Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi  (Okunma Sayısı 39546 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Aralık 30, 2014, 11:05:48 ÖÖ »

Elektronik perakende zaten göçtü şu kredi kartına taksitin yasaklanmasıyla. Bu da artık üstünü yağlar.

ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Aralık 30, 2014, 11:26:29 ÖÖ »

Umarım bu haber diğer yerli firmalarımıza da tetikleyici olur ve onlar da bu işe yatırım yaparlar. Her alanda üretimi arttırarak hem iç piyasadaki talebi karşılamamız hem de ihracatımızı ithalatımızın üzerine çıkarmamız lazım ki çocuklarımız, torunlarımız edilgen değil etken bir Türkiye'de yaşasınlar. Reklamlar iyileştirilir, daha güzelleri çekilir. Dünyaca meşhur tütünümüz varken şimdi ithal eder olduk, sebze meyve, tahıl, tohum ithal eder olduk, et-hayvan ithal ediyoruz, enerji, petrol, tekstil..vb. İthalat tabii ki olacak, herkes istediğini alır ama her ülke gibi öncelikle kendi çıkarlarımızı, geleceğimizi düşünmek ve beyin göçünü önlemek zorundayız. Keşke bu düzenlemeyi ithal üründeki vergiyi artırmak yerine yerli üründekini azaltmak olarak düşünseydiler ama zaten her türlü alırız diye düşündükleri için vergi arttırma yolunu tercih ettiler. Bu da idarenin yanlış bulduğum tarafı.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Aralık 30, 2014, 11:36:34 ÖÖ »

Umarım bu haber diğer yerli firmalarımıza da tetikleyici olur ve onlar da bu işe yatırım yaparlar. Her alanda üretimi arttırarak hem iç piyasadaki talebi karşılamamız hem de ihracatımızı ithalatımızın üzerine çıkarmamız lazım ki çocuklarımız, torunlarımız edilgen değil etken bir Türkiye'de yaşasınlar. Reklamlar iyileştirilir, daha güzelleri çekilir. Dünyaca meşhur tütünümüz varken şimdi ithal eder olduk, sebze meyve, tahıl, tohum ithal eder olduk, et-hayvan ithal ediyoruz, enerji, petrol, tekstil..vb. İthalat tabii ki olacak, herkes istediğini alır ama her ülke gibi öncelikle kendi çıkarlarımızı, geleceğimizi düşünmek ve beyin göçünü önlemek zorundayız. Keşke bu düzenlemeyi ithal üründeki vergiyi artırmak yerine yerli üründekini azaltmak olarak düşünseydiler ama zaten her türlü alırız diye düşündükleri için vergi arttırma yolunu tercih ettiler. Bu da idarenin yanlış bulduğum tarafı.

Herkesin hatalı bulduğu taraf o. Kalite yüksek olmadıkça hele artık telefon gibi "zorunlu ihtiyaç" olan bir üründe vergiyi ne kadar geçirirsen geçir ithal ürünler peynir ekmek gibi satmaya devam edecek. Bunu bilmiyorlar mı biliyorlar... O zaman ötele vergiyi...

Aynı adamların dayatıp teşvik ettiği tüketim anlayışının şimdi aynı adamlar tarafından sabote edilmesini anlamıyorum. Gerçekten artık çelik de değişmiş...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Aralık 30, 2014, 12:32:50 ÖS »

Devletten Teşvik isteyeceğine, rakiplerine ek vergi isteyerek Potansiyel Müşterilerin Kendisine döneceğini sanan zihniyeti kınıyorum, Vestel telefon AL MA YA CA ĞIM!!!

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Aralık 30, 2014, 12:40:22 ÖS »

bu tarz teknolojiler zamanla üretim yaptıkça mükemmel hale gelir  belki tahminen bilmiyorum belki bir s3 -s4 kalitesi yoktur ancak yakındır zaman içinde bu dahada düzelicektir ben her şeyimizi milli olarak üretilmesinden yanayım az pahalı yada az kalitesiz olsada milli olmasından yanayım bugün israilin filistine yaptıklarını yarın bize yapmıyıcakların garantisini kim verebilir t.c şu an itibari ile kulandığı teknoloji ürünlerinin büyük kısmını ithal eden bir ülke ve uzay teknolojileri açısından bakarsak bir patatesi dahi uzaya yollama kabiliyeti olmayan bir ülke hal böyle iken vestel gibi teknoloji üretebilen firmalar bizim için çok çok kıymetlidir lafla milliyetçilik olmuyor bunu unutmayın icratla milliyetçi olunur kimse alınmasın zaten kimseyide hedef almadım.

düzeltme:
( belki laflada milliyetçi olunur biraz abartmış olabilirim)
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2014, 12:44:12 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Aralık 30, 2014, 13:00:38 ÖS »

Milliyetçilik tabiki güzel birşey icraatla göstermek isterim.Fakat bizde paramızı sokaktan toplamıyoruzki.Bizde emekçiyiz.Vestel hakkında yapılan yorumlar ve deneyimler ortada işte.Neden gidipte iphone samsung alalım.Ama vestelde kalite potansiyeli yok gibi şimdilik.Hele ki böyle aptalca bir hamleden sonra alacak olanda almaz bence.

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Aralık 30, 2014, 13:23:22 ÖS »

Devletten Teşvik isteyeceğine, rakiplerine ek vergi isteyerek Potansiyel Müşterilerin Kendisine döneceğini sanan zihniyeti kınıyorum, Vestel telefon AL MA YA CA ĞIM!!!
Devletten teşvik istemişler zaten, ek vergi falan isteyen yok. Metni okursanız orada kelime kelime yazıyor detaylı. Devletin teşvik anlayışı ondan da çok alayım ama ötekinden daha çok alayım olmuş. İsteseler 5 dakikalık bir düzenlemeyle kdv, sgk prim avantajı vs. verirler ve geçerlerdi. İster alın ister almayın ama tepkinizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Aralık 30, 2014, 13:39:39 ÖS »

ben telefonu esenboğa havalimanında açtıkları standta inceledim. telefon fena değil ancak reklam konusunda ve teknoloji marketlerde varlık gösterme konusunda bir casper olamıyor vestel.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Aralık 30, 2014, 14:15:08 ÖS »

İlk mesajımda başvurumu metni vardı. Aşağıda net bir şekilde görüldüğü üzere "ithalata karşı koruma önlemi" talep ediliyor.

Alıntı
4.   SONUÇ
Yukarıda yapılan değerlendirmeler ışığında cep telefonu ithalatına karşı korunma önlemi alınarak yerli üretimin ekonomik göstergelerindeki olumsuz etkinin ve ciddi zararın ortadan kaldırılması talep edilmektedir.

Şu linkte de ithalata karşı koruma önlemleri sıralanmış.
http://www.orgtr.org/tr/ithalatta-korunma-onlemleri-yonetmeligi

Alıntı
Korunma Önlemi

Madde 10- Bir malın benzer veya doğrudan  rakip mallar üreten yerli üreticiler üzerinde ciddi zarar veya ciddi zarar tehdidi oluşturacak şekilde artan miktar ve şartlarda ithal edildiği hallerde ülke yararı göz önüne alınarak, yapılacak soruşturma sonucunda korunma önlemi alınabilir.

Korunma önlemi; gümrük vergisinde artış yapılması, ek mali mükellefiyet getirilmesi, miktar/değer kısıtlaması, tarife kontenjanı uygulaması veya bunların birlikte uygulanması şeklinde olabilir.

Görüldüğü gibi ek vergi ve kota'dan başka koruma önlemi yok.

Daha da komik olan Venüs başvuruda kendine rakip gösterilen telefonlarla aslında aynı segmentte bile değil. Bu telefonlarla giriş seviyesi Snapdragon 200 işlemci kullanılıyor. Rakip gösterilen telefolanların kendi üretimi olan A8 ve Equinox işlemcileri ise performans testlerine Snapdragon 800'le karşılaştırılıyor.   

ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Aralık 30, 2014, 14:38:12 ÖS »

Maalesef, ama yine de alternatif koruma önlemleri geliştirip tüketiciyi de mağdur etmeden bu dengeyi oluşturma görevi devletin başındakilerindir. Dolayısıyla burada isteseler bir çırpıda sadece vestelle, cep telefonuyla da sınırlı kalmayarak her alanda yerli üreticiyi teşvik etmek ellerindeyken, her türlü imkan varken, her istediklerini 5 dakikada el kaldırıp yaparken bunu yapmamaları en büyük hata. Bugün vestel yarın düğme üreticisi, her biri için bu şekilde dilekçe alıp vergi arttırımına gitmek saçma bir uygulama. Olan vatandaşa oluyor.

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Aralık 30, 2014, 15:04:34 ÖS »

Vatandaşa falan bir şey olduğu yok ki, makarnasına, kömürüne, ordan burdan 3-5 nemalanacağı rantına bakar vatandaş, gerisi hikaye.

Gelişmekmiş, fen'e bilime teknolojiye inanmakmış, yönetenlerden bu konularda talepkar olmakmış, hikaye.

Vatandaş ancak büyük büyük dedesinin mezar taşını okumak ister.... gerisi hikaye.

e durumda hükümet edenler de gereğini yapar, yine gerisi hikaye...

AmigaAmigaAmiga
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Aralık 30, 2014, 15:42:52 ÖS »

Az önce Zorlu Holding'de çalışan bir arkadaşımla konuştum la bizim işleri mi bitirmeye çalışıyorsunuz siz diye (elektronik perakende sektöründeyim ben de). Cevabı çok manidar oldu;

Abi şirketin en kilit noktalarına onun bunun lise mezunu akrabalarını koyarlarsa böyle fikirler çıkması çok normal.

Genel hacmi küçültüp küçülen hacimden büyüyen pay almak sadece şark kurnazlığı. Seni kınıyorum Vestel ve sana laflar hazırladım...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Ağustos 03, 2015, 09:25:13 ÖÖ »

Eknomi bakanlığı, Yurt dışından getirilen cep telefonu ve tabletler için %5 ile %10 arasında ek vergi konacağını duyurmuştu. Ancak araya seçimler girince uygulama ertelendi.

Bu süreçte Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) yememiş içmemiş çalışmış. Ek vergi konulunca insanların yurt dışından cihaz getireceğini düşünerek yeni bir teklif getirmişler. Yolcu beraberinde getirilen cihazlardan alınan İMEİ kayıt harcının da 600 liraya çıkarılmasını istiyorlarmış.

Teklif çok ütopik gelse de, önceki teklif kabul gördüğüne göre bu da olabilir. Siz kendinizi hazır edin.

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ağustos 03, 2015, 09:28:22 ÖÖ »

Uygulamaya geçireceklerdir. Artık bütçeyi iyice kısmak lazım.
ilhanüney
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ağustos 03, 2015, 10:05:44 ÖÖ »

Bu saçma duruma kim dir diyecek, devletin yuksek vergi almak  kolayına geliyor.
Bunu yapacağına vestel venüs un vergi oranını dusur. (Ha o olmaz devlet in çıkarı olmadan yaralı parmaga işemez desenize)
Ve arkadaşlar ben olaya şöyle bakıyorum , Dünya bir ev , Türkiyede bu evin içinde bir oda, bu odanın içine diğer odalar ( yani diğer ülkelerden ) para gelmediği sürece , sen kendi insanından vergi alsan ne almasan ne, cunki italatimiz ihracatimizdan fazla. buda şunu gösteriyor, bu odanın içinden sürekli para eksiliyor, eksildikcede bunlar vergileri yükseltiyor , yani durumumiz çok kötü farkına varmamız gerek

...................SEGA.................
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: