azul net görüntü almak için mame.ini dosyasında bazı ayarlar yapman gerekiyor orijinal ayarlar görüntüde oynama yaptığı için net görüntü alamazsın
akşam benim mame klasörünü paylaşırım onu kullanırsın
Teşekkürler evreno. Birşey soracağım; tek bir çözünürlükte bir çok oyunu (favoriler 100 kadar) oynamak mümkün değilmi? Ortalama bir geometri ayarı yapılır bazı oyunlarda kırpmalar olsun sorun değil.
arcadevga nın amacı 15khz çıkışı sağlamak, aynı zamanda popüler oyun çözünürlüklerini sisteme eklemek, mame de ilgili ayarlar yapılı ise sistem otomatik olarak çözünürlüğü oyun a uygun olan çözünürlük ile değiştir ve oyunun orijinal çözünürlüğünde birebir arcade board gibi görüntü alırsın, bu görüntü eğer doğru ayarlamaları yapmış isen süper bir görüntüdür nettir yani
şimdi gelelim sıkıntılı duruma; her oyunun çözünürlüğü aynı olmadığı için tv de verdiğin ayarlara göre az taşma yada kayma olabilir bunun için ortak bir ayar tutturman lazım biraz uğraş meselesi yani

ben bu işi şu şekilde yapıyorum Super Pang oyununu açıyorum sağ sol duvarları ucundan görünecek şekilde 1 piksel ayarlıyorum gerisi ekran dışında kalıyor üst duvarı da az görünür bırakıyorum belki 5 pixel kadar, altta küçük pangların :)ayaklarının ucunu ekranın alt kısmına getiriyorum, bu şekilde diğer oyunlar da iyi bir görüntü yakalayabildim
bu adresden 64.bit olanı indir
http://mamedev.org/release.htmlidirdiğin dosyayı C:\Mame klasörüne aç
komut istemine geçip
C: yaz enter a bas
cd Mame yaz enter a bas
mame64.exe -cc yaz enter a bas bu komut ile mame.ini dosyasını oluştur
Windows da C:\Mame klasörünü aç
mame.ini dosyasında
antialias ı 0 yap
switchres i 1 yap
hwstretch i 0 yap
rom dosyalarını C:\Mame\Roms klasörünün içerisine at
burda dikkat edilecek husus sistem bios dosyaları da roms klasöründe olmalı örnek neogeo.zip gibi eğer bu dosya olmaz ise neogeo oyunları açılmaz mesela
oyun çalıştırmak için
komut istemine geçip
C: yaz enter a bas
cd Mame yaz enter a bas
mame64.exe [romadı] köşeli parantezler olmadan oyun rom dosyasının adını yazıyoruz uzantısı olmadan örnek
mame64.exe spang enter a basınca oyun açılır
bu duruma geldiysen benim CRTFrontend başlığında verdiğim linkten frontend için kurulum adımlarına geçebilirsin