Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 99119 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #165 : Mayıs 30, 2014, 00:04:45 ÖÖ »

alper usta diyoruzu ama islamiyet bilime karşı değildir
ama kısır döngü illa inanmışsın dinler bilime karşı diye
islamiyet karşı değildir

başka kitaba derken merak etme KURANI KERİMİN ilk ayeti okudur
al eline bir oku belki fikrin değişir
kuran gelişmeyi yasaklamaz. İnsan ne yaparsa kendi yapar

darwinin kitabında maymundan geldik yazıyor diye benim atam maymun olamaz başkasının atası olurmu onu bilmem

rabbim nasip ederde oralara gidersem senin içinde kafayı kuma
gömücem merak etme prensiptir sözümü tutarım

İslam bilime karşıdır. Çünkü elinde Kur'an olduktan sonra başka hiçbir kitaba ihtiyacı olmayacağına inanmaktadır.

Böyle 1000 yıl öncesinin Arap çöllerinin kumlarına gömülü bir kafa, modern bilimle barışamaz.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #166 : Mayıs 30, 2014, 00:09:48 ÖÖ »

@Alpyre ne demeye çalışıyorsun...Yukardaki sayfada sıralanan yüzlerce bilim adamının bilime hiç katkısı olmadı mı? Hepsi yunan filozoflardan aldıklarını çeviren katipler ya da çevirmenlermiydi (bu bile birşeydir ya)

..ya da hepsi o dönemde ilimi, bilimi yasaklayan (senin zannınca) bir dine mensup olmalarına rağmen, anlayışla karşılandılar?? İtibar gördüler? Bu tür çalışmalar yapabildiler. Dinleri yasaklamasına rağmen...Ney

"Dünyayı isteyen ilme sarılsın, ahireti isteyen ilme sarılsın, hem dünyayı hem ahireti isteyen yine ilme sarılsın." (Tirmizi, Daavat, 68)

"Çin'de bile olsa ilmi alınız, çünkü ilim kadın ve erkek her Müslümana farzdır."

"İlim ve hikmet mü'minin kaybolmuş malıdır, onu nerede bulursa alır."

Bunları neden yazdım. Seni ikna etmek için değil tabii ki. Bu atomu parçalamaktan zor (bkz. Einstein) Sadece senin yazdıklarını araştırmadan doğru kabul edebilecek olanlara takip etmeleri için 1-2 ip ucu sadece...

Not:Saba Melikesinin tahtını getiren, ifrit, cin vs. değildi. en can alıcı noktası, cin ben getiririm demesine rağmen, bir insanın anında getirmesiydi.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2014, 00:38:15 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #167 : Mayıs 30, 2014, 08:12:13 ÖÖ »

Arkadaşlar,
Lütfen şu kısır döngüden çıkalım ve retrolarmıza dönelim.

@Alpyre,en başta açık açık söyledi,inanmıyorum diye.Siz ısrarla ayetlerle ve hadislerle örnek veriyorsunuz.

Allah'a inanmayan biri sizce hadis ve ayetlere inanırmı.Neden ısrar ediyorsunuz.

Herkes inandığı biçimde yaşar ve ölür.İnançları ve fikirleri kendisini bağlar.

İsteyen dedesinin,atasının maymun olduğuna inanır,isteyen insan.

Darwin maymunsa ve birileri de buna inanıyorsa,bu tamamen kişinin kendisini ne hissettiği ile alakalı bir durum.

İslam bilime değer veriyormu vermiyormu?Bunun anlamak için asırlar öncelerine,İslam devletlerinin gerçek islamı yaşadığı dönemlere bakmak lazım.

Alpyre,bir konuda haklı,din hiç bir şekilde maymun,koyun yada bir başka şey yaratamaz.Çünkü bütün bunları yaratan dinin sahibidir.

O yüzden,burası bu hassas konunun tartışılacağı bir yer değil.

Fikirlerimizi birbirimize dayatmacı bir şekilde,tartışmanın anlamı yok.

En sonunda varacağımız yer,hoşgörü sınırlarının dışı olacaktır.

Konuyu,daha fazla don lastiği olmadan,kapatalım isterseniz.

Eğer yok,o benim dinime laf söyledi,yok o benim dinsizliğime karşı laf söyledi diye inat ederseniz,kilitlemek zorunda kalıcam.

Hepinize bol retrolu günler. Kahkaha
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #168 : Mayıs 30, 2014, 08:16:37 ÖÖ »

Bak önce okuduğumuzu doğru anlayalım.

1) Ben "bilimi yasaklayan" diye bir ifade kullanmadım. "Bilime karşı"dır dedim.

Çünkü bilim sorgulamaktır. Sorgulamadan bilim olmaz. İslam'da sorgulamanın yeri yoktur. Hiç bir Sami dinde yoktur. Eğer devleti din yönetiyorsa, sorguladığın anda kafan gider.

2) Bilime saygı sadece Abbasiler döneminde vardır. O dönemi örnek göstererek İslam'da bilime saygı var diyemezsin. Abbasiler'de vardı diyebilirsin.

3)
Not:Saba Melikesinin tahtını getiren, ifrit, cin vs. değildi. en can alıcı noktası, cin ben getiririm demesine rağmen, bir insanın anında getirmesiydi.

Doğrudur. Aklımda öyle kalmış. Hz. Hızır olduğunu söyleyen de var.

Burada mesele yok.

Mesele, arkaik bir Arapça metinde geçiyor diye bunların gerçekten olduğuna körü körüne inanmak. Bu kör inançla çelişiyor diye, Einstein'a, Darwin'e yalancı demek. Ondan sonra da çıkıp, sıkılmadan "İslam bilime karşı değildir" demek.

Mesele bu.

1001 gece masalları da aynı dönemden kalma, klasik Arapça ve çok akıcı bir dille yazılmıştır. Lambadan çıkan cine, uçan halıya filan da inanmıyorsunuzdur umarım!

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #169 : Mayıs 30, 2014, 08:20:26 ÖÖ »

@joker_

Ben burada din tartışılmasına tamamen karşıyım. En başından beri. Bilim olur. Ama tutup bilim deyince, HAYIR DİN, ALLAH VAR denilmesine İfrit oluyorum. Kahkaha

Din siyasi kurumların en ilkelidir. Din konuşuldukça buradaki insanlar kutuplaşacak. Fişlenecek. Bırak o kafiri, şu da zaten imansız falan filana kadar gider bu.

Hoş değil!

Ama adamlar inatla Din konuşmak istiyorlar. Çok büyük işmiş gibi. İşin içine din girince rating rekorları kırıyor tartışmalar! Kahkaha

Alper
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #170 : Mayıs 30, 2014, 08:36:01 ÖÖ »

sevgili Alpyre,
Sana kesinlikle katılıyorum,her konunun tartışılacağı platformlar farklı.

Ve herşeyide dine bağlamak doğru değil.Sonuçta islam hoşgörü dini,fakat malesef günümüzde,bize din bu diyerek dayatılan,aslında gerçek islam değil.

Doğru bildiğimiz,bir çok şeyi araştırma ihtiyacı duymadan,dedelerimizden,sahte şeyhlerden gördüğümüz gibi yaşıyoruz.

İslam bize araştırmamızı,okumamızı emrediyor.Fakat,bizler bunun yerine işte bilmem ne hoca şöyle demiş,bilmem kim şehy fetva vermiş diyerek,körü körüne inanıyoruz.

Neden-sonuç ilişkisini düşünmek istemiyoruz.Dinin buna karşı olduğundan değil,sadece tembellikten.Okuma eksikliğinden.

Yoksa gerçekten ben,islama inanıyorum diyen birinin,aslında ilk ayetin 'oku' olduğunu bilmesi ve buna göre okuyup sorgulaması gerekir.
Fakat bu işten nemalana hacılar,hocalar varken niye okuyalımki.Çünkü onlar nasılsa herşeyi en doğru biliyorlar.

O yüzden,biz ne kadar tartışırsak tartışalım,aslında içinde bulunduğumuz cahalet yüzünden,bir çember içerisinde kalacağız.Hep aynı çember içerisinde dolanıp,aynı şeyleri tartışıp duracağız.

Bu yüzden de bu konuyu tadında bırakalım.

Gerçek bilime dönelim.Araştıralım,önyargısız okuyalım.Belkide doğru bildiğimiz çok şey aslında yanlıştır.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #171 : Mayıs 30, 2014, 09:25:27 ÖÖ »

Hayırlı cumalar.

sevgili joker derdimiz ALPER kardeşimizin inanıp inanmadığı mevzusu değil o kendi bileceği iştir RABBİ ONU serbest bırakmış biz niye karışalım sıkıntı ALPER kardeşimizin din ile bilim olmaz tezi yüzünden
yoksa alperi sıkıştırıp inanmıyorsun diye dayatma yapmıyoruz
AYETLER bize ait değildir. Hadisler yol göstericidir. Baştan okunmamış
ayetleri inanlar için ekledik. Gayrisi üzerine alınmasın

Arkadaşlar,
Lütfen şu kısır döngüden çıkalım ve retrolarmıza dönelim.

@Alpyre,en başta açık açık söyledi,inanmıyorum diye.Siz ısrarla ayetlerle ve hadislerle örnek veriyorsunuz.

Allah'a inanmayan biri sizce hadis ve ayetlere inanırmı.Neden ısrar ediyorsunuz.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #172 : Mayıs 30, 2014, 09:55:38 ÖÖ »

joker_: sana tamamen katılıyorum. Başlığa birşeyler yazmış olmamın sebebide, mesajlarda ifade ettiğim gibi, kaynaklara atıf yapmak ve daha sonra foruma, siteye girecek olanlara referans vermek. Herkes kendi hayatını istediği gibi değerlendirmekte, inanmakta ya da inanmamakta, istediğini yapmakta serbesttir. Bu konuda sadece forumda değil, herhangi bir ortamda bir insanın diğerine baskıda bulunmasını, kendi doğrularını kabul etmeye zorlamasını kabul etmem..

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #173 : Mayıs 30, 2014, 10:07:34 ÖÖ »

Arkadaşlar herkesin inancı ve düşüncesi kendinedir.Her koyun kendi bacağından asılır.Burada ki tartışmalar sonucunda kimse fikirlerinden, inançlarından ve düşüncelerinden vazgeçmez.Son zamanlarda siyasi tartışmaların yanına bir de dini tartışmalar eklendi.

Commodore.gen.tr'ye toplanma amacımız bence birbirimizin siyasi ve dini fikirlerini tartışmak olmamalı.Bu tarz tartışmalar her zaman kutuplaştırır.İnsanları birbirinden soğutur.

Bence bu tartışmaya burada son verelim ve kendi dünyamız olan retroya geri dönelim.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #174 : Mayıs 30, 2014, 10:17:05 ÖÖ »

İnsanları kendi doğrularını (=yanlışlarını) kabul etmeye zorlamaya din denir.

Bu yüzden bilim ile bağdaşmaz. Bunun tartışacak bir yanı yok!

@lionheart: +1

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #175 : Mayıs 30, 2014, 10:20:01 ÖÖ »

Şimdi birisi kesin çıkar,  dinde zorlama yoktur ayetini yapistirir buraya.

Hallac-ı Mansur'u niye katlettiniz o zaman?

Geçin bunları... Burası din tartışma yeri olursa, hır gür çıkacağı bariz bir şey. 

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #176 : Mayıs 30, 2014, 10:30:29 ÖÖ »

yazacak bir şey bulamıyoruz Alpyre. Kendini aştın. Karşındaki insanlar adına konuşup, onu cevaplayacak seviyeye ulaştın ki, bu bizim erişemeyeceğimiz bir seviye...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #177 : Mayıs 30, 2014, 10:33:46 ÖÖ »

Şablon konuşulduğu için bir sonra ne geleceğini kestirmek çok zor değil LW3D.

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #178 : Mayıs 30, 2014, 10:36:28 ÖÖ »

Eğer beklediğin şablon cevaplara, birşeyler yazacaksan, bilgisayarındaki wordpad'i kullan diyoruz... Kendinle konuşmanı izlemek bize acı veriyor

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #179 : Mayıs 30, 2014, 10:38:11 ÖÖ »

alper usta koptu şimdi müslümanlar adam da kesiyor diyip
çıkar ortaya

herkes karşısındakini kendi gibi görürmüş
görüntü müslüman olupta müslümanlıkla bağdaşmayan işlerini
yapanlar bazı dinsizliğe kılıf bulacak arkadaşlara malzeme olur

stalin, lenin, hitler hepsi dine karşıydı
yaptıkları zulüm ve katliam müslüman görünenlerin yaptıklarına rahmet okutur fark atar

yani gerçek müslümanlara olmayacak yakıştırmaları yapma

yazacak bir şey bulamıyoruz Alpyre. Kendini aştın. Karşındaki insanlar adına konuşup, onu cevaplayacak seviyeye ulaştın ki, bu bizim erişemeyeceğimiz bir seviye...
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2014, 10:39:49 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: