Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımA1200 4 GB üstü nasıl görür?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A1200 4 GB üstü nasıl görür?  (Okunma Sayısı 16483 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 02, 2014, 11:29:54 ÖÖ »

Sonrada amiga niye battı diyoruz. Al buyur niye batmasın? Alttarafı yüksek kapasiteli bir hdd tanıtmak için, yapılan işlemlere bak.

Adamlar atomu parçalamak için bu kadar uğraşmıyor Kahkaha

Akşam kapattığında çalışan sistemin, sabah açtığında çalışmaması olaylarına hiç girmiyorum bile.

1994 yılından kalan, yani tam 20 yıl öncesine ait bir işletim sisteminden bahsediyoruz. İşin güzeli, o zamanki işletim sisteminin dahi yeni dosyalama sistemlerine açık olarak tasarlanmış olması ve 3. parti çözümlerle bu durumun aşılabilmesi.

Günümüzde 4TB ve üstü HDD'lerde GUID partisyon tabloları vb yeni çözümler gerekiyor ve Microsoft 32 bit'lik Windows XP'ye dahi bu desteği sunmuyor. Birçok cihaz 4TB üstü HDD'lerde çuvallıyor. 1994'e bir de bu bakış açısıyla bakmamızda fayda var.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 02, 2014, 13:14:43 ÖS »

Witchdoctor'a katılıyorum.Ekleme yapmak istiyorum.Daha doğrusu Bazı PC masaüstü bilgisayarların ayıplarını yazayım.Pentium MMX serisi işlemcili modellere kadar daha doğru dürüst sd-ram yuvasının 64 mb ram desteği yoktu.illa bios update yapman gerekyiordu.Kaç tane insan bios update yapar ki.Devam ediyorum 4gb hdd takıyoruz.Eyvah yine tanımadı bios update yapmalısın.Bu olay bir hastalığa dönüşmüş bir konudur.Eğer pc topladınız bir sıkıntı varsa mutlaka bios update yapmalısın.Yıl 2014 hala anakart üreticiler bios update fix leri yayınlarlar.Dahasıda  var. 56k pci modem alıyorsun.Ama üreticiler pc'inin işlemicsini kullanacak soft modem  yapmışlar.Tabiki mmx olmayan modelde kullanamıyor.Çok eski zamanlarda Pc masaüstü bilgisayaların sıkıntıları vardı.Eskiye dönük örnek verme gereği duydum.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 02, 2014, 13:19:30 ÖS »

Bence iş donanım değil yazılımda yani işletim sistemi ile alakalı olduğu için. Zamanında windows 98 belli bir GB üstü harddiskleri bile görmüyordu. Ben Amigaya SSD takıp bunu görmesini bile hayretler içinde karşılıyorum. 2008'de aldığım Pentium Intel Core DUo işlemcili laptop'da PCMCIA slotu vardı daha önceki dizüstü bilgisayarlarımda karşılaşmadığım bir durumdu. Ne işe yaradığını o zaman araştırmaya başlamıştım. Amiga 600/1200 'de bu slotun olması bile müthiş bir durum.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 02, 2014, 14:19:02 ÖS »

emarti haklısın, olayı donanımsal sidik yarışına döndürürsek, pc'ler bugün çatı çatır geliştirilirken, amiga'lar nerde diye sormak lazım?

Benimki sadece takılmaktı, yoksa amiga zamanında şöyleydi böyleydi, yok pc'lerde sorunluydu felan işine girersek çıkamayız.

En azından bugüne kadar kullandığım hiç bir pc'nin, salak saçma guru meditation hatası verdiğini, daha önce kullandığım ve sağlam olan bir disketin, press mouse left button diye saçmaladığını hiç görmedim.

Tamam pc'lerde zamanında saçma sapan işlerle uğraştırıyordu, fakat amiga gibi nevi şahsına münhasır işler yapmıyorduk. Kendi içinde bile yok ecs, ocs, aga diye saçlamış bir amiga var karşımızda.

Yinede amiga'yı çilesiyle seviyoruz. Kahkaha
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 02, 2014, 14:27:27 ÖS »

joker_ sen de haklısın abi. Az görmedik BLUE SCREENi bunu da hatırlatayım. Amigadaki dörtgen içindeki yazı çıktığında şu an hoşuma gidiyor.

Abi chipsetler dediğin farklılıklar sergiliyebilir. AMa PC platformuda benzer şekilde süreç izledi. Windows 3.1 ve 95 zamanındaki bazı 16 bit çalışan programları Windows 7 ve 8'de uyumluluk modunda bile çalıştıramıyoruz yada artık o programların çalışması ne derece faydalı, anlamlı o da başka bir tartışma konusu.

Bana sorarsan en stabl OS=GEOS for C64. Gerisi yalan.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2014, 14:51:44 ÖS »

ben zaten pc'leride savunmuyorum ki. Hele windows bazen amiga'ya rahmet okutmuyor değil.

Dediğin doğru, yaşasın spectrum Kahkaha (konu hepten çorba oldu)
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2014, 14:56:51 ÖS »

Belki birgün olur diye ümit ediyorum. Günümüz teknolojilerinde limit değerleri yakaladık. Yani transistörlerin son haddine geldik kaç seneden beri hızlar artmıyor. Milleti çekirdek sayılarını arttırarak nereye kadar idare edecekler?

Amiga küllerinden doğup tekrar bir atak yapar mı dersiniz?

READY.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 02, 2014, 15:11:11 ÖS »

emarti haklısın, olayı donanımsal sidik yarışına döndürürsek, pc'ler bugün çatı çatır geliştirilirken, amiga'lar nerde diye sormak lazım?

Benimki sadece takılmaktı, yoksa amiga zamanında şöyleydi böyleydi, yok pc'lerde sorunluydu felan işine girersek çıkamayız.

En azından bugüne kadar kullandığım hiç bir pc'nin, salak saçma guru meditation hatası verdiğini, daha önce kullandığım ve sağlam olan bir disketin, press mouse left button diye saçmaladığını hiç görmedim.

Tamam pc'lerde zamanında saçma sapan işlerle uğraştırıyordu, fakat amiga gibi nevi şahsına münhasır işler yapmıyorduk. Kendi içinde bile yok ecs, ocs, aga diye saçlamış bir amiga var karşımızda.

Yinede amiga'yı çilesiyle seviyoruz. Kahkaha

PC'yi bırak da Ipad'den örnek vereyim. Normalde Android'çi olduğum için Ipad'e fazla ilgili değilim ama saygı duyarım. Geçen gün çocuk iOS 8.0.2 güncellemesi çıktığını ama güncelleyemediğini söyledi. Baktığımda güncelleme için 5.8GB boş alan gerektiğini ama yaklaşık 1GB boş alan olduğunu gördüm. Fotoğraf ve videoları bilgisayara aktarmak gerekiyordu. Itunes programı dışında bunun doğrudan yapılamadığını duymuş ama test etmemiştim. Cihazı PC'ye bağladığımda Ipad olarak göründü ancak hiçbir klasöre ulaşılamıyordu. Sinir oldum ama kabullendim. Daha sonra Itunes programı ile aktarımı gerçekleştirdim ama burada resimleri toplu olarak her nedense silemedim. Ipad'den bir file manager programı ile yaparım bunu diye düşündüm. Markette file manager programlarından en çok beğenileni indirdim ama bu programların Dopus veya Total Commander tarzı işlevlerinin olmadığını hayretle gördüm. Cihazın içindeki dosyalara hükmedemiyor, istediğiniz gibi işaretleyip kopyalama, taşıma ve silme işlemleri yapamıyordunuz. 5-6 program daha yükledim ama nafile. Sonunda pes ettim ve sistemden uğraşa uğraşa dosyaları sildim ve boş yer açtım. Android'in gözünün yağını yiyeyim
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 02, 2014, 15:14:44 ÖS »

Amigaya espri olarak bile laf atmayın. Eline alan büyük firmaların bile battığınını düşünürsek yaşadığına şükredelim. Bugün bir iki küçük firma ile bir avuç geliştirici ile ile yaşıyor. Şunu da unutmamak gerekir zamanında amiga tasarımcıları radikal kararlar vermiş ve gelişmeye yatkın bilgisayarlar tasarlamışlar ki bugün bir çok şeyi ekleyebiliyoruz.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ekim 02, 2014, 15:23:17 ÖS »

Ben de bir Amigo olarak Amiga'ma (Kız arkadaşıma) laf attırmam

READY.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 03, 2014, 11:43:32 ÖÖ »

PC'yi bırak da Ipad'den örnek vereyim. Normalde Android'çi olduğum için Ipad'e fazla ilgili değilim ama saygı duyarım. Geçen gün çocuk iOS 8.0.2 güncellemesi çıktığını ama güncelleyemediğini söyledi. Baktığımda güncelleme için 5.8GB boş alan gerektiğini ama yaklaşık 1GB boş alan olduğunu gördüm. Fotoğraf ve videoları bilgisayara aktarmak gerekiyordu. Itunes programı dışında bunun doğrudan yapılamadığını duymuş ama test etmemiştim. Cihazı PC'ye bağladığımda Ipad olarak göründü ancak hiçbir klasöre ulaşılamıyordu. Sinir oldum ama kabullendim. Daha sonra Itunes programı ile aktarımı gerçekleştirdim ama burada resimleri toplu olarak her nedense silemedim. Ipad'den bir file manager programı ile yaparım bunu diye düşündüm. Markette file manager programlarından en çok beğenileni indirdim ama bu programların Dopus veya Total Commander tarzı işlevlerinin olmadığını hayretle gördüm. Cihazın içindeki dosyalara hükmedemiyor, istediğiniz gibi işaretleyip kopyalama, taşıma ve silme işlemleri yapamıyordunuz. 5-6 program daha yükledim ama nafile. Sonunda pes ettim ve sistemden uğraşa uğraşa dosyaları sildim ve boş yer açtım. Android'in gözünün yağını yiyeyim

2 yıl önce ipad sahibi arkadışımın tabletine itunes olmadan , mp4 videoları pc'den  yüklemek istedik.Sıkıntılı bir durum olduğunu gördüm.Bende samba file server / client yazılımın ipad kurup ayarları yaptıktan sonra windows ile karşılıklı dosya paylaşımı yapılmasını sağlamıştım.

Şimdi etrafımızda çok farklı işletim sistemine sahip mobil cihazlar var.windows phone , android , ios.Bu işletism sistemlerin linux , windows ,Amiga os ile dosya paylaşımını kolaylaştırmak için kendi network'ümde çalışan  web server'umu  kurdum.

Bu serverde upload ve download işlemleri için web sayfası oluşturdum.herhangi mobil cihazdan servere upload yapıyorum.Diğer işletim sistemli bilgisayar veya mobil cihazların browser ile  rahatlıkla download yapıyorum.Bunaların birbiri ile dosya alışverişi için bu şekilde kullanıyorum.

Başka bir çözüm var mı ?

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 03, 2014, 17:47:56 ÖS »

Iosları jailbreak ettim (ifile ın gözünü seviim), Androidleri rootladım

AmigaAmigaAmiga
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ekim 03, 2014, 18:07:01 ÖS »

blackturk seninki bayağı bir kulağı tersten göstermek olmuş. Çeşitli download managerlar ve maxton browser ile download yapabilirsin. Hatta maxton cloud browser ile indirdiğin bir dosya bütün cihazlarına iniyor. Eğer web server kurduğun cihaza DLNA server kurarsan tabletlere stream yapabilirsin. Hem yayınladığın videoları evdeki TV'de görür. Kesin çözüm ise hazır skydrive 30GB olmuşken cloud storage.
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2014, 18:09:09 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 04, 2014, 21:50:03 ÖS »

Disket takıp oynayın ,makinanın doğasında harddisk yok işte

Benim 4000 alınır bu lafına!
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 04, 2014, 22:01:15 ÖS »

ben zaten pc'leride savunmuyorum ki. Hele windows bazen amiga'ya rahmet okutmuyor değil.

Dediğin doğru, yaşasın spectrum Kahkaha (konu hepten çorba oldu)
alemsin vesselam  Kahkaha
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: