Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi  (Okunma Sayısı 38495 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 06, 2014, 12:33:37 ÖS »

Vestel dün Ekonomi Bakanlığından ithal telefonlara karşı koruma talep etmiş. Eğer koruma kararı kabul edilirse İthal telefonlara ek vergi gelebilir veya kota konabilir. Ne güzel değil mi? Ben de kendi kendime niye Venüs telefon almıyorum diyordum. Meğer bunu bekliyormuşum.

Doanımhaber linki:
http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Vestel-mobil-telefon-ithalatina-karsi-korunma-onlemi-talep-etti.htm

Başvurunun gizli olmayan özeti:
http://www.ekonomi.gov.tr/portal/content/conn/UCM/path/Contribution%20Folders/web/%c4%b0thalat/Ticaret%20Politikas%c4%b1%20Savunma%20Ara%c3%a7lar%c4%b1/Korunma%20%c3%96nlemleri%20-%20Safeguards/Y%c3%bcr%c3%bcyen%20Soru%c5%9fturmalar%20-%20Ongoing%20Investigations/Cep%20Telefonlar%c4%b1%20-%20Mobile%20Phones/Cep%20Telefonu_Ba%c5%9fvurunun%20Gizli%20Olmayan%20Ozeti.docx

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2014, 12:38:17 ÖS »

Vestel i ne ilgilendiriyormuşki bu konu.. Sanki türkiyenin telefon üreticisi..
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2014, 12:41:47 ÖS »

+ ötv bindirip rekabet şansını arttırmak istiyor

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2014, 12:49:30 ÖS »

Kendini öyle görüyor.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2014, 13:47:03 ÖS »

3-5 liraya telefon maledip 50 liraya satacak ve rekabet koruması isteyecek. Peeeeehhh    Bu sözde yerli üreticilere öyle çok gıcık oluyorum ki.

Bazıları şöyle düşünüyor. Yerli malı alalım desdek olalım..

Kalitesi düşük ürünleri, çok pahalıya satmaya çalışarak, beni düdüklemeye çalışanlara ne diye desdek olayım ki.

Fiyat/performans uygunsa anca öyle alırım Türk malı.

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2014, 17:40:44 ÖS »

Aldık yerli malı derin dondurucu. Kurbanda kestiğimiz etler, yazdan alıp dondurduğumuz sebzeler hanımın ısmarlama yaptırtığı tarhanalar çöp. Halbuki alsana siemens, bosh aptal kafa

AmigaAmigaAmiga
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2014, 18:57:28 ÖS »

Osmanlıca dersi olduktan sonra daha neler neler görecek bu ülke. Yazık.

Armakuni
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2014, 20:53:06 ÖS »

Osmanlıca yabancı bir dil imiş gibi konuşuluyor yazık....

Nomen est Omen
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2014, 21:00:28 ÖS »

Mantıklı görünüyor. Her alanda yerli üreticiyi desteklemek için bu önlemler alınmalı. İthal mallara ek vergi gelmesin, zaten hali hazırda vergiler çok yüksek ama yerli mallara vergi indirimi, sgk prim desteği gibi bazı kolaylıklar sağlanmalı. Yoksa ekonomimiz git gide ithalata dayalı bir hale geliyor, bütçe açığı git gide büyüyor.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2014, 21:22:17 ÖS »

Vakıf Bank'a devredildikten ve satışa çıktıktan kısa bir süre sonra Manisa'daki devasa Raks fabrikasını ziyaret etme şansım olmuştu. Hatırladıkça hala içimde bir şeyler cızırdar. Dünya devleriyle, Sony ile JVC ile Dünya çapında rekabet eden, ürünlerinin üstüne "lifetime warranty" yazma cesareti gösteren bu Türk firması, devletten destek alamadığı için ithal ürünlerin karşısında haksız rekabet nedeniyle zayıf düşmüş ve batmıştı. Neticede binlerce insan doğrudan ve dolaylı yollardan işsiz kaldı, güzelim fabrika tüm teknolojisiyle haraç mezat, kilo hesabı hurdacılara satıldı. Ben gittiğimde fabrikada bir müdür, bir sekreter ve 2 güvenlik görevisi vardı. Girişteki locada tozlanmış camekanlarda aldıkları ödüller duruyordu, deri bekleme koltukları tozlanmıştı. Sanki biri gelip şalteri kaldırsa üretim kaldığı yerden devam edecek gibiydi. Tasviye işlerinin başında duran, 20 yıllık müdür beni odasında ağırladı ve dağ gibi adam neredeyse ağlamaklı sözlerle Türkiye'de çalışmanın ve üretmenin ne şekilde cezalandırıldığını fabrikanın şu anki haline bakarak görebilirsiniz dedi özetle. Çıkarken bana iki koli açılmamış vhs kaset hediye etti. Yeni Raks vakaları yaşamamamız için devlet ve milletçe yerli üreticiyi korumamız gerekiyor diye düşünüyorum.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2014, 21:35:02 ÖS »

vestel iyi telefon üretip, ürettiği ürünün özellikleri ve kalitesi ile türkiyede ve belki dışarıda belli bir pazar elde etme çabasına girmeden bu yola başvurmasına hiç şaşırmadım. yıllarca aynı şahin doğanı pazarladılar. bence vestel venüs satışları iyi olsa aynı model epey bir zaman değişmez . bu arada iphone10 mu çıkar yoksa bükülebilir ekranlı telefonlarmı çıkar..
sat işte ucuz fiyata. tanıtımı iyi tut. 2 sene de bir yeni model çıkar.

armuş piş hazırcılığı.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2014, 23:38:17 ÖS »

Hiç kimse kusura bakmasın, rekabet için teknoloji üreteceksin, maliyet düşüreceksin vs... bunların yaptığı tatlı su kunduzluğu ☺

bu arada Vestel venüsün lansmanını nerede yaptı??? bilen var mı?

AmigaAmigaAmiga
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2014, 00:25:06 ÖÖ »

Yerli üretici desteklenecekse kaliteli ürün üreteceksin ve rakiplerinden daha ucua vereceksin ki bir caziben olsun. Hem yerli olsun hem dandik olsun hem pahalı olsun bana gelmez.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2014, 00:50:00 ÖÖ »

Hiç bir firmayı savunma niyetinde değilim. Tek söylemeye çalıştığım mevcut vergilerle ve giderlerle sizin söylediğiniz kaliteyi ucuza üretip pazarlama ve satma durumu maalesef mümkün değil. İhracat yapabilmek için de zaten kırk tane iso kalite belgesi alabilmeniz ve gereken bir ton standardı sağlayabilmeniz gerekiyor. Türkiye cep telefonu için Dünya'da sayılı pazarlardan biri. İster mi elin Apple'ı, Samsung'u sana ne güzel satıyorken senin yerli üreticin ona alternatifler çıkarabilsin, daha ucuza ve yakın kalitede ürünler çıksın. Tabii ki istemez. Uluslararası sermaye güçleri zaten senin devletinin neye teşvik vereceğini neyi köstekleyeceğini dayatıyorlar mevcut hükümetlere. Ekeceğin tarım ürününe kadar sana söylüyorlar. Misal bir kaç sene önce Amerika'nın mısır stoğu fazla çıkınca hemen Türkiye'de devlet mısır ekimini engelledi, Amerika satabilsin diye elindekileri. BMW, Mercedes, Audi'lerden inip tribünlere oynamak adına "araba üretin" demekle olmuyor o iş. Teşvik vereceksin, vergi avantajı vereceksin, sgk avantajı vereceksin ki bu büyük sermaye babalarıyla baş edebilecek Türk firmaları olsun. Bunun dışında belli kalite standartlarını şart koşsun zaten ona bir şey diyen yok.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2014, 01:14:22 ÖÖ »

diğer telefonlara ek vergi yerine yerli telefon marlalarından vergi alınmasa daha cazip olur. ayrıca gsm operatörleri ile kampanyalarda yapılabilir.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: