Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)jamma emulatorde joystik ayarlari yapamadim
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: jamma emulatorde joystik ayarlari yapamadim  (Okunma Sayısı 8704 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 24, 2014, 00:18:16 ÖÖ »

Sevgili arkadaslar com serial paralel port aldim ve pcme taktim anakartta sürücüleride yukledim psxpad joystik ayarlarini kurdum hersey gozukuyor tum ayarlar ama kabinden bir turlu hic bir tus calismadi ve kontrol ton tuslarinda da haraket yoktu bir yardimci olurmusunuz ?

ps1,ps,ps3,ps4 - nintendo wii - xbox360( xbox classıc emülatorlü ) - saga saturn - sega dreamcast - arcade cabinet - pc( i7 4930 k 16gb ram ati radeon r290 3 gb ekran kartı 2 tb hdd zalman kasa )
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2014, 00:28:36 ÖÖ »

... com serial paralel port aldim ve pcme taktim ...

Nedir bu aldığınız şey?

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2014, 00:33:15 ÖÖ »

PCI RS232 9 Pin Serial Port 25 Pin Printer Parallel Port Card yavuz hocam burdan joystigi gormesi gerekiyordu ama gösteremedim ben xp sp3 kurdum yardimci olursaniz cok sevinirim

ps1,ps,ps3,ps4 - nintendo wii - xbox360( xbox classıc emülatorlü ) - saga saturn - sega dreamcast - arcade cabinet - pc( i7 4930 k 16gb ram ati radeon r290 3 gb ekran kartı 2 tb hdd zalman kasa )
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2014, 00:41:16 ÖÖ »

PCI RS232 9 Pin Serial Port 25 Pin Printer Parallel Port Card yavuz hocam burdan joystigi gormesi gerekiyordu ama gösteremedim ben xp sp3 kurdum yardimci olursaniz cok sevinirim

kusura bakmayın, ne yapmaya çalıştığınızı hala anlayamadım. Ben anladığımı anlatayım da siz düzeltin; PC'ye Seri ve paralel port kartı aldınız ve arcade kabin kontrollerinin windows tarafından "görülmesini" mi bekliyorsunuz?

kabin kontrollerini (butonlar ve joystickler) seri ve paralel porta nasıl bağlıyorsunuz? nasıl olacak ki bu iş?

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2014, 00:45:05 ÖÖ »

Sanirim derdimi size anlatamadim ama su videoda arkadas yapmis izlerseniz eger benim anlatamadığımı arkadas guzel anlatmis kisaca pcyi mame emulatore cevirmeye çalışıyorum

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2014, 00:45:29 ÖÖ »

<a href="http://www.youtube.com/v/Tb5mklMvQ2M&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Tb5mklMvQ2M&rel=0</a>

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2014, 01:04:12 ÖÖ »

Yavuz hocam yardimci olursaniz sevinirim

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2014, 01:09:57 ÖÖ »

tazy, hiç tecrübe ettiğim bir şey değil bu kullandığınız kart. ispanyolca da bilmiyorum video'da yazanları pek anlamadım...

ancak anladığım kadarını özetliyeyim:

1) Bu kart sayesinde PC'nin VGA çıkışı bir arcade monitöre veriliyor. Yanlız ya ATI ekran kartı için özel sürücüleri kullanacaksınız ya da Soft15Khz.
2) Bu kart bi şekilde arcade kontrolleri PC'nin seri portuna iletiyor. Bu sinyalleri yakalayabilmek için psxpad (Ney) diye bi yazılım kullanmanız gerekiyormuş.

Bu kart ile ilgili bir tecrübem maalesef yok, hiç kullanmadım. Bu kartı kullanan başka arkadaşlar varsa ya da daha iyisi bu kartı kimden aldıysanız belki onlar daha yardımcı olabilecek yorumlar yazabilirler...

tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2014, 01:15:24 ÖÖ »

anladım valla çok teşekür ederim yinede yavuz hocam artık oyle yapacagım kendisine soracagım
oda biraz rahatsızdı tekrar w,ndows kuracağım sürücüleri yeniden yukleyeceğim artık tekrar deneyeceğim
başka bilen arkadaşlar varsa yardım ederlerse çok sevinirim

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2014, 12:49:25 ÖS »

Bu program sıkıntılı olabiliyor. En kesini joypad hack yada usb kontrol kartlari. Normalde snes tanimasi gerekiyor. Herturlu ayar yaptik tanimadi. Usb forever

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
tazy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2014, 13:41:49 ÖS »

Cengiz hocam bu konularda pek bir bilgim yok siz baska program mi denememi soyluyorsunuz ama cihazda hic usb giris cikisi yok

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2014, 15:58:35 ÖS »

Cengiz hocam bu konularda pek bir bilgim yok siz baska program mi denememi soyluyorsunuz ama cihazda hic usb giris cikisi yok
Yok seri/paralele bağlantılan bize yaramadı hiç.
Usb yok derken PCdemi yok?
kartda yok ise kontrolleri ayrıca bağlamanızın bi sakıncası olmaz. Bu arada aarcadeinizin orjinal halini korumak istiyorsunuz sanırım. Bu işi yapmanın en pratik yolu kart üzerine birkaç lehim yapıp yavuzun hiç sevmediği gerilla yöntemi ile kontrolleri farklı bir encoderdan yada joypadhacden geçirmek olacaktır.
Benim kabinimde görüntüyü scartcade ile, kontrolleri joypad hack ile hallettim. Youtube kanalımda kabinimin içi detaylı görünüyor. Arcade KAbinim adlı videodan bakabilirsiniz.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: