Geçmiş olsun, ayrıca hayırlı olsun

Bende bir ürün almıştım çabuk olsun diye UPS ile istedim kargo 60$ çıktı ayrıca istanbula geldikten sonra UPS'ten bir bayan hemen beni aradı gümrük işlemleri için bize noterden vekalet vermem gerektiğini söyledi ve 75 TL'yi hesaplarına havale etmemi istedi, vekalet evraklarını gönderdi 1 A4 sayfa kişilerin tc numaraları (en 100 kişi) vardı bunlar için vekalet vermedi istedi. Neden bukadar kişi için vekalet vereceğim dedim oda kimin gideceği belli olmadığı için hepsi için istediler.
Daha sonra tanıdık notere gittim işlemin yaklaşık 100 tl tutacağını söyledi. Evrakta o kadar yetki istemişlerdi ki türkiye'nin tüm gümrük kapılarından benim adıma ürün alabileceklerdi. Bunlarla uğraşırken vekaletin süresiz olduğu fark ettik yani bu belge ile ben vekaleti iptal edene kadar benim adıma işlem yapabilecekleri.
İşler bununla da bitmiyor eğer bu vekalet'i iptal etmek istersem vekalette kaş kişi varsa hepsi için ayrı ayrı yapılaması gerekiyormuş. Kabaca hesaplarsak 100 kişi X 100 TL = 10.000 TL
Daha sonradan sadece bu seferlik için sadece 1 tane imzalı dilekçe ile işlemeleri yapılabileceğini öğrendim. Hemen dilekçeyi hazırlayıp faksladım. Tabi fakstan önce 75 TL hesaplarına havale yaptım. Ödeme onay için bayanı aradım ama oda izne çıktığı için yeni kişiyi yaklaşık 2 saat telefon görüşmesinden sonra buldum. Bu iş için 3 gün uğraştım.
Eğer UPS ile bir şeyler alacaksınız bunlarda aklınızda kalsın. Ben bundan sonra ürün bedava ama UPS ile alacaksınız deseler onu bile almam.
Umarım yararlı bir bilgi olur.
Görüşmek üzere.