Digital ses tarafındaki tüm elemanları değiştirmem rağmen RESET sinyalini 0 seviyesine çeken bileşeni hala bulamamıştım.
KLOV forumlarındaki babalardan birisi CPS1 sisteminde analog ses kısmı ve geri kalan tüm digital kısmın birbirlerinden izole voltajlar ile beslendiğini öğrendim.
Bunun sebebi ise digital tarafın analog ses kısmında "parazit" oluşturmasının önlenmesiymiş.
Analog ses kısmında kullanılan opamp'lar ve YM3012 entegresi bu kısımdaki minik bir 7805 voltaj regületörü ile 12V'dan çevrilen 5V ile çalışıyorlardı. Bu "izole" 5V'u kontrol ettiğimde bunun 0 Volt olduğunu hatta GND ile kısa devre olduğunu buldum...
Buradaki kısa devre yüzünden YMM3012 güç alamıyor ve bu yüzden de RESET sinyalini 0'a yakın bir değere çekilmesine sebep olduğunu anladım.
Kısa devreyi yapan elemanı bulabilmek için şimdi analog tarafa giriştim.
Voltaj regületöründen başlayarak sırayla tüm opampları söktüm

Hala kısa devre duruyordu. Elemanların azalması ile tenhalaşan analog ses kısmında bir şey dikkatimi çekti.
Buton1 sinyalinin geçtiği "yanık" hattın yakınındaki kondansatörün etrafı simsiyahtı. Ben bunun sebebibin yanan CR084 olduğunu sanmıştım. Halbuki durum tam tersiymiş. Aslında bu tantalyum kondansatör yanmış!!! Bacaklarından birisini sökünce kısa devre ortadan kalktı...

Namuzsuz, yanmış ama elektrolitik kondansatörler gibi patlamamış fakat ortaya çıkan ısıdan dolayı hem kendi kendisini kısa devre yapmış hem de yakınındaki CR084'ü çatlatmış ve onun da kısa devre olmasına sebep olmuş ve buton 1 den gelen sinyaller arada hiçbir direnç olmadan ince bakır hatlardan serbestçe keçip hatların da yanmasına sebep olmuş...

Vay be herşey şu minik kondansatörden kaynaklanıyormuş desene...
Yerine yenisi takmam ve söktüğüm diğer tüm bileşenleri soketleyip yerine tekrardan yerleştirmem 1 saatimi daha aldı. Board'a power'ı verdim veeee
"PAAAAANG 3" diyen yankılanan sesi ve alkışları duyunca ben de bir ohhh çektim