Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Sıfırdan kabin tasarımı ve imalatı, Arcade pcb ve mame
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sıfırdan kabin tasarımı ve imalatı, Arcade pcb ve mame  (Okunma Sayısı 214494 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Şubat 10, 2015, 11:43:46 ÖÖ »

Malzeme üzerine direk baskı yapımından bana da bahsettiler, bundan çok daha pahalıya geleceğini de söylediler fiyatını bile sormadım vaz geçtim o yuzden. Ama sehpa tablalarına, koca masalara, mutfak karolarına falan basıyorlarmış. Biri mutfak tezgahı arkasındaki ufak karolara surat baskıları yaptırmış döşerken aralara onlardan serpiştirmiş çok güzel olmuş diye anlattılar.

Aslında Serhat parlak laminasyon önerdi bana da, ama parlağı da ben istemedim. Aydınlık ortamda yandan çok parlar alttaki görseli gizler diye düşündüm. Bunu seçtim gitti. Aslında bir de diğerinin bitmiş halini görme lüksüm olsa isterdim. Bu mikro kabarcıklar da yüzeye 30-40cm e kadar yakından bakmassan görünmeyecek kadar küçükler ve bozmuyorlar.

Eger basıp evde kendim kaplayacak olsam ben camsil metodunu uygulayacaktım, çok geniş yüzeyler için bir işte yapmışlığım vardı bildiğim de en iği yöntem o. Sıvı detarjanlı su da güzel sonuç veriyor. Kabaca aynı şey aslında. Ama orda kaplamayı uzmanına bıraktım, o da laminasyon makinası dedi. Söz konusu mikro kabarcıklar folyo ile laminasyon arasında. Onun önüne geçmenin yolu sanırım yok. Camsil metodu ile folyoyu MDF ye uygulayabiliriz, ama laminasyonu folyoya uygularken iyi olur mu, mürekkebi bozar mı bilemiyorum. Dediğin gibi parlağı tercih etmek en garanti çözüm.

Solvent  baskı işi nasıl oluyor? Inkjet gibi değil başka bir teknik mi?

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Şubat 10, 2015, 11:45:10 ÖÖ »

yan resimler, laminasyon çok iyi duruyor. Bende kabinin son halini çok merak ediyorum. Darılmaca gücenmece yok Bu kabinde çok harika oluyor...(Nazar değmesin)

Teşekkürler
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Şubat 10, 2015, 13:06:41 ÖS »

Benim kabindeki monitorun olduğu girintinin (yandan bakınca) uzun olması aslında estetik olarak en tercih ettiğim şey değildi. Yani resimdeki siyah cam alanı kastediyorum. Bence %20 kısalabilirdi o aralık. Ama tasarım kriterlerinde, bu moniyorün buradan çıkarılıp yan olarak (yani dikey modda) geri takılabilmesi vardı. Aynı zamanda hoparlörlerin durduğu yer de 30° eğimli olduğu için (diğer eğimlerle orantılı olsun diye), monitörün buraya girpi çıkabilmesi için yüksek olmasına ihtiyaç vardı. Zaten ağır 2 kişi bir tarafından, bir el üstten bir el alttan tutacak şekilde düşündüm.

Üstten tutan kolun da bir miktar içeri girmesi gerektiğinden boşluk lazımdı.

* FinalRenderS.png (113.38 KB, 640x409 - Görüntüleme: 1447 kez.)

* MonitorInst.gif (564.5 KB, 1606x1050 - Görüntüleme: 1704 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Şubat 10, 2015, 16:41:01 ÖS »

Solvent  baskı işi nasıl oluyor? Inkjet gibi değil başka bir teknik mi?

Ona da UV diyorlar (herşey UV zaten ). Aslında temelde o da digital ama mürekkep bir tür solvent (basım yerinin kokusundan sarhoş oluyorsun zaten). Inkjet mürekkebi gibi ısı ile kurumuyor makinanın çıkışında bir UV lamba var, onun altından geçerken "kürleniyor". Bu sayede UV'ye doğal olarak dayanıklı bir boya oluyor ve içerdiği solvent sayesinde folyo malzemenin içine işlediğinden çok dayanıklı. Yani kazımakla veya çizilmeyle çıkmıyor.

Tek gördüğüm çözünürlüğü orta seviyede ama senin elemanın yaptığı gibi işgüzarlık edip çöüznürlüğü 150 dpi'da da göndermiş olabilirler, bilemiyorum...

Cengiz bu konuda uyarmıştı aslında...

Neyse, buna ekstra laminasyon, lake falan atmak gerekmiyor, UV ve hava şartlarına dayanıklı zira arabaları kapladıkları bir teknik...

Aslında bu yeri plexiglass aldığım toptancıya sordum. Sizden araba kaplanılan yarı cast folyoyu kimler alıyor diye

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Şubat 11, 2015, 11:19:57 ÖÖ »

Ona da UV diyorlar (herşey UV zaten ). Aslında temelde o da digital ama mürekkep bir tür solvent (basım yerinin kokusundan sarhoş oluyorsun zaten).

O kokunun sebebi bu muymuş. Anladım. Büyük baskıcılardaki o içinde nasıl yaşandığı anlaşılmaz koku.

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Şubat 11, 2015, 12:01:24 ÖS »

Kabini yaparken bu işleri -güzel- dokumante etmenin zorluğunu da hafife almamak lazım. Mesela benim bu konudaki becerim bir hayli düşük gördüğünüz üzere. Yanımda sırf bu işi yapacak biri daha olmalı. YavuzG'nin, nası her birşeyin fotorafını çekmek aklına geliyor anlamış değilim. Ben unutuyorum, dalıyorum işe, bitiyor, anaaa foto çekmeyi unuttuk yine diyorum.

Benim bu dökümente etme işinde çözümüm bir adet GoPro yu, zaman aralıklı çekme modunda kurup, iş bitince de bir time-lapse video ya dönüştürmek. Ama bu işte ne mümkün. Bilgisayar başında çizim yap, içerde odada strafor mockup yap, sitelerde CNC kesim yap, bir odada ışık çok diye bazı işler için oraya taşın, diğerinde yer çok diye oraya taşın. Time-lapse olmadı. İş foto çekmeye kalınca da işte 3-5 tane çektiğimizle kaldık.

İşte onlardan bir kaç tane daha..

İlk foto da CNC cimden aldığım tavsiye ile, minifixden vaz geçip izlemeye karar verdiğimiz montaj yöntemi görünüyor. Kanallara, 4mm lik duralit parçaların bir yarısı sokulmuş durumda. Diğer yarı da yatay duran MDF parçaların kenarlarına giriyor..

* TopLeftAsm.jpg (255.21 KB, 1216x840 - Görüntüleme: 1363 kez.)

* topDesign.jpg (100.19 KB, 1382x970 - Görüntüleme: 1362 kez.)

* topshop.jpg (352.14 KB, 1296x960 - Görüntüleme: 1515 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2015, 12:52:08 ÖS Gönderen: ggolem » Logged
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Şubat 11, 2015, 12:03:59 ÖS »

solidworks havası sezdim 3d resimde

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Şubat 11, 2015, 12:06:56 ÖS »

Autodesk Inventor. Aynı şey sayılır. Mac de daha iyi çalışıyor diye bunu kullanıyorum artık, aslında SW daha iyi.
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Şubat 11, 2015, 12:08:19 ÖS »

Autodesk Inventor. Aynı şey sayılır. Mac de daha iyi çalışıyor diye bunu kullanıyorum artık, aslında SW daha iyi.

Bu tarz basit tasarımlar için solidworks ideal Bende cnc programcısıyım da bunları gördükçe şeytana uyasım geliyo az kaldı valla  Masum

Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Şubat 11, 2015, 12:10:21 ÖS »

Bu tarz basit tasarımlar için solidworks ideal Bende cnc programcısıyım da bunları gördükçe şeytana uyasım geliyo az kaldı valla  Masum

Nerede, hangi malzemeler ile çalışıyorsun?
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Şubat 11, 2015, 12:11:39 ÖS »

Pm attım

Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Şubat 12, 2015, 17:21:15 ÖS »

Unutulan şeyler arasında, bir de monitoru bağladığım MDF şase mi diyeyim buna ne deniyor bilemiyorum, bu parçanın yanaşması için açılması gereken vida başları için delikler...

Monitor inanılmaz ağır olduğu için, bir takım ahşap parçalara bunu emanet etmek beni çok geriyor. (evet saçma belki ama geriyor işte...) O yuzden de 8 vidayı birden pul destekli kullandım. Hani vida başı küçük, MDFyi yarıp çıkmasın arkadan falan....

Ama cam tüpü, metal kasasına bağlayan standart civatalar yanaşmaya engel oluyor. O kadar ölç biç bunu fark etme. Dekupajla çirkin çirkin delik aç ondan sonra... Görünmeyecek evet ama huzursuz ediyor beni. Neyse belki değiştiririm sonra.

Bu arada kabini üst üste koydum. Önce resmi paylayaşım, sonra da bağlantı detayındaki uydurma çözümlerimi göndericem.

* IMG_6639.JPG (537.82 KB, 1280x1231 - Görüntüleme: 1599 kez.)

* IMG_6638.JPG (568.8 KB, 1280x965 - Görüntüleme: 1529 kez.)

* Upright1.jpg (294.58 KB, 975x1292 - Görüntüleme: 1622 kez.)
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Şubat 12, 2015, 18:04:17 ÖS »

Üst alt bağlantı konusun en başından beri aklımda olan çözümü denedim oldu. Alet çantası mandallı kilitleri vardır ya, onlardan kullanarak üst parçayı alt parçaya çektirerek sabitlemek. Üst parçanın öne gelmesine engel bir parça var alt kısımın yanlarında, fakat arkaya gitmesine engel birsey yok. O yüzden alt kısıma ve üst kısıma koyduğum hizalama çıtalarının şeklini değiştirmiştim, nasolsa CNC kesiyor... Ve resimdeki gibi monte ettim. Bu durumda arkaya da gidemiyor üst kısım. 4 adet kilit zaten oldukça kuvvetli tutuyor tüm kasanın yukarı hareketini. Büyük bir ihtimalle gereğinden fazla.

Normalde bu kabinleri arka köşesini tekerlekli yaparak yatırıp tekerlek üzerşnde taşıyorlarmış. Ben marquee'nin oradan dayanarak iterek götüreceğim. Arka köşelere pabuç yerine tekerlek koydum. Böylece yük ön pabuçlardan arka tekerleklere kaymış oluyor. Tek başıma ev içinde aleti kapılardan geçirerek götürebiliyorum. Bu hareket ile üst parça normalde alt parçacan ayrılmak ister, hafif yukarı ve arkaya kuvvet uygulandığı için. O yüzden fazla kilit işi sağlama alıyor.
Berbat olan resim kabinin altindaki boşluk, tekerlek ve pabuç görünüyor. Aynı zamanda ilk başta tekerleği sıfıra yakın çıkıntı olacak şekilde monte etmiş olduğum da görünüyor. 

2. Resimde mandal kilitin açık hali var.

Bu kilitler, siteler Orjinal Hırdavattan. Sitelerde herkezin bildiği bir yer. Yapıkredinin (sanırım taşdelen sokaktaydı) karşı çaprazındakı sokaktan girince 2 bina ilerde solda. Tanesi 3TL-4TL civarı. Bunlardan bauhausda yok, oradakilerin karşılıkları, dik yüzeye monte edilecek şekildeydi, buradaki gibi paralel 2 yüzeye değil. 2-3 boy büyük ve küçükleri de mevcut.

* IMG_6647.JPG (543.81 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 1486 kez.)

* IMG_6659.JPG (249.42 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1553 kez.)

* IMG_6661.JPG (155.2 KB, 800x600 - Görüntüleme: 1303 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Şubat 12, 2015, 22:32:31 ÖS »

Kabinin uzaktan iki parça olduğu anlaşılmıyor bile. Güzel olmuş...

Monitör çerçevesine gelince, evet biraz abartmışsın. Normalde tüpün şeklinde bir delik açıyorsun suntaya ve sadece köşelerdeki 4 adet vidayı suntadan geçiriyorsun. O tutuyor. Yine de vidaları falan kamufle etmek için siyah maket kartonu kullanabilirsin.

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Şubat 12, 2015, 23:46:20 ÖS »

Bezel olacak ya, o ortuyor olacak zaten ona guveniyorum
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: