Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Super Pang Tamiratı  (Okunma Sayısı 19969 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2014, 13:35:06 ÖS »

yavuz usta yengeyi uyuttuktan sonra olaya müdahil oluyor

YAVUZ Abi Büyüksün FotoRoman Tadında Okuyorum Yazılarını Sayende
Ben uyku sorununu merak ediyorum?Bu Şevkle mi Uyku Tutmuyor Yoksa Uyku Kaçırıcı Yöntemler mi? Kahkaha

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2014, 14:23:33 ÖS »

@yavuzg bu tamirat çok iyi oldu şu ayakları kaldırma işi garip gelmişti daha önce baktığımda demek ki olması gereken kesinlikle buymuş. Ellerinize sağlık.

Saygılar.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 06, 2014, 18:05:04 ÖS »

Gamer değilim diyordun bir de abi isteyince balon patlatma oluyormuş.

Keyifli bir yazıydı. Oyun efsane atari salonunda vardı bizim burada 2 world oynayıp kapatmıştım makineyi (ölmüştüm Kahkaha ) sonra girmedim oyuna. Evde oyun sonu getirdim kaç sene sonra.

Hala gamer değilim canım, benimkisi "casual gamer"... Bir de tamiri, yapması v.s. bitirsem de şöyle sadece takılsam oyun oynasam diyorum bazen...

ustam boarlari ace lemi yikiyorsun cillop gibi parliyor. sanki kutusundan yeni cikmis gibi

Ace'yi bilmem de Fairy kullanıyorum ben. Bir damla yetiyor Kahkaha

Bulaşık deterjanı + fırca

Bize yine ev ödevi çıktı anlaşılan. Şu Kabuki'nin olayını anlamadım. Sadece kriptolu kodu kendi RAM'iyle XOR'ladığını zannediyordum. R33'ü iptal ederek bu işlemi engellemiş olmalısın. O halde adress bitiyle ilgili düzenlemeye niye gerek kalıyor? Bankswitch işini de Kabuki'ye yaptırmış aradan çıkarmış olsalar, en yüksek değil en düşük bitle oynamaları gerekmez miydi? Kriptosuz kodun daha büyük olduğunu da hesaba katınca sanki Kabuki fazladan veri ekliyor gibi.

Dediğim gibi, pek anlamadım niye bunları yaptırdılar diye.

Ben uyku sorununu merak ediyorum?Bu Şevkle mi Uyku Tutmuyor Yoksa Uyku Kaçırıcı Yöntemler mi? Kahkaha

Yani uyku tutmadı bi Super Pang tamir edeyim demiyorum elbet Burada bir solukta anlattığıma bakmayın, hafta içi ufak ufak akşamları başlıyor genelde bu tarz mini projeler sonra eksik malzeme tamamlama durumları internetten, en son da genelde cuma ve/veya Cumartesi gece bitirici darbe şeklinde...

Genelde zaten günde ortalama 3-4 saat uyuyorum zaten. Haftasonu biraz daha şımarıklık yapabiliyorum uyku konusunda

Süper çalışma hocam senden bir ricam var başarısız sonuçlanan bir tamirat da yayınlar mısın yada öyle bir çalışma varmı? Kahkaha

Var tabii. Ancak pek eylenceli değil onlar

Power'ı verip oyunu çalıştırdım mı çok keyif alıyorum, o şevkle de bu yazıları hazırlayabiliyorum.

Başarısız sonuçlanan tamiratlarda ise zaten tırmala tırmala bi yere varamıyorsun. Genelde sepete geri atıyorum onları, daha sonra, belki aylar sonra aklına geliyor yine ele alıyorsun. Çoğu zaman aylar önce haftalarca tırmalayıp tamir edemediğim boardları 1-2 saatte ayağa kaldırdığım da oluyor.

yavuz usta yengeyi uyuttuktan sonra olaya müdahil oluyor

E tabi aile hayatımızı da yaşıyoruz gündüzleri, akşamları. Sonra el etek çekilince ver elini retro!!! Kahkaha

@yavuzg bu tamirat çok iyi oldu şu ayakları kaldırma işi garip gelmişti daha önce baktığımda demek ki olması gereken kesinlikle buymuş. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Sende de mi var bu tarz bir board?

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 06, 2014, 21:25:38 ÖS »

En sevdiğim oyunlardan biridir. Tek jetonla bitirip rekor yapmaya çalışırdık salonda. Saat başı kontrol ederdik geçen var mı diye

Yazılarınızı severek takip ediyorum...
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2014, 01:22:51 ÖÖ »

Sanırım kısmen çözdüm olayı.

http://arcadehacker.blogspot.com.tr/2014/11/capcom-kabuki-cpu-part-1.html

Alıntı
Necessary in order to know when an op code or data is fetched. Kabuki decodes Op code bytes differently than Data bytes.

İki çipin de en büyük adres hattı (A15 ve A17) cpu'nun M1 bacağına bağlanıyor.

Anladığım kadarıyla bu bacaktaki sinyal instruction fetch edilirken farklı seviyede, data fetch edilirken farklı seviyede oluyor.

Yukarıdaki sitede kabuki op code ile datayı farklı şekilde çözer diyor.

Bu üç kağıt salt op code'ları bir epromdan, datayı da diğer çiplerden çekmeye yarıyor gibi.

Şurada da bunu destekleyen açıklamalar mevcut : http://www.wolfgangrobel.de/arcadereps/pang.htm

ps: Benim teoriden daha da doğrusu sanırım şöyle : Eprom'ların yarısında bunlar op code olsaydı ne şekilde çözülürlerdinin cevabı var, diğer yarısında ise data olsalardı ne şekilde çözülürlerdinin cevabı. Çünkü doğrudan orjinal rom'u inceleyip hangisi data hangisi opcode anlamak mümkün değil. Ancak oyunu her bölümünü görecek, eprom'ların tamamını okutacak şekilde oynamak lazım. İşlemi kolaylaştırmak için böyle bir üç kağıda girilmiş.

« Son Düzenleme: Aralık 07, 2014, 01:31:38 ÖÖ Gönderen: I_R_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2014, 16:31:44 ÖS »

Eduardo Cruz'un Kabuki kullanan oyunları burada yaptığım donanım cambazlıkları yapmadan çözmekle ilgili yazısını ilgilenenler inceleyebilir.

Eleman geçen haftalarda (ben bu yazıyı yazdıktan 1 hafta kadar sonra) Kabuki olayını çözmüş

http://arcadehacker.blogspot.com.tr/2014/12/capcom-kabuki-cpu-part-3.html

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 23, 2014, 10:59:27 ÖÖ »

Şu MAME nelere kadir. Donanım ortamında çok sağlam alet edevat gerektiren işleri MAME'de iki satır kod ilave ederek hallediverimiş. İlave kablo ile ilgili tahminlerim de komple yanlış çıktı. Ters köşe olmuşum.

Eduardo Cruz'un bu buluşundan sonra senin hack'te boşa çıktı galiba. Rom'u tekrar yazıp, kabloyu iptal etmeyi düşünüyor musun?

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 23, 2014, 12:35:46 ÖS »

Ben nasıl kaçırdım bu projeyi.
Hala patlatacak balon kaldı mı Kahkaha

Sayın forum yönetiminden rica etsem. Yavuz üstad konu açtığında, herkese mail yollayan,
bir kod yazabilirler mi acaba ?  Masum

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 23, 2014, 12:42:53 ÖS »

@cdemir : yavuz'un projeleri güzel şekilde sayfalayıp paylaşmayı uzun zamandır düşünüyoruz...Ama bu dediğinizi de yapmak mümkün olur mu olur...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 23, 2014, 15:55:15 ÖS »

@LW3D öyle bir çalışma olursa, sanırım tüm forum ahalisi memnun kalır bu durumdan

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 23, 2014, 22:27:43 ÖS »

Eduardo Cruz'un bu buluşundan sonra senin hack'te boşa çıktı galiba. Rom'u tekrar yazıp, kabloyu iptal etmeyi düşünüyor musun?

Yok yaptım bitti o iş geri dönmem artık. Mevcut projelere devam

Ben nasıl kaçırdım bu projeyi.
Hala patlatacak balon kaldı mı Kahkaha

sepette bir de boot pang olacak arızalı. ama boot'lara mesai harcamam. belki bütün projeler bitince belki

@cdemir : yavuz'un projeleri güzel şekilde sayfalayıp paylaşmayı uzun zamandır düşünüyoruz...Ama bu dediğinizi de yapmak mümkün olur mu olur...

Yok o kadarına gerek yok bence ama zaman bulsam da arcade bölümünde biraz derleme toparlama yapsam diye düşünüyorum ben de. hani "tamirat günlükleri", "projeler" v.s. gibi gruplar altında toplamak gibi... du bakalım zamanla artık

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 23, 2014, 23:28:39 ÖS »

Lütfen hakikati söyleyin doktor. O yaşayacak mı? Yaşayacak... Fakat yüreğimizde yaşayacak yavrum. Kahkaha

Emeğine sağlık abi bir boarda daha can vermişsin.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: