Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 102887 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #105 : Mayıs 29, 2014, 17:19:28 ÖS »

@Alpyre: Bu başlığa yazdığım ilk mesajda iboxxxx adlı üyeye haksızlık edildiğini düşünüyorum dememi bile hazm edemeyip, 1-2 defa yönetime çakmaya çalışan siz, "Sen en küçük eleştiriye bile kapalısın arkadaşım." diyorsun. ya şaka yapıyorsun ya kaçırdığım bir nokta var. Yönetimi suçlayan sadece sende değilsin.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #106 : Mayıs 29, 2014, 17:22:03 ÖS »

Eğer yönetimi suçlayan sadece ben değilsem, o zaman bana terbiye vermeye kalkışacağına, neden suçlanıyorum acaba diye düşünsen iyi edersin!

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #107 : Mayıs 29, 2014, 17:26:29 ÖS »

Adamlar forumu tekkeye dönderdi... Yönetim hala beni azarlamakla meşgul...

Ya surda tatli sert fikir paylasiyoruz neden bukadar rahatsiz oldunuz anlamadim.

Biz bu foruma Retro bilgisayarlar üzerine tartışmak istediğimiz için giriyoruz.

İnsanların birbirlerini Kur'an ayetleri ile tekfir ettiği tartışmaları okumak isteseydik, bunun için ayrı forumlar zaten var.

En başından beri kaç defa söylendi. Şu tartışmayı dine çekmeyin diye. Ama inatla aynı şeye devam ediyorsunuz.

Rahatsız olmayayım da ne olayım?

Arkadaş bilim üzerine başlık açmış şurada... şu getirdiğiniz hale bak!

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Mayıs 29, 2014, 17:26:50 ÖS »

Neden suçlandığımı biliyorum. Bu nedenle sizi ciddiye almıyorum

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #109 : Mayıs 29, 2014, 17:27:38 ÖS »

Ben de onu diyorum. Ciddiye bile almıyorsun bizi... Böyle yönetim olmaz!

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #110 : Mayıs 29, 2014, 17:31:14 ÖS »

Alpyre: sen ister kabul et, ister etme, din ve bilim birbirinin alanına giren, iki konu. Bu sadece bu forumda değil, dünyanın herhangi bir yerinde, her zaman tartışılmaktadır.

Burada sorun, bilimle alakalı bir konuda dini bilgilerle katkı yapmak yerine, kesip atılmasıdır. Yoksa dini bilgiler ve içerikle bu konuya katkıda bulunulabilir (kabul edilir ya da edilmez o farklı konu).

seni ve eleştiri getiren bir iki kişiyi bu konuda! yazdıklarınızdan dolayı dikkate almıyorum...Yoksa forum bu kadar yıl, bu kadar canlı ve hayatta olmazdı...Hatamız muhakkak var. Ama her itiraz edeni dikkate almayacak kadar bilgi birikimi ve deneyimimiz var

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #111 : Mayıs 29, 2014, 17:35:11 ÖS »

Adamlar dini bilgilerle bilime katkıda mı bulunmuş bu tartışmada bir oku bakayım?

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #112 : Mayıs 29, 2014, 17:49:36 ÖS »

Benim dediğimde o Alpyre, neden hep ters anlıyorsun. Sana yazmadığım konularda alınganlık gösterip yazıyorsun. Katkıda bulunmamaları hata diyorum.

Kuantum Fiziği ya da teorik fizik alanında çalışma yapan bilim adamları yaşadığımız evrenin olmadığına kadar uzanan iddialar ileri atmaktadır. İşin ilginç tarafı, teorik fizik ve kuantum mekaniği düne kadar bilimsel bulunmayıp, saçma bulunurken, bugün evreni ve oluşumunu en iyi açıklayan teori olarak kabul görmektedir. Düne kadar, en yüksek hızın ışık hızı olduğu iddia edilir, Einstein'da teorilerinde bunu dile getirmişken, bugün ışık hızından çok daha yüksek hızlardan bahsediliyor. Hatta gelecekte ışınlamanın olacağı konusunda teoriler ortaya atılmaktadır. Yani dünün en bilimsel, doğruları, bugünkü bulgular karşısında anlamsızlaşmıştır. Bir başka değişle, burada bilimsellikten bahseden aramızda, bir bilim adamı olsa bile (ki yok, yazılanların jimlastik etkisini dillendirmiyorum bile), bugünün bilimselliği geleceğin safsatası arasında kalması muhtemeldir. Bunların üzerine bina edilecek kabulleri ve tek doğru budur demenin anlamsızlığında, din ile bilim arasında bir çatışma öngörmek bana makul ve mantıklı gelmiyor...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Mayıs 29, 2014, 17:56:49 ÖS »

Yapılan bilimsel açıklamalara, "bunlar palavra... siz bilemezsiniz Allah bilir" tarzı bir yaklaşım ile, bilime nasıl bir katkı sağlanabileceğini düşünüyorsun?

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Mayıs 29, 2014, 18:03:01 ÖS »

siz bilim adamı değilsiniz...

<a href="http://www.youtube.com/v/0MRHorBmZMc&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0MRHorBmZMc&rel=0</a>

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #115 : Mayıs 29, 2014, 18:07:48 ÖS »

>> bugünün bilimselliği geleceğin safsatası arasında kalması muhtemeldir.

yok hayır LW3D, pek öyle değil, yani genellenen bir kuram neden safsataya indirgensin. Einstein Newton'un kuramını genelledi, ama günümüzde hala güneş sistemi içi hareket (çok önemli bir kısmı) hatta gezegenlerarası seyrüsefer hesapları için hep Newton mekaniği kullanılıyor..

>> tek doğru budur demenin anlamsızlığında
bu din-bilim kökenli hipotezler arasındaki çatışma kadar bizzat alternatif bilimsel hipotezler arasında da geçerli bir durum

>> din ile bilim arasında bir çatışma öngörmek bana makul ve mantıklı gelmiyor...

benim burada ifade etmek istediğim çok önemli bir nokta var. Bilim ile din arasında aslında bir çatışma mümkün değil, bilim cephesinden bakıldığında en azından. Bilimin din/yaradılış üzerinde yorum yapmak gibi bir çabası yok çünkü. Bilim dinsel meseleler hakkında olumlu/olumsuz bir yorum yapmaz, bu bilimin işi değildir. Bilimin işi doğayı anlamaya çalışmaktır, evrende olup bitenlerin altında yatan yasaları ortaya koymaya çalışmaktır.

Hatta inanan bir kişi için doğa tanrısal bir varoluş olduğundan, bilimin yaptığı işi tanrısal varoluşun her yönüyle ortaya çıkarılma çabası olarak yorumlamak mümkündür.

Buradan hareketle de dini öne sürerek bilime ket vurma çabası, tanrısal varoluşun ortaya çıkmasına engel olmaktan başka bir şey değildir.

Bunun da "yobazlığın" kendi içindeki en derin çelişkisi olduğunu düşünüyorum.

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #116 : Mayıs 29, 2014, 18:11:02 ÖS »

Bu arada ben bilim adamıyım.. (sexist olmasın diye bilimci diyeyim)

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #117 : Mayıs 29, 2014, 18:17:25 ÖS »

@Flimbo: kastımı sanırım yanlış ifade ettim. Bir konudaki yeni bulgular, önceki tüm bulguları kuralları tabii ki safsata haline getirmez. Ama şöyle düşünelim...Işık hızından daha yüksek bir hız yoktur diyoruz, Kur'an-ı Kerim'de Saba Melikesi Belkıs'ın tahtının yüzlerce kilometre öteden göz açıp kapamadan gelmesinden bahsediliyor ve bir bilim adamı bu saçmadır, ışık hızıyla bile olsa o kadar hızlı gelemez diyor. Çünkü onu iddia ettiği zaman bildiği en yüksek hız ışık hızı...Ama bugün değil...Bugünki gerçekler ve bilgimizle bu konuya yeniden bakıp değerlendirebiliriz.

Alıntı
Hatta inanan bir kişi için doğa tanrısal bir varoluş olduğundan, bilimin yaptığı işi tanrısal varoluşun her yönüyle ortaya çıkarılma çabası olarak yorumlamak mümkündür.

Buradan hareketle de dini öne sürerek bilime ket vurma çabası, tanrısal varoluşun ortaya çıkmasına engel olmaktan başka bir şey değildir.

Bunun da "yobazlığın" kendi içindeki en derin çelişkisi olduğunu düşünüyorum.

Yukarda yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bilim aslında bir şeyi var etmiyor. Evrende var olan bir şeyin kanunlarını ya da kurallarını ortaya koyuyor. Buna karşı olmak ya da bu kuralların keşfinde geride kalmak en azından İslam inancınada terstir.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2014, 18:19:32 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #118 : Mayıs 29, 2014, 18:23:19 ÖS »

Kur'an'ı Kerim'deki Saba Melikesi'nin tahtının göz açıp kapamadan gelmesi hurafeden başka bir şey değil!

Bunları söyleyelim mi istiyorsun LW3D!?

Alper
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #119 : Mayıs 29, 2014, 18:31:00 ÖS »

>> düşünelim...Işık hızından daha yüksek bir hız yoktur diyoruz, Kur'an-ı Kerim'de Saba Melikesi Belkıs'ın tahtının yüzlerce kilometre öteden göz açıp kapamadan gelmesinden bahsediliyor ve siz bu saçmadır, ışık hızıyla bile olsa o kadar hızlı gelemez diyorsunuz. Çünkü bildiğiniz en yüksek hız ışık hızı.

Buna saçma demek doğru da değil, bilimsel de. Saçma kelimesi bir kere bir yorum, bir kanaat. Dolayısıyla bilimle ilgisi yok. Bu olay ışık hızının sonsuz olmaması ile çelişiyor olabilir, doğru. Işık hızının sınırlı olmasının oldukça sağlam temelleri var, bu yüzden itiraza da bir dereceye kadar hak verebilirim. Ancak örneğin yakın zaman önce önemli bir bilimsel keşif yapıldı.. lafı uzatmadan, büyük patlamanın hemen ardından çok kısa bir zaman aralığı içinde ışıktan hızlı hareket olduğu ile ilgili bir hipotez için kanıt bulundu (..gibi).

Özetle sanırım aynı şeyden bahsediyoruz Ayrıca ben kendimi Belkıs'ın tahtının hareketini saçma bulanlardan ayırmak isterim. Bu tavırda yalnız olmadığımı da belirtmek isterim. Ancak bu olayın saçma olup olmadığını düşündüğüm/inandığım için değil, bilimci olduğum için, onu vurgulamam lazım.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: