Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 171856 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #225 : Ekim 12, 2016, 14:41:28 ÖS »

evet dışını soyup ayrı renk kablolar olarak kullanabilirsin
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #226 : Ekim 12, 2016, 18:42:18 ÖS »

kablo tamam, şu çamaşır tokasına benzeyen kablo bağlama zımbırtılarını nerede bulacaz? elektrikçiye sordum bilmiyor.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #227 : Ekim 12, 2016, 19:23:47 ÖS »

Krokodil kablo diye paketler halinde satılıyor internette. Bunlar işimi görürse bunlardan alayım!?

http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/krokodil-kablo-10-adet-heryere-lazim-238673693?gclid=Cj0KEQjwvve_BRDmg9Kt9ufO15EBEiQAKoc6qupbEGT2POHU-LiZYNtRi02a-5RTfBQphSJol1x9XMYaAh2q8P8HAQ&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605304*35250007287*98648328327*pla**pla-79002907407&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #228 : Ekim 12, 2016, 23:41:35 ÖS »

Fotodaki çözünürlük 640x288, ayarlama işlemlerini bu çözünürlükte yapıyorum.

1- Anakartın XP driverlarını buldum, auido yu kurdum şu an sorunsuz ses geliyor. Ekran görüntüsünde Audio Hıgh def yazıyor tahmınım home theater için. Bu görüntüdeki diğer driverları kurmaya gerek varmı? usbler filan çalışıyor. (birşeyleri bozarım diye tırsıyorum açıkçası, her haltı sormamdan anlamışsınızdır pc ve elektronik ile aram pek iyi değil)

2- 320x240 çözünürlükte de oyun açtım MAMEgui versiyonda ama görüntü puslu gibi beni tatmin etmedi, çeşitli ayarlar yapınca düzelecekmi yoksa tvdemi bir sıkıntı var sizce?

3- Evreno tüm dediklerini yaptım, faka mame.ini içerisinde antialias ve hwstrecth yok. öyleki benmi göremedim acaba diye mame.ini yi flash a atıp içerdeki pcde açıp ctrl+f arattım yine yok!

4- aynen yazdığın gibi Super Pang ı indirip roms içine attım. komut isteminden çalıştırdım. fakat oyundaki toplar çerçeve dışında ikende görünüyor ve orda yavai hareket ediyor çerçeveye girince normal bana biraz garip geldi açıkçası.

birde komus isteminde C: yazınca direk C:documents settings/adminstrator e geçiyor, farklı sürücülere geçip tekrar denedim hep aynı sonuç bende mame i oraya kurdum. bişey olmaz heralde

son olarak heroman işlemci çift çekirdek 3,10Ghz 

* ekran.jpg (145.67 KB, 1136x852 - Görüntüleme: 1417 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #229 : Ekim 12, 2016, 23:50:13 ÖS »

Azul, mamegui olayını bırak. O masabaşı PC'nde kullanacağın birşey, kabinde değil Mamegui oyunu pencerede oynatır işine yaramaz yani...

Ayrıca mame.ini'de evreno'nun bahsettiği ayarlar yoksa aynen bahsettiği gibi elinle yazabilirsin onları, mame anlar

Örnek:

Kod:
#
# DIRECTDRAW-SPECIFIC OPTIONS
#
hwstretch                 0

#
# FULL SCREEN OPTIONS
#
switchres                 0

antialias                 0

şeklinde

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #230 : Ekim 12, 2016, 23:53:16 ÖS »

henüz frontend olayını ayarlamadıysan denemelerini basitçe tek komut satırı ile oyun yükleyerek yapabilirsin.

Şöyle ki:

mame64 tekken3

oyun ROM'larını ROM klasörüne attıysan mame oyunu bulur ve açar. çıkmak için ESC bas...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #231 : Ekim 12, 2016, 23:58:37 ÖS »

bu arada komut satırı açınca "C:\xxx\Administrator" açılması doğal. Sanırım yaş itibariyle sen hiç DOS kullanmadın dur bir iki komut söyliyeyim de rahat et

Komut satırında C:\ gitmek için:

cd.. <ENTER'a bas>
cd.. <ENTER'a bas>

gittin mi?

Bir de tavsiye, hiçbir programı "Documents vs" gibi kullanıcya özel klasörlerde çalıştırma. XP'de oluyormuydu hatırlamıyorum ama o alanlar işletim sisteminin "kullanıcıyı" korumak için özel güvenlik önlemleri aldığı alanlardır.

Paşa paşa "C:\MAME" klasörünü kullan derim

Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #232 : Ekim 13, 2016, 00:38:51 ÖÖ »

Abi tam kimse yok mu forumda derken yazdıkların ilaç gibi geldi.

Ayarları dediğin gibi elle yazdım mame anlamıştır heralde 

Evet, lise 2de ms dos dersi görmüştük ama hiç ihtiyaç olmadı bugüne dek, gözlerimizi win 98 ile açtık biz  Kahkaha

Anladığım kadarı ile frontend olayına geçmeden önce favori oyunlarımın romlarını indirmem gerek. Burada kafam takılan bir kaç şey var:

- İndireceğim tüm romlar bendeki mame64 ile çalışcakmı?
- birde bios olayı tam olarak nedir? anladığım kadarı ile oyun sistemi, örneğin snes oyunlarınıda indirip oynayabiliyormuyuz?
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #233 : Ekim 13, 2016, 09:00:22 ÖÖ »

krokodil kablo ile ne yapacaksın?
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #234 : Ekim 13, 2016, 09:21:12 ÖÖ »

butonlara kolay bağlarım diyordum...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #235 : Ekim 13, 2016, 09:35:04 ÖÖ »

butonlara kolay bağlarım diyordum...

Abi gözünü seveyim, o kadar uğraşıp kabin yapmışsın krokodil kablo ne iş?

Şunlardan al;

http://bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini1_new.asp?p=3%20&kategori=532

bir de pense ve havya al, kabloları önce bunlara pense ile sıkıştır sonra lehimle. Sonra butonlara tak...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #236 : Ekim 13, 2016, 09:38:35 ÖÖ »

- İndireceğim tüm romlar bendeki mame64 ile çalışcakmı?
- birde bios olayı tam olarak nedir? anladığım kadarı ile oyun sistemi, örneğin snes oyunlarınıda indirip oynayabiliyormuyuz?

Abi "MAME ROM set" olayından bahsediyoruz burada. Takım halinde çalışmasını istiyorsan internette gigabyte'larca büyüklükte ROM setler var. Onlardan edinebilirsin (uzuuuuun iş)

Ya da favori 30-40 oyunluk bir set bana yeter dersen onları tek tek emuparadise'dan indir, dene çalışır muhtemel. Orada yazar zaten "bunun çalışması için şunu da indir" gibisinden.

SNES olayı ise bana yabancı. MAME direk destekliyormu bilmiyorum. Ayrı emulatör kullanıp front-end seviyesinde ele alınacak bir durum sanırım...

tello
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #237 : Ekim 13, 2016, 10:29:38 ÖÖ »

Merhaba,

Proje süpermiş elinize sağlık. Ben de masa ustunde  kullanılabilecek bir tane kutu yapmaya çalışıyorum ama butonların dizilişini yapamadım. Bulduğum layoutlarda sanki joystick ile butonlar birbirine çok yakın geldi. Sizin gibi 6 buton şeklinde dizilim arıyorum. Rica etsem ön panelin delikleri için kullandığınız dizilimi gösteren bir çizim var mı elinizde. Özel mesaj atamadığımdan konunuzdan sorayım dedim.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #238 : Ekim 13, 2016, 10:36:18 ÖÖ »

Hmmm ben kendi 100 favori oyunumu tek tek indireyim emuparadise'tan en iyisi. Dün akşam tüm versiyonlarını indirmeme rağmen "cadillacs &dinoasurs" u çalıştıramadım. super pang ve snow brosu çalıştı ama. Dişi terminal olayı güzelmiş, havya filan var nasıl olsa
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #239 : Ekim 13, 2016, 11:41:50 ÖÖ »

"64th Street" in romunu indirdim direk çalıştı,
"Alien Storm" 2 rom indirdim çalıştı
"Aliens vs Predators" ve "Armored Warriors" un tüm romlarını indirmeme rağmen çalışmadı. Gerekli dosyalara bulunamadı diye hata veriyor.  Ney
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: