Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi  (Okunma Sayısı 38509 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2014, 01:29:45 ÖÖ »

diğer telefonlara ek vergi yerine yerli telefon marlalarından vergi alınmasa daha cazip olur. ayrıca gsm operatörleri ile kampanyalarda yapılabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Zaten söz konusu talebi okuduğunuzda ithal ürünlerin vergisi artsın diye bir talebin yer almadığını görüyorsunuz. Sadece korunma ve destek talep ediliyor. Rekabet ancak şartlar birbirine yakın olursa gerçekleşebilir. O zaman da kim hangi ürünü tercih ediyorsa gider onu alır. Adamlar 7 farklı şirkette toplam 1000 elemanla sırf arge çalışması yapıyorlar, armut piş ağzıma düş diyen argeye bu kadar kaynak ayırmaz.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2014, 01:35:23 ÖÖ »

Osmanlıca yabancı bir dil imiş gibi konuşuluyor yazık....

Konuyla alakasız ama... Osmanlıca Türklerin anlayamadığı aynı Kürtçe gibi polyglot (birden fazla dilin birleşmesiyle oluşan) bir dildi evet. Türkler Türkçe konuşurdu, Ermeniler Ermenice, Yunanlar Yunanca.

Şöyle bir örnek verelim:

Kahkaha
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2014, 02:52:15 ÖÖ »

Ben mi yanlış biliyorum, Türk üreticiler işin içinde gümrük vergisi olmadığı için zaten avantajlı değil mi? Yaygın servis ağı, daha yerel düşünebilme, yerel firmalarla işbirliği avantajı gibi konularda da rakiplerinden öndeler.

Tek dezavantajları bizim vatandaşımızın kafasında yer etmiş Türk malı kötüdür algısı.

"Türk malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" yaklaşımı da "Türk malı ise dandiktir" algısı da yanlış. Devlet firmaları uluslararası firmalarla yarışabilmesi için desteklemeli ancak doğrudan ihale vereyim, rakiplerin fiyatına yapay artış getireyim şeklinde olmamalı.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2014, 03:57:11 ÖÖ »

Kesinlikle katılıyorum.Yardım istiyorlarsa daha kaliteli ürün üretebilmek için yardım istesinler.
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2014, 04:29:01 ÖÖ »

AB ülkeleri üzerinden Türkiye'ye ithal edilen ürünler sıfır (0) gümrük vergisine tabidir. Siz onlara satmaya kalkarsanız %40 ortalama gümrük vergisi alırlar. Bu yüzden pek çok uzakdoğulu firma esas üretimlerini ucuz işçilikle uzakdoğuda yapıp, montajını bir AB ülkesinde yaptırıp o ülke üzerinden gümrük vergisi ödemeden malını ülkemize sokar. Yani tek dezavantajları bizim yerleşik algılarımız değil.

commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2014, 12:18:08 ÖS »

dediklerinize aynen katiliyorum . hatirlarsaniz tofas da boyle yapmis yillarca bizi teneke şahinle duduklemisti.. ne zaman devlet korumasi kalkti insan gibi arabalara bindik.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2014, 12:28:13 ÖS »

diğer telefonlara ek vergi yerine yerli telefon marlalarından vergi alınmasa daha cazip olur. ayrıca gsm operatörleri ile kampanyalarda yapılabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Zaten söz konusu talebi okuduğunuzda ithal ürünlerin vergisi artsın diye bir talebin yer almadığını görüyorsunuz. Sadece korunma ve destek talep ediliyor. Rekabet ancak şartlar birbirine yakın olursa gerçekleşebilir. O zaman da kim hangi ürünü tercih ediyorsa gider onu alır. Adamlar 7 farklı şirkette toplam 1000 elemanla sırf arge çalışması yapıyorlar, armut piş ağzıma düş diyen argeye bu kadar kaynak ayırmaz.
1- yaklaşık 25 yıllık bilgisayarcıyım sadece ve sadece vestel laptop da türkçe bios gördüm türk markası diye satılan diğer markaların hiç birinde türkçe bios görmedim
2- laptop tamiri yapıyorum bilmeyenler için bu durum laptop anakartlarının yakından tanımayı gerektiriyor türk markası adı altında satılan vestel hariç hepsi bir çin firmasının ürettiği hazır anakartı kulanıyorlar vestelde durum farklı çok farklı anakartları var yani bu durum bana şunu söylüyor vestel kendi ürettiği yada tasarlayıp ürettiği ankartla laptop yapmış diğerleri ise çinden hazır anakart alıp laptopa marka yapıştırıp satmış

yazdıklarım benim gözlemlerime dayalıdır illa doğru yada yanlıştır diye bir iddam yoktur sadece gözlemdir tam akside çıkabilir yada hepsi doğruda çıkabilir bana göre durum budur elimde belge yada kanıt yoktur 

diğer taraftan türk markalarının korunması taraftarıyım ve kalitesinin artırılması içinde gereken neyse yapılması taraftarıyım.
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2014, 12:29:52 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Armakuni
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2014, 12:35:36 ÖS »

acizane dikkat çekmek istediğim konu, ABD'de üniversiteler sanayinin "motur" konumunda. hem üretim tekniği, müşteri ihtiyaçları veya hatta malın felsefesi konusunda sürekli sanayi ile üniversiteler dirsek temasında..
memleketimde üniversiteler ayrı çalar, sanayi ayrıdır.. sanki su ile zeytinyağı..
hikaye bu ya, doğuda bir üniversite soğukta tarım üretimi elde etme çalışmasına başlamış. köylüler de bakıyor. Prof. tohumu ekmiş köylüler demiş ki.. aman hocam. donar hepsi. netekim öyle de olmuş. prof akıllanmış tabi, toplamış köylüleri ekmiş soğukta tohumu dökmüş sıcak suyu, köylüler eyvahh çürüdü thumlar demişler.. netekim de öyle olmuş. prof. tayinini istemiş. saksı da çiçek yetiştirip mendel kanunları çalışmalarına devam etmiş.

Nomen est Omen
commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Aralık 07, 2014, 19:25:45 ÖS »

türküz türk malı kullanalim sloganini sempatik buluyorum ama sanayici bu sloganin arkasina siginir da diger markalari devlet yardimiyla engellemeye kalkip haksiz rekabet yaratirsa bu tüketicinin yani benim zararima olur .
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 07, 2014, 22:24:24 ÖS »

Başlığı Vestel'in eğer Ekenomi Bakanlığı tarafından haklı görülürse cebimiz yakacak talebinden haberiniz olsun diye açmıştım. Koruma talep etmesinde ne var diye düşünenler korumanın nasıl olacağına baksınlar lütfen. Yerli üreticiye vergi indirimi yapılacak olsa hiçbir itirazım olmaz. Hatta televizyonlardan satılan kalitesiz cihazların da önünü kesmiş olacağı için desteklerdim. Ama  ithal  telefonlara ek vergi konulması ve kota sınırı getirilmesinden bahsediliyor.

Halihazırda zaten cihaz alırken %25 ÖTV, %18 KDV ve 120TL maktu vergi ödüyoruz. Bir de işin kota boyutu var. Belirli telefonlar zaten piyasada bulunmuyor Abuk subuk fiyatlara kara borsada el değiştiriyorken bir de kota getirmekten bahsediliyor.

Erdem'in Şahin örneğine aynen katılıyor. Vestel'in istediği avantajı elde ederse geçmişte Tofaş/Renault'un yaptığından farklı davranmayacaktır. Ek vergilerle 2500TL'lik iPhone'un fiyatını 3000'e çektiniz. Vestel'de hemen ardından Venüs'e zam yapacaktır.

Tek söylemeye çalıştığım mevcut vergilerle ve giderlerle sizin söylediğiniz kaliteyi ucuza üretip pazarlama ve satma durumu maalesef mümkün değil.

Olumlu ve olumsuz yönleriyle beraber globalleşme diye bir olgu var. Eskisi gibi kafayı kuma gömüp sadece iç pazara yönelik üretim yaparak ekonomik kalkınma sağlamak artık mümkün değil. Apple örneği üzerinden cevap vereceğim. Çünkü Vestel'in dilekçesinde iPhone ve Galaxy modelleri rakip gösterilmiş. Amerika'da işçilik ücretleri çok yüksek olduğu için Apple üretimini çinde yapıyor. Vestel'de pekala aynısını yapabilir. Dünya firması olmaktan bahsediyor. Bunu sadece iç pazarda rekabet ederek sağlayamaz. Eninde sonunda üretim maliyetlerini aynı seviyeye çekmek zorunda.

İhracat yapabilmek için de zaten kırk tane iso kalite belgesi alabilmeniz ve gereken bir ton standardı sağlayabilmeniz gerekiyor.

İSO belgelerini alamayan, gerekli standartları sağlayamayan firma kaliteli iş yapıyorum diye çıkmasın zaten. Kaldı ki ISO sertifikası ürünün kalitesini değil firmanın düzgün iş yaptığını gösterir.

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 07, 2014, 22:59:48 ÖS »

Konuyla çok alakalı olmamakla birlikte 6-7 yıl önceki otomobilde ötv indirimi aklıma geldi. Firmalar satamıyoruz, edemiyoruz diye feryat edince belli bir süre ötv muafiyeti getirilmişti. Hatırlayanlar varsa o sıra bütün satış bayileri dolup taşmıştı. Ötv muafiyeti başladıktan yaklaşık 1 ay sonra firmalar ötv oranında zam yapmıştı Kahkaha

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 07, 2014, 23:11:42 ÖS »

Alıntı
Olumlu ve olumsuz yönleriyle beraber globalleşme diye bir olgu var. Eskisi gibi kafayı kuma gömüp sadece iç pazara yönelik üretim yaparak ekonomik kalkınma sağlamak artık mümkün değil. Apple örneği üzerinden cevap vereceğim. Çünkü Vestel'in dilekçesinde iPhone ve Galaxy modelleri rakip gösterilmiş. Amerika'da işçilik ücretleri çok yüksek olduğu için Apple üretimini çinde yapıyor. Vestel'de pekala aynısını yapabilir. Dünya firması olmaktan bahsediyor. Bunu sadece iç pazarda rekabet ederek sağlayamaz. Eninde sonunda üretim maliyetlerini aynı seviyeye çekmek zorunda.

<a href="http://www.youtube.com/v/VnyizhHTlc0&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/VnyizhHTlc0&rel=0</a>

http://www.elektrikport.com/sektor-rehberi/vestel-rusyadaki-lcd-tv-fabrikasinin-acilisini-yapti/1795#ad-image-0

http://www.vestel.ru/

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 08, 2014, 18:28:55 ÖS »

Vestel in iyi ürüleri de var kötü ürünleri de. Şahsen aldığım 2000 küsüt 42" terranova tam bir kazık. En iyi tv diye aldık adamlardan DTS desteği yok, dongle doğru dürüst çekmiyor, filmin ortasında ses gidiyor. Gelsin ses diye kapatıp açmak zorunda kalıyorsun. Dolabı var o çok iyi mesela. Derin dondurucu mubarek. Hanım ütü istedi. Dedik alalım güzelinde kazanlı, gittik en pahalı 2. nci kazanlı ütüye. Ne oldu? Teşhir ürünü. hadi onu değiştir. Bu kez ne oldu? Arızalı ürün. Böyle acaip bir şirket iste bizim Veysel.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 08, 2014, 20:01:13 ÖS »

1 - ben şimdi konuyla belki direk alakalı değil ama azda olsa alakalı olduğundan şunu sorucam farz edelim türkiye cumhuriyeti devleti menfaatleri icabı bir takım icratlar yaptı ve bütün dünyadan ambargo yedi ozaman napıcaz ?

2- milli olmayan elektronik kartlar la yapılan tank top uçak vs vs gibi yapılan alet edevata nasıl güvenicez ?

vestel gibi firmaların türkiyede üretim yapması ve korunması bence türkler olarak en öncelikli işimiz olmalı bence

uzaya patates bile yollıyamayan bir türkiye var şu anda kaldıki elimizdeki vestel gibi firmalarıda çinemi yollıyalım gitsinler orda üretim yapsınlar peki biz türkler olarak hepimiz tarla ekelim hiç teknolojik bir şey yapmıyalım aslında burda tartışılıcak pek bi şey göremiyorum dünyanın bir çok yerinde her devlet kendi üreticisini destekler ve çok normal bir durum bence bizim devletimizinde vesteli desteklemesi gerekir desteklemez ise ozaman anormal bir durum var demektir.
not: yazımdan kimse alınmasın kimseye hitaben yazmadım benim düşünmcelerim böyledir.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2014, 23:43:51 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Aralık 30, 2014, 10:43:15 ÖÖ »

Gündemi takip edenler Vestel'in talebinin hükümet tarafından olumlu karşılandığını görmüştür. Bir iki ay içinde %10 gibi bir ek vergi geliyor. Hepimize şimdiden hayırlı olsun.

Vestel buna istinaden çok güzel bir reklam filmi hazırlamış. Biz ve onlar konseptli reklam bir yerlerden alışık olduğumuz ötekileştirme temasını çok güzel işliyor.

<a href="http://www.youtube.com/v/p6gJvuF0RSs&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/p6gJvuF0RSs&rel=0</a>

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: