Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Öpücem / UPS ingiltere  (Okunma Sayısı 25426 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 19, 2015, 16:22:28 ÖS »

Vereyim 100 Deutsche MARK Sar Bana

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ağustos 19, 2015, 16:37:03 ÖS »

senden kıymetlimi al senin olsun

sar birtane mark 3

SosyoZilla
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 20, 2015, 00:29:20 ÖÖ »

Geçmiş olsun, ayrıca hayırlı olsun

Bende bir ürün almıştım çabuk olsun diye UPS ile istedim kargo 60$ çıktı ayrıca istanbula geldikten sonra UPS'ten bir bayan hemen beni aradı gümrük işlemleri için bize noterden vekalet vermem gerektiğini söyledi ve 75 TL'yi hesaplarına havale etmemi istedi, vekalet evraklarını gönderdi 1 A4 sayfa kişilerin tc numaraları (en 100 kişi) vardı bunlar için vekalet vermedi istedi. Neden bukadar kişi için vekalet vereceğim dedim oda kimin gideceği belli olmadığı için hepsi için istediler.

Daha sonra tanıdık notere gittim işlemin yaklaşık 100 tl tutacağını söyledi. Evrakta o kadar yetki istemişlerdi ki türkiye'nin tüm gümrük kapılarından benim adıma ürün alabileceklerdi. Bunlarla uğraşırken vekaletin süresiz olduğu fark ettik yani bu belge ile ben vekaleti iptal edene kadar benim adıma işlem yapabilecekleri.

İşler bununla da bitmiyor eğer bu vekalet'i iptal etmek istersem vekalette kaş kişi varsa hepsi için ayrı ayrı yapılaması gerekiyormuş. Kabaca hesaplarsak 100 kişi X 100 TL = 10.000 TL

Daha sonradan sadece bu seferlik için sadece 1 tane imzalı dilekçe ile işlemeleri yapılabileceğini öğrendim. Hemen dilekçeyi hazırlayıp faksladım. Tabi fakstan önce 75 TL hesaplarına havale yaptım. Ödeme onay için bayanı aradım ama oda izne çıktığı için yeni kişiyi yaklaşık 2 saat telefon görüşmesinden sonra buldum. Bu iş için 3 gün uğraştım.

Eğer UPS ile bir şeyler alacaksınız bunlarda aklınızda kalsın. Ben bundan sonra ürün bedava ama UPS ile alacaksınız deseler onu bile almam.

Umarım yararlı bir bilgi olur.

Görüşmek üzere.

Amiga : 500, 500+, 600
Atari : 800XL
Nintendo : 3DS, Gameboy Color, N64
PlayStation : 1 Fat Slim, 2 Fat Slim
Sega : Game Gear, Master System2
Xbox : Classic
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ağustos 20, 2015, 09:16:06 ÖÖ »

Allah razı olsun aynen ups /dhl / fedex mi tövbe birdaha;
bilmesen yapıştırcaklar, ürün diyorum kişisel kullanım için, 1500 euro muafiyeti var diyorum vergisini ödeyim alıyım diyorum gene uğraşıyorlar gümrüğe sokmak için geri gönderin istemiyorum diyorum aynen hala vekalet örneği atıp duruyorlar. gümrüğe terk edin diyince sağ olsunlar yardımcı oldular

türkiyede böyle yurt dışında farklımı almanyaya ürün gönderiyorum dhl ile gümrüge takılıyor dünyada düzeni böyle kurmuşlar
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2015, 09:18:26 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ağustos 20, 2015, 09:44:58 ÖÖ »

Herhangi bir işlem için vekalet verirken mutlaka tarih koyun

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ağustos 21, 2015, 08:34:20 ÖÖ »

Dostum doğru söylüyorsun. Vekalet çok önemli bi konu. Çok dikkatlı olmak lazım.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ağustos 15, 2016, 14:51:15 ÖS »

yakında istanbula taşınıp bu işi kökünden çözücem niye benim ürünler hep istanbula takılır anlamadım gitti?

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ağustos 15, 2016, 15:03:21 ÖS »

yakında istanbula taşınıp bu işi kökünden çözücem niye benim ürünler hep istanbula takılır anlamadım gitti?

nickname'in de hazır nasıl olsa (istanbulmaster), bence bir an önce taşın
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ağustos 15, 2016, 15:13:30 ÖS »

ustam o kadar güzel teklifle gelince çekincem kalmadı, lakin istanbulda retro konusunda ultra master lar olunca benim ismi izinle kullanmam lazım

nickname'in de hazır nasıl olsa (istanbulmaster), bence bir an önce taşın

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 15, 2016, 16:06:01 ÖS »

Ürün alırken, Sensei Özay'ın iş adresi verin. O gümrük vb işlemlerini halleder sonra size kargolar. Kahkaha

« Son Düzenleme: Ağustos 15, 2016, 20:35:35 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ağustos 15, 2016, 17:37:23 ÖS »

Özay ustamın başınıda ağrıtırız diye düşünüyorum ama istediği cihaza el koyup kalanı gönderebilir

Ürün alırken, Sensei Özay'ın iş adresi verin. O gümrük vb işlemlerini halleder sonra size kargolar. Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ağustos 15, 2016, 18:25:11 ÖS »

İkitelli istanbulda sayılmaz...Istanbulda olmamıza rağmen gitmek ölüm... Ama yukardaki yazı bence senin için şans...

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: