Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Tamirat] Capcom Play System 1 (CPS1) - Pang3
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Capcom Play System 1 (CPS1) - Pang3  (Okunma Sayısı 52507 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Aralık 22, 2014, 12:28:25 ÖS »

Bu arada yukardaki cümlem çok salak olmuş: "Hiç bir pang boarduna harcanan emek ne miktarda olursa olsun haddinden fazla olmaz" demek istedim ama işte kelime tembelliğine kurban gitmiş... hala arıyom tenefüslerde klipart

Anladım canım ne demek istediğini. Ben de zaten Pang olduğu için uğraşmıştım. Gerçi Pang'den çok A board uğraştırdı. Yakında başka arızalı CPS1 boardlarım gelecek, onlar için de bir test platformum oldu. Sonuçta hemen her çipi söküp soketlediğim için diğer arızalı boardlardaki çipleri denemek için de kullanabilirim bu pang'i

Neyse, sabah 4'e kadar Pang3 oynadım da ancak stres atabildim. Gerçi son bölümde kasıldım kaldım geçemedim ama olsun

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Aralık 22, 2014, 12:34:35 ÖS »

Elinize sağlık Yavuz Bey,yine harika bir çalışmanın altına imzanızı attınız,bize de zevkle okuyup arşivlemek düşer

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Aralık 22, 2014, 14:19:15 ÖS »

Çakma da olsa(Şazili) Türk kahvesinin ağızda bıraktığı tadla beraber maceradan aldığım keyif katlandı..

Yavuz üstad bir dergide yazar olsan, sırf senin yazılarını takip etmek için alırdım o dergiyi

RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Aralık 22, 2014, 14:30:23 ÖS »

Ayakta alkışlıyorum Yavuz hocam ; sabrına diyecek kelime bulamıyorum...
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Aralık 22, 2014, 14:31:19 ÖS »

Yine harika bir çalışma olmuş.

Yavuz üstad bir dergide yazar olsan, sırf senin yazılarını takip etmek için alırdım o dergiyi

Kesinlikle katılıyorum aynı fikirdeyim.

Ellerinize sağlık.

Saygılar.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Aralık 22, 2014, 14:57:50 ÖS »

Arkadaşlar sadece yazıları okumaktan bile zevk aldıysanız ne mutlu bana. Hatta kayıtlı üye olsun olmasın bir şekil denk gelip de yazılarımdan faydalanan olduysa da ballı börek!

Kendi açımdan senenin son tamiratı vesilesiyle biraz da kendi özeleştirimi yapayım bari. Bu sene çok da "retro" verimli geçmedi benim açımdan. Başladığım bir çok iş belli bir yere kadar geldi kaldı. Elbette bunda gerçek hayattaki işlerimin yoğunluğu sorunlar v.s. de etken oldu. Dremelimin bozulması da hızımı kesmedi değil

Tamiratlar genelde kısa süreli 1-2 bilemedin 3 gecelik kısa projecikler olduğundan, ne yalan söyliyeyim, çoğu zaman kolaya kaçıp uzun soluklu işlere yeterince konsantre olamayacağımdan korkup bu tamiratlarla retro proje ihtiyacımı giderdim bu sene...

Önümüzdeki sene silkinmeyi ve elimdeki işleri de temizlemeyi düşünüyorum. Eğer elimdeki yarım kalan projelere dair yazılarıma ekleme yapmayıp da yine bir tamirat yazısı yazarsam lütfen "hani noldu diğer projeler" diye iğneleyici eleştiri yapmaktan kaçınmayın

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Aralık 22, 2014, 15:12:36 ÖS »

Arkadaşlar sadece yazıları okumaktan bile zevk aldıysanız ne mutlu bana. Hatta kayıtlı üye olsun olmasın bir şekil denk gelip de yazılarımdan faydalanan olduysa da ballı börek!

Kendi açımdan senenin son tamiratı vesilesiyle biraz da kendi özeleştirimi yapayım bari. Bu sene çok da "retro" verimli geçmedi benim açımdan. Başladığım bir çok iş belli bir yere kadar geldi kaldı. Elbette bunda gerçek hayattaki işlerimin yoğunluğu sorunlar v.s. de etken oldu. Dremelimin bozulması da hızımı kesmedi değil

Tamiratlar genelde kısa süreli 1-2 bilemedin 3 gecelik kısa projecikler olduğundan, ne yalan söyliyeyim, çoğu zaman kolaya kaçıp uzun soluklu işlere yeterince konsantre olamayacağımdan korkup bu tamiratlarla retro proje ihtiyacımı giderdim bu sene...

Önümüzdeki sene silkinmeyi ve elimdeki işleri de temizlemeyi düşünüyorum. Eğer elimdeki yarım kalan projelere dair yazılarıma ekleme yapmayıp da yine bir tamirat yazısı yazarsam lütfen "hani noldu diğer projeler" diye iğneleyici eleştiri yapmaktan kaçınmayın

yavuzg burda aslında benim gördüğüm en önemli şey bilgilerini paylaşıyor olman ki bence çok çok güzel bi şey bu kadarını bile yapmayan yapamayan hatta bildiklerini maddi kaygılar ile saklayanlarda oluyor sahşım adına elektronikten anlarım ( yada öyle sanıyorum ) benim dahi senden öğrendiğim şeyler oluyor sanırım bunların içinde en önemli öğrendiğim kısım ise çalışma sitilin kendimde bu sitili ve sabırı eksik buluyorum doğrusu bilgi paylaştıkça çoğalır lafına bende katılıyorum bilgilerini saklamayıp paylaştığın için ayrıca teşşekkür ederim.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Aralık 22, 2014, 15:15:48 ÖS »

Biz büyük bir zevkle ve fotoroman tadında çalışmalarını takip ediyoruz. Senin sayende arcade kabin, sistemler üzerine eğilen bir topluluk ortaya çıktı. Eskiden kabinle alakası olmayanlar bile kabin yapmaya, hayal etmeye başladı... Bence başarın çok büyük ve her türlü takdiri/övgüyü hak ediyorsun...

Geçen mini istanbul toplantısından görebildiğim kadarıyla herkes senin supergun projene odaklanmış durumda -bilmeyenleride uyandırmasam mı

SuperGun projesi hayata geçince ve Allah kısmet eder bir tane alabilirsem, bendeki arşivi açıcam ve büyük ihtimalle seni proje manyağı yapacağım  Kahkaha Açılmamış iki büyük kutuda 20-30 tane sanırım jamma bizi bekliyor

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Aralık 22, 2014, 21:20:40 ÖS »

Alıntı
Seneye bir tamirat sessionı yapalım hakikaten. Yeni orijinal arızalı kartlar geliyor yolda Göz kırpan
Abi istersen TRON bile çekerim bu kadar arcade malzeme ile Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

ggurumlu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Ocak 23, 2015, 23:43:54 ÖS »

Helal olsun yavuz abi büyük bir zevkle okudum sayende bir oyun kartı daha ölümden kurtuldu
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Mayıs 03, 2017, 11:33:45 ÖÖ »

Elimdeki Pang 3, ILLEGAL INST 0008E61C hatası verip kalıyor...Araştırmalarımda pek bir şey bulamadım... Bu konuda bir bilginiz var mı?

İkinci olarak Pang 3 başka bir CPS oyununa convert edilebilir mi? Dönüşürse hangi oyun? Astarı yüzünden pahalı ve sıkıntılı mı olur?

teşekkürler

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Mayıs 03, 2017, 11:42:13 ÖÖ »

Pang3 fotosunu paylaşırsan daha net cevaplar verebilirim. Ancak bu konu başlığında benim masaya yatırdığım kart ise bu CPS1 orijinal donanımını (A ve C kartları) kullanan korsan (bootleg) ROM boardu.

Illegal instruction program kodundaki bir hatadan kaynaklanan bir mesaj. ROM içeriğinde bir problem olabilir (yeniden yazılmaları gerekebilir), adresleme yapan PAL'de sorun olabilir (ancak o zaman ya hiç açılmazdı ya da grafikler karman çorman açılırdı) v.s.

Senin hemem yapabileceğin müdahale A, B, C boardlarını dikkatlice birbirlerinden ayırıp konnektörleri incelemek, paslı, kırık, eğik yamuk varsa ona bakmak ve minik metal fırça ile temizleyip geri dikkatlice birleştirmek (pinleri eğip kırmadan).

Sonrasında soketli çipleri (PAL/CPLD/EPROM vs) çıkartıp yine metal fırça ile temizleyip soketlerine geri takmak.

Bu dedkilerim bu yazıdaki donanım için geçerli. Tepsi gibi büyük komple bootleg bir karttan bahsediyorsan o zaman sadece soketli EPROM'ları söküp temizleyip geri takmak şeklinde tavsiyede bulunabilirim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Mayıs 03, 2017, 11:49:11 ÖÖ »

İkinci olarak Pang 3 başka bir CPS oyununa convert edilebilir mi? Dönüşürse hangi oyun? Astarı yüzünden pahalı ve sıkıntılı mı olur?

CPS1 A board'u zaten evrensel. Her tür CPS1 oyunun altlığı olarak kullanılabilir. B board ise çöp. Bu B board sadece Pang3 bootleg'i için üretimiş bir PCB. Bunun başka bir şeye dönüşmesi mümkün değil. C board ise PCB üzerinde yazan kod ve PCB'nin alt (veya üst) kısmındaki ASIC çipinin model numarasına göre farklı çeşitli CPS1 oyununda kullanılabilir.

Ve evet genelde astarı yüzünden pahalıya maloluyor zira JEDEC tipi bir CPS1 B board bulman ve 15-20 tane de boş EPROM bulman gibi maliyetler söz konusu.

Kanımca başka CPS1 oyunların için A board yedeği olması dışında (ki bu çok önemli zira A boardlardaki ASIC ölme eğilimi olan bir çip) pek de fazla bir işe yaramaz. Örnek ben bu yazımdaki Pang3'ü B ve C board olarak rafta tutuyorum ama A board'unu başka bozulan bir CPS1 oyunumun (Magic Sword) A board'unun yerine kullandım.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Mayıs 03, 2017, 12:24:03 ÖS »

Temiz değil denediğimde çekmiştim Böyle kirli yollamak istemezdim

En yakın zamanda dediğin gibi ayırıp temizleme, fırçalama işlerini yapacağım...

* pang1.jpg (132.93 KB, 1703x958 - Görüntüleme: 1427 kez.)

* pang2.jpg (219.68 KB, 1703x958 - Görüntüleme: 1190 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Mayıs 03, 2017, 13:46:50 ÖS »

Temiz değil denediğimde çekmiştim Böyle kirli yollamak istemezdim

Yollamak derken

Bu arada, senin Pang3 çakmasını Street Fighter'dan devşirmişler (C board öyle diyor). Ortaya JEDEC veya MASK türü bi B board (ve 20 tane falan EPROM) bulsan Street Fighter'a geri döner. Hatta SF yerine Ghouls & Ghosts falan da yapılabilir... İş B board'u bulmakta tabii...

Bu arada o pislik ne abicim ya, sonra bi de "illegal inst" veriyo diyorsun. Ekrana o kadar yazı çıkarttığına şükret Kömürlük PCB'siymiş o. Fare pislemiştir onu. Neyse, "olduğu gibi" gönder bi bakalım neymiş derdi

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: