Alt tarafta ciddi anlamda tadilat gerektiren birşey kalmadığına göre montaj işlemlerine başlayabiliriz. Öncelikle jeton mekanizmaları ve jeton kapağı takılmış halde olan ön panelimizi tozlardan arındırarak balkondan alıp montajın yapılacağı yer olan odama getiriyorum. Tabiki diğer paneller de (alt, üst, yanlar ve iç bölgeye koyacağım ayırma paneli) odamda silinmiş ve hazır olarak bekliyorlar.

Kabinin bu bölgesinin montajını, daha basit (ikişerden dört vida deliği işaretlenip matkapla pilot delik deldikten sonra vidayı basıp geçiyorsunuz) ve pratik (çıta yönteminin tam hakkını verebilmesi için vidaların dıştan atılması-ki bu durumda vidaların kafalarının MDF içerisine gömüldükten sonra üzerinin macunlanması gerekecek- ve çıtanın plakalardan birine yapıştırılması tam sonuç veriyor) olduğunu düşündüğüm plastik 90 derece bağlantı parçaları ile yapıyorum. Tüm plakaların en az iki adet bağlama parçası ile birbirine tutturulduğunda yeterli rijitliği sağlayacağını düşünüyorum. (Ancak kabin montajı tamamlanıp karşılaşmış olduğum ufak bir sorun sebebiyle bu parçaları kullanmanın aslında çok da iyi bir çözüm olmadığını, en azından belli kısımlarda çıta veya dolap çektirmesi denilen bağlama parçaları ile destekleme yapılmasının gerekli olduğunu görüyor ve sorunumu çözecek kadar bir tadilat yapıyorum)

Montaj sırasında birleşim yerlerinin hizasının kaymaması ve sıfıra sıfır oturması için öncelikle halı üzerine geniş bir MDF plaka koyuyorum (bu koyduğum plaka daha sonra kesilerek üst tarafın yanlarını oluşturacak olan plaka

) Sonrasında alt zemin plakamızı yerleştirdikten sonra önce yan plakalardan birini ve sonra ön plakayı bahsettiğim plastik köşebent bağlama parçaları ile birbirine bağlıyorum.

Diğer yan paneli de monte ediyoruz....

Sonrasında ise kabinin alt yarısını ters çevirip tekerlekleri takıyoruz. Arka kısma iki adet düz teker, önlere de iki adet frenli sarhoş teker olacak şekilde bağlantıları yapıyorum. Eğer kabinin dar alanda daha sık yer değiştirme veya herhangi bir sebeple kendi ekseni etrafında döndürme gereksiniminiz olursa arkalara da sarhoş teker takılabilir. Frenlendikten sonra çok fazla hareket etmiyorlar. Ben oyun oynarken heyecanlı anlarda daha stabil dursun diyerek arkalara düz teker atmıştım ama sarhoş atsam aslında daha iyi olacakmış...
Yine aynı şekilde delik yerlerini işaretleyip 2mm lik matkabımızla pilot delikleri açıyoruz.

ve tekerleri 3.5x16 vidalar ile takıyoruz....

Yeri gelmişken bu noktada plastik köşebentlerden kaynaklı olarak daha sonra başıma iş açan kısma değinmek istiyorum. Üstteki resimde gördüğünüz üzere taban plakası, görünüşün daha güzel olması açısından (ek yerleri altta kalıyor bu sayede) ön ve yan plakaların içinde kalacak şekilde tasarlandı. Normalde burada bir sıkıntı yok. Ancak kabin tamamlanıp ağırlığı arttıkça kabinin tüm ağırlığı da sadece bu alt plakaya bağlı 6 adet bağlantıya binince haliyle plastik bağlantılar esnedi ve özellikle arka kısımda (ön bölgedeki ağırlığı yine 4 tanesi paylaşıyor ve koymuş olduğum ara bölme paneli de yükün plastik bağlantılar yerine kendi üzerinden aktarılmasını sağlıyor, ancak arkada sadece iki tane plastik bağlantı dışında destek olabilecek hiçbirşey yok) zemin plakası 5 mm kadar içeri gömüldü. Bu aşamadan sonra (ki fark ettiğimde kabin folyoları dahi çekilmiş ve neredeyse tamamlanmış durumdaydı) kabini tekrar dağıtmak istemediğim için şöyle bir çözümle şimdilik durumu savuşturdum. Kabin yan panelleri altına tahta koyup öncelikle kuvvetin alt plakaya basmasını engelledikten ve hizayı tekrar sıfırladıktan sonra arka kısımda plastik bağlantıların hemen yanına birer tane de 7-8 cm uzunluğunda çıta kesip çıtalı bir bağlantı yaptım (yalnız çıtalar sadece yan plakalara bağlandı, altla herhangi bir vida bağlantısı yok ancak zaten üzerine ağırlık bineceği için çıta plakaya basacak, o yüzden bu şekilde olmasında bir sakınca yok)
Bu durumun meydana gelmemesi için en iyi çözümden kötüye doğru aşağıdaki şekilde montaj yapılabilirdi.
1- Alt panelin bağlantısı çıta veya en azından dolap çektirmesi adı verilen bağlantılar ile yapılmalıydı.
2- Tekerlekler tamamen köşelere gelecek şekilde (yani yan ve ön panellerin de üzerine basacak şekilde) monte edilmeliydi. Böylece yükü tekerleklere alt panel değil, dikine duran ve hiçbir esneme şansı olmayan ön ve yan paneller aktaracaktı. Aynı amaçla, tekerleklerin altına kenar ve ön panellere de basacak şekilde en az 3 mm lik çelik veya alüminyum sac plaka konulabilirdi.
3- Alt panel, plastik bağlantılara ek olarak önden ve yan panellerin kenarından uzun vida (35-40 mm'lik)ile yan ve ön panellere bağlanabilirdi.
4- Alt panel içte değil dışta kalacak şekilde yapılabilirdi(bu durumda da görünüş daha kötü olacak, tüm birleşim yerleri gözükecekti)
Alt tarafın tavan panelini kapatmadan önce ara bölme panelini de takıyorum. Daha önce bahsettiğim gibi kabinin alt kısmını tamamen dolap amaçlı olarak kullanacağım, tüm sistem üstte yer alacak. Bu nedenle içeriye konulacak olan malzemelerin jeton mekanizmasına temas edip zarar vermemesi için mekanizmaların olduğu bölgeyi bir panelle dolap kısmından ayırıyorum. Ancak benim jeton mekanizmalarının elektrik bağlantısı ve herhangi bir ayar durumunda erişimi için üzerinde bulunduğu açılır kapak olmaması sebebiyle bu ara bölme paneli üzerine dekupaj testere ile sadece mekanizmaların arkasına gelecek bir erişim yuvası açıyorum.

Bu erişim yuvasından çıkan parçaya da 6 tane buton için delik açıyorum. Bu butonlar jeton kapağının arkasında yer alacak ve bilgisayarın açma ve reset tuşları ile servis/test ekranlarını çağırma gibi her an gereksinim duyulmayacak fonksiyonları çalıştırmak için kullanılacak. Panel içeride gizli kalacağı için köşelerini düzeltme işleri ile zaman kaybetmek istemedim, ancak kalın zımpara veya dremel ile bir yuvarlatma yapılabilirdi (Belki ileride yaparım

)
Delikleri açarken elimde olan 26 mm'lik punch'ı kullandım (O zaman 28 mm lik olan yoktu elimde) ve Happ butonlar için gerekli olan 28 mm'ye genişletme işlemini de yine freze aparatı üzerine taktığım dremel'in ahşap kesme ucunu kullanarak yaptım.

Butonları emaneten bağlıyoruz

Bu butonları 90'lı yıllarda NES için yapmış olduğum kumandaların bugüne kadar yaşayabilmiş olan ve butonları üzerinde barındıran panelinden aldım

Bu panel kablo bağlantılarının yapılabilmesi için gerektiğinde kolayca sökülebilir olmalıydı. Bu amaçla da evde malzemeler arasında bulduğum bir tane tırnaklı, bir tane de mıknatıslı dolap kapağı kilidini kullandım. Tabi bu parçaları bağlayabilmek için ara paneli işaretlemeleri yaptıktan sonra söktüm.

Panelin üstteki ve alttaki tuşlara basıldığında dönmesini engellemek için de buton yuvalarının punch ile kesiminden arta kalan iki tane silindirik parçayı da stoper olarak vidaladım...

Diğer tarafa da mıknatıs bağlandı.

Ara paneli tekrar yerine taktıktan sonra gerekli karşılık parçalarının bağlanmış olduğu buton panelini yerine taktım. Oldukça sağlam ve gerektiğinde çok kolay çıkarılıp takılabilen birşey oldu...

En son üst paneli de vidalıyor ve alt tarafın arka kapaklar haricindeki (Bunları tüm iş bittikten sonra yapacağım) tüm marangozluk işlemlerini böylece tamamlamış oluyoruz.

ve kabinin alt yarısını montaj tamamlandığında da duracağı yere, bu bölgeyi daha önce işgal eden tekli koltuğu uzaklaştırdıktan sonra yerleştiriyoruz.

Jetonları toplamak için de buton paneli üst hizasının yukarısına plastik bir kap koyuyorum. Ancak bu kaptan jetonları almanın zor olduğunu keşfettikten sonra bu kabı çıkarıp alt zemine başka bir kap koydum. Ancak bu kapta da atılan jetonlar üst üste gelince sekiyor ve kabın dışına zıplıyor. Sonra işin yoksa kabin içinde jeton ara

Buna daha güzel bir çözüm bulmam gerek ilerleyen aşamalarda...

Kabinin rijitliği de fena olmadı. Aslında plastik parçalar esniyor ve dayanıklı değiller, ancak kapalı kutu / geometriden dolayı kabinin alt kısmı yeterli rijitlikte. Ancak üst kısımda kapalı geometri yok, hem de destekleyecek parça sayısı daha az ve daha zayıf (üst panel-arka panel-ekran paneli 3 mm lik MDF'den, yük taşıma kabiliyeti az) bu sebeple üst kısmın montajında dolap çektirmesi adı verilen, montajı biraz daha zahmetli ve özen isteyen ancak çok daha rijit ve sağlam bağlantı sağlayan parçaları kullanacağım.