Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 171855 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #210 : Ekim 11, 2016, 10:17:41 ÖÖ »

Arcade kabin mükemmel olmuş....

Bu arada Michael Jackson'a da saygılarımızı gönderelim 
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #211 : Ekim 11, 2016, 11:42:08 ÖÖ »

Cokta kasma kendini oyunlarin tadinicikar guzelgoruntuler

Öyle yapacam zaten, son günlerde bayağı kafa patlattım yordu.

Yazım yarım kalmıştı devam edeyim;

Ses kartım onboard ve aygıt yöneticisinde sürücü yüklenmemiş görünüyor. Anakartın cd sinden yüklemeye çalıştım ama sadece Vista64 için sürücü var cd içinde. İnternetten XP driver indirip yüklemek gerekicek.

Bir de bayağı farklı çözünürlüklerde denedim ama öyle cam gibi görüntü alamadım, gerçi kıyaslama yapabileceğim bir örnekte yok. Belkide ben çok fazla mükemmelliyetçi yaklaşıyorum.

Artık bundan sonra sırasıyla kablolama MAME kurulum (fotoğraflardakiler MAMEUI den test amaçtı) frontend kurulum. Bu arada 64 bit MAME nasıl kullanılır romları nasıl yüklenir nasıl düzenlenir bildiğiniz bir rehber varsa çok makbule geçer.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #212 : Ekim 11, 2016, 11:42:40 ÖÖ »

Bu arada Michael Jackson'a da saygılarımızı gönderelim 

MJ forever!  Karizmatik
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #213 : Ekim 11, 2016, 11:46:14 ÖÖ »

azul net görüntü almak için mame.ini dosyasında bazı ayarlar yapman gerekiyor orijinal ayarlar görüntüde oynama yaptığı için net görüntü alamazsın
akşam benim mame klasörünü paylaşırım onu kullanırsın
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #214 : Ekim 11, 2016, 11:55:45 ÖÖ »

azul net görüntü almak için mame.ini dosyasında bazı ayarlar yapman gerekiyor orijinal ayarlar görüntüde oynama yaptığı için net görüntü alamazsın

Teşekkürler evreno. Birşey soracağım; tek bir çözünürlükte bir çok oyunu (favoriler 100 kadar) oynamak mümkün değilmi? Ortalama bir geometri ayarı yapılır bazı oyunlarda kırpmalar olsun sorun değil.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Ekim 11, 2016, 14:14:55 ÖS »

Azul mame bıldgın mame farklı bişeyler yapmana gerek burda amaç performans olarak akıcı calışmasi, işlemcinle alakalı,bu arada işlemcın neydi...bol aduketler kapişmaya gelırim
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #216 : Ekim 11, 2016, 14:23:34 ÖS »

Azul mame bıldgın mame farklı bişeyler yapmana gerek burda amaç performans olarak akıcı calışmasi, işlemcinle alakalı,bu arada işlemcın neydi...bol aduketler kapişmaya gelırim

Güzel soru akşam bakarım  ben mame i daha önce torrent indirdim hazır paket hiç kendim kurcalamadım, rom filan yüklemedim yani. Youtube da tutorialları vardır oradan hallederim artık. SF'de çok iddalı değilim ama buyur beklerim 
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Ekim 11, 2016, 14:46:02 ÖS »

Mamenın ıcınde rom diye bi klasör var elındeki uygun romları rom klasorune atacaksın,her rom(oyun dosyası) her mamede çalışmaz,ona gore rom bul,sonra mamenin ayarlarından dırectiondan oyunların oldugu klasoru göster,akabinde mame exe'sine basıp clstrcksın..
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #218 : Ekim 11, 2016, 15:41:44 ÖS »

Teşekkürler evreno. Birşey soracağım; tek bir çözünürlükte bir çok oyunu (favoriler 100 kadar) oynamak mümkün değilmi? Ortalama bir geometri ayarı yapılır bazı oyunlarda kırpmalar olsun sorun değil.

arcadevga nın amacı 15khz çıkışı sağlamak, aynı zamanda popüler oyun çözünürlüklerini sisteme eklemek, mame de ilgili ayarlar yapılı ise sistem otomatik olarak çözünürlüğü oyun a uygun olan çözünürlük ile değiştir ve oyunun orijinal çözünürlüğünde birebir arcade board gibi görüntü alırsın, bu görüntü eğer doğru ayarlamaları yapmış isen süper bir görüntüdür nettir yani
şimdi gelelim sıkıntılı duruma; her oyunun çözünürlüğü aynı olmadığı için tv de verdiğin ayarlara göre az taşma yada kayma olabilir bunun için ortak bir ayar tutturman lazım biraz uğraş meselesi yani
ben bu işi şu şekilde yapıyorum Super Pang oyununu açıyorum sağ sol duvarları ucundan görünecek şekilde 1 piksel ayarlıyorum gerisi ekran dışında kalıyor üst duvarı da az görünür bırakıyorum belki 5 pixel kadar, altta küçük pangların :)ayaklarının ucunu ekranın alt kısmına getiriyorum, bu şekilde diğer oyunlar da iyi bir görüntü yakalayabildim

bu adresden 64.bit olanı indir
http://mamedev.org/release.html
idirdiğin dosyayı C:\Mame klasörüne aç

komut istemine geçip
C: yaz enter a bas
cd Mame yaz enter a bas
mame64.exe -cc yaz enter a bas bu komut ile mame.ini dosyasını oluştur
Windows da C:\Mame klasörünü aç
mame.ini dosyasında
antialias ı 0 yap
switchres i 1 yap
hwstretch i 0 yap

rom dosyalarını C:\Mame\Roms klasörünün içerisine at
burda dikkat edilecek husus sistem bios dosyaları da roms klasöründe olmalı örnek neogeo.zip gibi eğer bu dosya olmaz ise neogeo oyunları açılmaz mesela

oyun çalıştırmak için
komut istemine geçip
cd Mame yaz enter a bas
mame64.exe [romadı] köşeli parantezler olmadan oyun rom dosyasının adını yazıyoruz uzantısı olmadan örnek
mame64.exe spang enter a basınca oyun açılır

bu duruma geldiysen benim CRTFrontend başlığında verdiğim linkten frontend için kurulum adımlarına geçebilirsin
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Ekim 11, 2016, 17:35:37 ÖS »

arcadevga nın amacı 15khz çıkışı sağlamak, aynı zamanda popüler oyun çözünürlüklerini sisteme eklemek, mame de ilgili ayarlar yapılı ise sistem otomatik olarak çözünürlüğü oyun a uygun olan çözünürlük ile değiştir ve oyunun orijinal çözünürlüğünde birebir arcade board gibi görüntü alırsın, bu görüntü eğer doğru ayarlamaları yapmış isen süper bir görüntüdür nettir yani
şimdi gelelim sıkıntılı duruma; her oyunun çözünürlüğü aynı olmadığı için tv de verdiğin ayarlara göre az taşma yada kayma olabilir bunun için ortak bir ayar tutturman lazım biraz uğraş meselesi yani
ben bu işi şu şekilde yapıyorum Super Pang oyununu açıyorum sağ sol duvarları ucundan görünecek şekilde 1 piksel ayarlıyorum gerisi ekran dışında kalıyor üst duvarı da az görünür bırakıyorum belki 5 pixel kadar, altta küçük pangların :)ayaklarının ucunu ekranın alt kısmına getiriyorum, bu şekilde diğer oyunlar da iyi bir görüntü yakalayabildim

bu adresden 64.bit olanı indir
http://mamedev.org/release.html
idirdiğin dosyayı C:\Mame klasörüne aç

komut istemine geçip
cd Mame yaz enter a bas
mame64.exe -cc yaz enter a bas bu komut ile mame.ini dosyasını oluştur
Windows da C:\Mame klasörünü aç
mame.ini dosyasında
antialias ı 0 yap
switchres i 1 yap
hwstretch i 0 yap

rom dosyalarını C:\Mame\Roms klasörünün içerisine at
burda dikkat edilecek husus sistem bios dosyaları da roms klasöründe olmalı örnek neogeo.zip gibi eğer bu dosya olmaz ise neogeo oyunları açılmaz mesela

oyun çalıştırmak için
komut istemine geçip
cd Mame yaz enter a bas
mame64.exe [romadı] köşeli parantezler olmadan oyun rom dosyasının adını yazıyoruz uzantısı olmadan örnek
mame64.exe spang enter a basınca oyun açılır

bu duruma geldiysen benim CRTFrontend başlığında verdiğim linkten frontend için kurulum adımlarına geçebilirsin

Akşam spordan sonra halim kalırsa dediklerini harfiyen uygulayacam. Sonra sıra frontendte. Tabi şu ses probleminide çözmem gerek. Evreno super pang ayarını bende deniyeceğim, çözünürlüğün 320x240'tı değilmi?
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #220 : Ekim 11, 2016, 18:47:01 ÖS »

Evet Windows çözünürlüğüm 320x240
Ama önce mame yi ayarla
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #221 : Ekim 11, 2016, 18:54:51 ÖS »

Evet Windows çözünürlüğüm 320x240
Ama önce mame yi ayarla

Tabiki 320-240ta windowsa hükmetmek imkansız farkındayım 
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #222 : Ekim 11, 2016, 18:55:32 ÖS »

Bu aldığım jeton yolu aparatını Ipac-2 ye bağlayıp kullanılır hale getirmek mümkünmü?
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #223 : Ekim 11, 2016, 19:10:47 ÖS »

evet mümkün elektronik olanlardan ise sinyal çıkış bacağını genelde beyaz renk olur ipac de coin1 e bağla
switch li sistem ise bir uç i-pac de gnd ye diğer uç coin1 e bağla
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #224 : Ekim 12, 2016, 11:28:40 ÖÖ »

Elektrikçiye çok damarlı kablo dedim 0,22mm bunu gösterdi. Herhalde kablonun dış kabuğunu soyup içindeki ince kablolar kullanılacak doğrumu?

* kablo.jpg (96.69 KB, 1136x639 - Görüntüleme: 1434 kez.)
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: