Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Koala Pad  (Okunma Sayısı 14841 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zombi
Ziyaretçi
« : Mayıs 10, 2007, 16:37:44 ÖS »

Bildiğimiz koala paint'in bilmediğimiz (ben ilk defa görüyorum) çizim tableti.
Bu arkadaş da ilk defa görmüş ve ebay'den almış. Linki takip edin
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2007, 22:53:06 ÖS »

heheh Turkiyenin en iyi c64 grafikerlerinden olan Hydrogen/Glance ilk koala pad'i duydugunda buyuk hayal kirikligina ugramis. "Biz yillardir joystickle piksel grafik ciziyoruz adamlarda koala pad varmis taa 1988'de" demisti bir keresinde.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2007, 01:35:14 ÖÖ »

koala pad'in ne derece hassas olduğunu bilmiyorum ancak light pen olayı gerçekten çok kötüydü. +-5 pixellik titreme yapıyordu, 45 derecelik düz bir çizgi çizmeye çalıştığınızda merdiven çiziyordunuz eğer koala pad hassasiyette çok daha iyi değilse zaten pek de kullanışlı birşey değildir. zamanında light pen'i de büyük ümitlerle almıştım...
zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2007, 08:06:16 ÖÖ »

Koala pad'de çok hassas değilmiş. Giriş seviyesi bir ürün deniyor yazıda. Gerçi Apple'da denenmiş ve apple'ın çözünürlüğü daha yüksek.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2007, 08:50:22 ÖÖ »

ebay'da bu cihazlar ucuz.. Ben 9 USD'ye almıştım (Atari için olanı.) Kutusunda olanlar bile fazla gitmiyor. İlgilenen arkadaşlar takip etsinler derim..

Bu pad ile ilgili kafama takılan tek şey var.. Aynı cihaz Apple II, Atari, C64 için var. Görünümleri aynı. acaba hepsinde çalışır mı ? (yazılımlar muhakkak farklı olacaktır.) Donanım olarak bir farkı olmasa gerek.

zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2007, 09:19:18 ÖÖ »

Donanım olarak farkı yok diye biliyorum, joystick portundan takılıyor. Joy prtu çoğu 8bit makinada aynı olduğuna göre iş yazılıma bakar.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2007, 23:48:13 ÖS »

Belki üzerinde bir switch olabilir, joysticklerde de var aynı switch hatırlayacağınız gibi.
A: Atari/Commodore
B: MSX
C: Amstrad
D: Sega
hikayesi
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2007, 12:28:17 ÖS »

ben almıştım ama satıcıdan kazanmayı düşündüğüm başka şeylerle getirim diye bekledim. Ama başka bişey kazanamayınca, öyle kaldı. Satıcıda bişey demedi Kahkaha en yakın zamanda yeniden alacağım. O zaman bakar test ederiz.

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2007, 13:10:18 ÖS »

Ben 1 ay önce amerikadan aldım koala pad cok güzel bir makina.

benim yaramaz koalam

gercekten cook keyifli bir cihaz

A 500 HD8+ GVP
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2007, 13:54:15 ÖS »

magic koalan varsa arkadaslara bir review yapda almaya degermi degilmi bir fikirleri olsun soyle c64'te kendi portreni ciz bakalim

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2007, 14:25:27 ÖS »

Doğunun sanırım commodore 64'ü yok. Commodore kısmına yeni girecek..

Not: Doguyla sanırım ilk tanışan kişiyim. Ilk görüşmemizde commodore64'e olan ilgi ve sevgisini söylemişti. Sanırım yakında koala pad ile çalışmalara başlar Kahkaha

Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2007, 16:02:53 ÖS »

Ben sanmıyorum o sadece biriktirir...çalışma yapmaz tanıdığım doğu.

Commodore kısmına girerse o piyasayıda kurutacağı kesin
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2007, 19:11:26 ÖS »

Silencer dostum neden önyargıyla bakıyorsun anlamıyorum tabii ki kullanıyorum şimdi a500 le takılıyorum kitapları dergileri karıştırıyorum,sizlere soruyorum sıkılıyorsunuz bunuda anlıyorum onun için fazla da bulaşmıyorum son zamanlarda kimseye.

magic koalan varsa arkadaslara bir review yapda almaya degermi degilmi bir fikirleri olsun soyle c64'te kendi portreni ciz bakalim

cozecim commodore olayına evet daha hazırlık yapıyorum Lw3d dostumu ilk ziyaretimde bana browncase 64 nünü gösterdiginde cook begenmiştim yawrucagı şirin şirin duruyordu..mutlaka olmazsa olmazlarım arasında yerini alıcak bir gün Koala Pad için tasarım olarak mükemmel diyorum kullanım acısındanda zamanın en iyisi bence şimdiye oranla mukayese etmiyorum ben cihazlarımı zaten etmek te cok komik olurdu, onun için KOALAMı cook seviyorum

Doğunun sanırım commodore 64'ü yok. Commodore kısmına yeni girecek..

Not: Doguyla sanırım ilk tanışan kişiyim. Ilk görüşmemizde commodore64'e olan ilgi ve sevgisini söylemişti. Sanırım yakında koala pad ile çalışmalara başlar Kahkaha

LW3D dostum ilk canlı tanıştıgım,ziyaret ettigim kişidir..ofisinde agırladı güzel bilgilerini paylaştı benimle ve hemen yanında bir yıgın cihazın arasından cıkardı güzeller güzeli C64 ünü harbiden neden ekmek kasa dendigini anlıyorum şimdi Kahkaha mutlaka bilgi birikimimi kullanım aşamasına getirdigimde "KOALA" ile bir calışmamı komikte olsa sizlerle paylaşıcam tabii ki yada birimiz tecrübe eder koala yı  

A 500 HD8+ GVP
zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2007, 08:20:44 ÖÖ »

Koala pad ve lightpen'in Commodore'un ne olduğunu görmek için önemli cihazlar olduğunu düşünüyorum.

Kendimiz ligtpen yapabilirmiyiz arkadaşlar? Bende BilimTeknik'in arşiv dvd'si var. Arşivde, lightpen yapmak için gerekli malzemeler ve c-64 gerekli basic programı var. 
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2007, 10:33:47 ÖÖ »

Lightpen yapımıyla ilgili commodore dergisinde de benzeri bir yazı olması lazım (aklımda öyle kalmış.)..yoksa başka bir sitede mi görmüştüm Kahkaha az sonra.. bir araştırayım..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: