Benim şahsi fikrim klasik 3.1 daha sevimli ve sıcak.
3.9 haddinden fazla gelişmiş geliyor. Hiç Amiga kullanıyormuş hissi ve heyecanı vermedi bana.
O yüzden benim hem 4000 de hem 1200 de 3.1 kurulu.
Bu ne demek şimdi anlamadım

Amiga gelişmemiş mi olmak zorunda? Zaten zamanının kralı Amiga'yı harcayan bu fikirdi. Adamlar dergilerde bas bas daha hızlı işlemci alın harddisk takın diye bağırıyordu ona rağmen hala herkes 512k fastram takılı a500 kullanmaya devam etti. Şimdi de AmigaOS4 e gıcıklık var. Amiga bir türlü ilerleyemiyor kullanıcıların tutuculuğu yüzünden. Amigacılara rağmen OS4.1 in varolması bile büyük mucize ve özveri bence.
Amiga kimsenin retro fantazilerinin ve taraftarlık ihtiyacının kölesi değil

Hangisine gücünüz yetiyorsa onu kullanın. Yeterli sisteminiz vars 3.9, daha da iyisi varsa 4.1 ya da Morphos kullanın. Hepsi bizim.
AmigaOS3.5 (ve sonra 3.9) ilk çıktığında heyecanla almıştık allen'le beraber iki tane. Amiga heyecanımıza heyecan katmıştı. Öyle çok da gelişmişlik yok 3.1 den tek farkı Genesis geliyor (ki Miami Deluxe den çok daha hızlı), ikonlar renkli, Workbench gelişmiş ve normalde hacklerle sağlanan özellikler sağlıklı bir şekilde entegre edilmiş.
Bende de 3.1 kurulu ama sadece eğer rom güncellemeleri bi demoda falan sıkıntı çıkarırsa diye.