RetroLover
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2014, 21:16:30 ÖS »

Ben açıkçası windows 7 yi gayet başarılı buluyorum. Windows 8 de kesinlikle çuvalladılar bence. Dokunmatik cihazlar için geliştirildiği her halinden belli bir windows sürümünü masaüstüne taşımaya çalışma gayreti olarak görüyorum. Metro arayüzü sadece dokunmatikte olmalı. PC de kullanışlı birşey değil (benim düşüncem tabii ki)

2xA500/3xC64,C64DTV/2x154I/Atari2600j,800XL/Sega MS,MS2,MD,MD2,Saturn,Dreamcast,GameGear/ZX Spectrum,+2/QuickShot Python, 2xMaverick/Supercom/NES/SNES/N64,N64 Pikachu E./GameCube/Wii/Nintendo 3xDMG01,GBP,GBC,GBA,GBASP,DS,DSL/PS 1,2,3/PSP2001/Watara/2xNeoGeoPocketColor/VestelMSX/Panasonic3DO
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2014, 21:27:33 ÖS »

microsoft'un uzun süredir bir huyudur, bir işletim sistemi iyi ise sonraki mutlaka kötü olarak gelir. örnek:
win 98 (iyi)
win ME (sadece grafik arayüz var, gerisinde iş yok)
win xp (çok iyi)
win vista (berbat)
win 7 (çok iyi)
win 8 (kötü, özellikle dokunmatik ekranlar için üretilmiş)
win 9 (iyi olacağına dair ümitliyim)
bunlar şahsi fikrimdir, kimseyi bağlamaz, aynı fikri birkaç arkadaşımdan daha aynı şekilde duyunca, genel kanı olabileceğini düşündüm.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: